Boekstatus en beschikbaarheid

Boeken die worden ingediend bij het Partnerprogramma, hebben 3 beschikbaarheidsniveaus:

• Geactiveerd voor voorbeeldweergave op Google Boeken en beschikbaar voor verkoop in de Google Play Store (beschikbaar in een beperkt aantal landen)
  • Geactiveerd voor voorbeeldweergave op Google Boeken
  • Gedeactiveerd (geen voorbeeld op Google Boeken en niet te koop op Google Play)

Statusberichten

Voor elk boek is een van de volgende statusmeldingen zichtbaar in de boekencatalogus en op de pagina Overzicht van het afzonderlijke boek:

Statusbericht Boekstatus
Live op Google Play Het boek is beschikbaar in de Google Play Store en mensen kunnen een voorbeeld bekijken op Google Boeken. Ga naar de overzichtspagina van het afzonderlijke boek of download een spreadsheet om de landen/regio's te vinden waar het boek te koop is.
Reserveren op Google Play

Het boek kan worden gereserveerd in de Google Play Store.

Of een boek op Google Boeken als voorbeeld kan worden bekeken, is afhankelijk van de instelling Voorbeeld toestaan vóór eerste verkoopdatum.

Live op Google Boeken Er kan een voorbeeld van dit boek worden bekeken op Google Boeken, maar het is niet beschikbaar voor verkoop in de Google Play Store.
Vereist je goedkeuring Je hebt dit boek toegevoegd aan je account, maar je hebt het boek nog niet gepubliceerd. Klik op de titel van het boek in de boekencatalogus en ga naar het tabblad Beoordeling om het te publiceren.
Actie vereist

Er is een probleem waardoor het boek niet live zichtbaar is op Google Boeken of in de Google Play Store.

Je kunt naar de overzichtspagina van het afzonderlijke boek gaan of een spreadsheet downloaden voor meer informatie. Gebruik onze tool voor probleemoplossing en de lijst met foutmeldingen om te checken welke stappen je moet nemen.

Klik op de pagina Boekencatalogus op de 3 stippen naast de status Actie vereist om de details van het probleem te bekijken of het boek te deactiveren. Als je op Probleem oplossen klikt, krijg je een pagina te zien om dat specifieke probleem op te lossen.

Je kunt ook boeken doorzoeken en filteren op de volgende probleemtypen:

• Prijs
  • Content
  • Instellingen
  • Contentrechten
  • Audioboekkwaliteit
Wordt verwerkt

Een recente wijziging in de bestanden of instellingen van je boek wordt nog verwerkt.

• Het 1e boek dat in je Partnercentrum-account is gepubliceerd, gaat over 7 dagen live in de Play Store.
  • Nieuwe boeken komen binnen 12 tot 24 uur live beschikbaar in de Play Store.
  • De meeste wijzigingen worden binnen 12 uur van kracht in de Play Store.

Opmerking:

Als je boek langer de verwerkingsstatus houdt dan hierboven wordt beschreven, neem je contact met ons op.
Gedeactiveerd

Dit boek is niet beschikbaar voor verkoop op Google Play. Google Boeken kan wel algemene informatie over dit boek laten zien, maar geen contentvoorbeeld.

Gedeactiveerde boeken zijn alleen zichtbaar als je ervoor kiest boeken met een gedeactiveerde status te laten zien.

Onbekend Deze status kan korte tijd zichtbaar zijn als ons systeem nog bezig is de instellingen van je boek te verwerken.

Als je informatie over de status van al je boeken wilt bekijken, kun je een spreadsheet downloaden van je boeken en de kolom Status bekijken. Als je de spreadsheet downloadt, vink je het selectievakje aan naast Kolommen met metadata tonen.

Beschikbaarheid wijzigen

1. Log in op het Partnercentrum-account.
  2. Klik aan de linkerkant op Boekencatalogus.
  3. Klik op de titel van het boek.
  4. Klik op Overzicht of Publiceren.
    • Activeer het boek zodat mensen een voorbeeld kunnen bekijken op Google Boeken.
    • Activeer het boek voor verkoop om het te verkopen op Google Play (beschikbaar in een beperkt aantal landen/regio's).
    • Deactiveer het boek om het van Google Play te verwijderen en het voorbeeld te verwijderen uit Google Boeken.

Tip: Als een boek de status Actie vereist heeft, is er een probleem waardoor het boek niet live kan gaan op Google Boeken of in de Google Play Store. Het boek gaat live nadat je het probleem hebt opgelost.

Beschikbaarheid van meerdere boeken wijzigen

Je kunt meerdere boeken op Google Play aanzetten voor verkoop of uit de verkoop halen door een spreadsheet te gebruiken.

Zo kun je meerdere boeken deactiveren:

1. Log in op het Partnercentrum-account.
  2. Klik links op Boekencatalogus.
  3. Klik op Geavanceerde opties en dan Boeken selecteren om te deactiveren.
  4. Vink de titels aan die je wilt verwijderen. Je kunt boeken bekijken en filteren.
  5. Klik rechtsboven op Doorgaan.
  6. Bevestig het aantal boeken dat je deactiveert.
  7. Klik rechtsboven op Sluiten.

Tip: De optie Boeken selecteren om te deactiveren is alleen beschikbaar in de nieuwe versie van het Partnercentrum. Als je wilt overschakelen naar de nieuwe versie, klik je rechtsboven op Instellingen Instellingen.

Het is niet mogelijk om meerdere gedeactiveerde boeken tegelijk opnieuw te activeren. Neem contact met ons op als je meer dan 20 gedeactiveerde boeken opnieuw wilt activeren.