Bokstatus og -tilgjengelighet

Enkelte funksjoner som beskrives på denne siden, er kanskje ikke tilgjengelige, siden salg av bøker på Google Play er begrenset til bestemte land.

Det finnes tre tilgjengelighetsnivåer for bøker som sendes inn til partnerprogrammet:

• aktivert for forhåndsvisning i Google Bøker og til salgs i Google Play-butikken (tilgjengelig i et begrenset antall land)
  • aktivert for forhåndsvisning i Google Bøker
  • deaktivert (ingen forhåndsvisning på Google Bøker og ikke tilgjengelig for salg på Google Play)

Statusmeldinger

Hver enkelt bok viser én av følgende statusmeldinger i bokkatalogen din og på den bestemte bokens Sammendrag-side:

• Aktiv nå på Google Play: Boken er tilgjengelig i Google Play-butikken. Hold markøren over statusmeldingen i bokkatalogen å se hvilke land boken er tilgjengelig for salg i.
  • Aktiv nå på Google Bøker: Boken kan forhåndsvises på Google Bøker. Hold markøren over statusmeldingen i bokkatalogen for å se hvilke land forhåndsvisningen er tilgjengelig i.
  • Trenger godkjenning: Du har lagt til denne boken i kontoen din, men du har ennå ikke angitt om du vil at boken skal være tilgjengelig på Google Bøker eller i Google Play-butikken. Klikk på boktittelen i bokkatalogen, og gå til Sammendrag-fanen for å angi bokens tilgjengelighet.
    Merk: Du kan unngå denne statusen i fremtiden ved å justere malinnstillingene slik at standardinnstillingene brukes automatisk.
  • Krever handling: Det finnes et problem som hindrer boken i å bli tilgjengelig på Google Bøker eller i Google Play-butikken. Gå til bokkatalogen, og hold markøren over statusmeldingen i kontoen din for å se detaljert informasjon. Bruk feilsøkingsverktøyet vårt for å finne ut hva du bør gjøre.
  • Behandles: En nylig endring i bokfilene eller bokinnstillingene er fortsatt under behandling. Kom tilbake snart for å se om statusen er endret.
  • Deaktivert: Boken er lagt til bokkatalogen, men publiseringen ble deretter opphevet, og boken er for øyeblikket ikke aktiv på Google Bøker eller Google Play. Den vises ikke i standardvisningen av bokkatalogen, men den vises for spesifikke søk.
  • Ukjent: Denne statusen kan vises når systemet fortsatt behandler bokinnstillingene dine.

Hvis du vil se mer informasjon om statusen til alle bøkene dine uten å måtte bevege markøren over hver eneste statusmelding i bokkatalogen, kan du laste ned et regneark for bøkene og se i Status-kolonnen. Når du laster ned regnearket, må du merke av for «Vis metadatakolonner».

Endre tilgjengeligheten

1. Logg på partnersenteret.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Klikk på boktittelen.
  4. Klikk på Sammendrag.
    Merk: For nye bøker eller inaktive bøker kan fanen ha tittelen «Publiser».
  • Aktiver boken, slik at den kan forhåndsvises på Google Bøker.

• Aktiver boken for salg, slik at den kan selges på Google Play (tilgjengelig i et begrenset antall land).

• Deaktiver boken for å fjerne den fra Google Bøker og Google Play.

Merk: Det kan også hende du må laste opp filer og oppgi innstillinger for at boken skal bli tilgjengelig. I så fall har boken statusen «Krever handling».

Det er ikke mulig å aktivere eller deaktivere Google Bøker-forhåndsvisning for flere bøker samtidig. Kontakt oss hvis du trenger å gjøre dette. Du kan imidlertid gjøre flere bøker tilgjengelige eller utilgjengelige for salg på Google Play ved hjelp av et regneark.