Bokstatus og -tilgjengelighet

Viktig: Google Play-partnere kan selge e-bøker i bestemte land/regioner. Funksjonene som er beskrevet her, er ikke tilgjengelige i alle land/regioner. Salg av lydbøker på Play er for øyeblikket tilgjengelig for enkelte partnere. Google tar ikke inn nye lydbokpartnere akkurat nå. Kom gjerne tilbake senere for å se etter oppdateringer.

Det finnes tre tilgjengelighetsnivåer for bøker som sendes inn til partnerprogrammet:

• aktivert for forhåndsvisning i Google Bøker og til salgs i Google Play-butikken, i land/regioner der dette er tilgjengelig
  • aktivert for forhåndsvisning i Google Bøker, men ikke tilgjengelig for salg i Play-butikken
  • deaktivert, ingen forhåndsvisning på Google Bøker og ikke tilgjengelig for salg på Google Play

Statusmeldinger

For hver enkelt bok vises én av følgende statusmeldinger i bokkatalogen din og på den bestemte bokens Sammendrag-side:

• Aktiv nå på Google Play: Boken er tilgjengelig i Play-butikken. Hold markøren over statusmeldingen i bokkatalogen å se hvilke land boken er tilgjengelig for salg i.
  • Aktiv nå på Google Bøker: Boken har en forhåndsvisning på Google Bøker. Hold markøren over statusmeldingen i bokkatalogen for å se hvilke land forhåndsvisningen er tilgjengelig i.
  • Trenger godkjenning: Du har lagt til denne boken i kontoen din, men du har ennå ikke angitt om du vil at boken skal være tilgjengelig på Google Bøker eller i Google Play-butikken. For å angi tilgjengelighet for boken velger du boktittelen i bokkatalogen. Gå deretter til Sammendrag-fanen.
    • For å unngå denne statusen i fremtiden kan du justere standardinnstillingene i malinnstillingene.
  • Krever handling: Det finnes et problem som hindrer boken i å bli tilgjengelig på Google Bøker eller i Play-butikken. Gå til bokkatalogen, og hold markøren over statusmeldingen i kontoen din for å se flere detaljer. Bruk feilsøkingsverktøyet vårt for å finne ut hva du må gjøre.
  • Behandler: En nylig endring i bokfilene eller bokinnstillingene er fortsatt under behandling. Kom tilbake snart for å se om statusen er endret.
  • Deaktivert: Boken er lagt til bokkatalogen, men publiseringen ble deretter opphevet, og boken er for øyeblikket ikke aktiv på Google Bøker eller Google Play. Den vises ikke i standardvisningen av bokkatalogen, men den vises for spesifikke søk.

Hvis du ønsker å se detaljer for statusen til bøkene dine uten å måtte holde markøren over hver statusmelding i bokkatalogen, kan du laste ned et regneark for bøkene. Når du laster ned regnearket, må du merke av for «Vis metadatakolonner».

Endre tilgjengeligheten

Det er ikke mulig å aktivere eller deaktivere Google Bøker-forhåndsvisning for flere bøker samtidig. Hvis du må endre flere forhåndsvisninger i Google Bøker samtidig, kan du kontakte oss. Du kan fortsatt gjøre flere bøker tilgjengelige eller utilgjengelige for salg på Google Play når du bruker et regneark til å endre flere bokinnstillinger samtidig.

1. Logg på partnersenteret for Play Bøker.
  2. Velg Bokkatalog til venstre.
  3. Velg boktittelen.
  4. Velg Gå gjennom.
    • Aktiver boken, slik at den kan forhåndsvises på Google Bøker.
    • Aktiver boken for salg, slik at den kan selges på Google Play.
      • Dette alternativet er bare tilgjengelig i enkelte land og områder.
    • Deaktiver boken for å fjerne den fra Google Bøker og Google Play.

Tips: Det kan hende du også må laste opp filer og oppgi innstillinger for at boken skal bli tilgjengelig. I så fall ser du statusmeldingen «Handling kreves».