Bokstatus och tillgänglighet

Böcker som skickas in till partnerprogrammet har tre tillgänglighetsnivåer:

• Aktiverad för förhandsgranskning på Google Böcker och tillgänglig för försäljning i Google Play Butik (tillgängligt i ett begränsat antal länder/regioner)
  • Aktiverad för förhandsgranskning på Google Böcker
  • Inaktiverad (ingen förhandsgranskning på Google Böcker och inte tillgänglig för försäljning på Google Play)

Statusmeddelanden

Vid varje bok visas ett av följande statusmeddelanden i bokkatalogen och på den enskilda bokens sammanfattningssida:

Statusmeddelande Bokstatus
Finns på Google Play Boken är tillgänglig i Google Play Butik och kan förhandsgranskas på Google Böcker. Om du vill se i vilka länder/regioner som boken är tillgänglig för försäljning öppnar du översiktssidan för den enskilda boken eller laddar ned ett kalkylark.
Förbeställa på Google Play

Boken kan förbeställas i Google Play Butik.

Om boken går att förhandsgranska på Google Böcker eller inte beror på inställningen Tillåt förhandsgranskning före försäljningsdatumet.

Finns på Google Böcker Den här boken går att förhandsgranska på Google Böcker men är inte tillgänglig för försäljning i Google Play Butik.
Godkännande krävs Du har lagt till boken i ditt konto men inte publicerat den än. Klicka på bokens titel i bokkatalogen och gå till fliken Granska för att publicera den.
Åtgärd krävs

Boken har inte lagts upp på Google Böcker eller i Google Play Butik på grund av ett problem.

Du kan öppna sammanfattningen för den enskilda boken eller ladda ned ett kalkylark om du vill veta mer. Använd vårt verktyg för felsökning och listan över felmeddelanden för att kontrollera vilka steg du bör vidta.

På sidan Bokkatalog klickar du på de tre punkterna bredvid statusen Åtgärd krävs för att hitta information om problemet eller inaktivera boken. Sidan där du åtgärdar problemet öppnas när du klickar på Åtgärda problem

Du kan även bläddra och filtrera böcker efter följande typer av problem:

• Pris
  • Innehåll
  • Inställningar
  • Innehållsrättigheter
  • Ljudbokskvalitet
Bearbetas

En nyligen gjord ändring i bokens filer eller inställningar bearbetas fortfarande.

• Den första boken som publiceras från Partnercenter-kontot publiceras i Play Butik om sju dagar.
  • Nya böcker blir tillgängliga i Play Butik inom 12–24 timmar.
  • De flesta ändringarna träder i kraft inom 12 timmar i Play Butik.

Obs!

• Ljudboksfiler som är längre än 10 timmar tar längre tid än vanligt att bearbeta.
  • En ljudboksfil utan suffixet _XofY i slutet av filnamnet tar ytterligare 24 timmar att bearbeta.
Kontakta oss om boken bearbetas längre än den förväntade tidsperioden ovan.
Inaktiverad

Den här boken är inte tillgänglig för försäljning på Google Play. Google Böcker kanske visar grundläggande information om boken, men innehållet kan inte förhandsgranskas.

Inaktiverade böcker visas bara om du väljer att visa böcker med inaktiverad status.

Okänd Den här statusen kan visas under en kort period när våra system fortfarande bearbetar dina bokinställningar.

Om du vill se mer information om statusen för alla dina böcker kan du ladda ned ett kalkylark för böckerna och visa kolumnen Status. Markera kryssrutan Visa metadatakolumner när du laddar ned kalkylarket.

Ändra tillgänglighet

1. Logga in på Partnercenter-kontot.
  2. Klicka på Bokkatalog till vänster.
  3. Klicka på bokens titel.
  4. Klicka på Översikt eller Publicera.
    • Aktivera boken så att den kan förhandsgranskas på Google Böcker.
    • Aktivera boken för försäljning så att den kan säljas på Google Play (tillgängligt i ett begränsat antal länder/regioner).
    • Inaktivera boken om du vill ta bort den från Google Böcker och ta bort förhandsgranskningen på Google Play.

Tips! Om boken har statusen Åtgärd krävs finns det ett problem som förhindrar att boken visas på Google Böcker eller i Google Play Butik. Boken publiceras när du har löst problemet.

Ändra tillgänglighet för flera böcker

Du kan göra flera böcker tillgängliga för försäljning eller ta bort dem från Google Play med ett kalkylark.

Så här inaktiverar du flera böcker:

1. Logga in på Partnercenter-kontot.
  2. Klicka på Bokkatalog till vänster.
  3. Klicka på  Avancerade alternativ följt av Välj de böcker som du vill inaktivera.
  4. Markera titlarna som du vill ta bort. Du kan bläddra och filtrera böcker.
  5. Klicka på Fortsätt uppe till höger.
  6. Bekräfta antalet böcker som ska inaktiveras.
  7. Klicka på Stäng uppe till höger.

Tips! Alternativet Välj böcker att inaktivera är endast tillgängligt i den nya versionen av partnercentret. Om du vill byta till den nya versionen klickar du på Inställningar Inställningar uppe till höger.

Det går inte att återaktivera flera inaktiverade böcker samtidigt. Kontakta oss om du vill återaktivera fler än 20 inaktiverade böcker.