Boekstatus en beschikbaarheid

Google Play-partners kunnen e-boeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet overal beschikbaar. Op dit moment is de verkoop van audioboeken op Play beperkt tot bepaalde partners. Google accepteert momenteel geen nieuwe partners voor audioboeken, maar dit kan veranderen. Kom terug voor updates.

Er zijn 3 beschikbaarheidsniveaus voor boeken die worden ingediend bij het Partnerprogramma:

• Geactiveerd voor voorbeeldweergave op Google Boeken en te koop aangeboden in de Google Play Store, in landen en regio's waar deze functie beschikbaar is.
  • Geactiveerd voor voorbeeldweergave op Google Boeken, maar niet beschikbaar voor verkoop in de Play Store.
  • Gedeactiveerd, zonder voorbeeld op Google Boeken en niet te koop op Google Play.

Statusberichten

Voor elk boek is een van de volgende statusmeldingen zichtbaar in de boekencatalogus en op de pagina Overzicht van het afzonderlijke boek:

• Live op Google Play: Het boek is beschikbaar in de Play Store. Plaats de muis op het statusbericht in de boekencatalogus om te zien in welke landen het boek beschikbaar is voor verkoop.
  • Live op Google Boeken: Je kunt een voorbeeld van het boek bekijken op Google Boeken. Plaats de muis in de boekencatalogus op het statusbericht om te zien in welke landen een voorbeeld van het boek bekeken kan worden.
  • Goedkeuring vereist: Je hebt dit boek toegevoegd aan je account, maar je hebt nog niet aangegeven of je het beschikbaar wilt maken op Google Boeken of in de Google Play Store. Als je de beschikbaarheid van het boek wilt instellen, selecteer je de titel van het boek in de boekencatalogus. Ga dan naar het tabblad Overzicht.
    • Als je deze status in de toekomst wilt voorkomen, kun je de standaardwaarden aanpassen in de template-instellingen.
  • Actie vereist: Er is een probleem waardoor het boek niet live kan worden getoond op Google Boeken of in de Play Store. Plaats voor meer informatie de muis in de boekencatalogus op het statusbericht in je account. Bekijk onze tool voor probleemoplossing om te zien welke stappen je kunt nemen.
  • Wordt verwerkt: Een recente wijziging in de bestanden of instellingen van je boek wordt nog verwerkt. Kom gauw terug voor een geüpdatete status.
  • Gedeactiveerd: Het boek is toegevoegd aan de boekencatalogus, maar is daarna niet (meer) gepubliceerd en is momenteel niet beschikbaar op Google Boeken of Google Play. Het boek staat niet in de standaardweergave van de boekencatalogus, maar komt bij bepaalde zoekopdrachten wel naar voren.

Als je informatie over de status van al je boeken wilt bekijken zonder de muisaanwijzer op elk statusbericht in de boekencatalogus te plaatsen, kun je een spreadsheet met je boeken downloaden. Als de spreadsheet downloadt, vink je het selectievakje aan naast Kolommen met metadata tonen.

Beschikbaarheid wijzigen

Je kunt voorbeelden voor Google Boeken niet bulksgewijs activeren of deactiveren. Neem contact met ons op als je voorbeelden op Google Boeken bulksgewijs wilt wijzigen. Je kunt nog steeds meerdere boeken te koop aanbieden of verwijderen uit Google Play als je een spreadsheet gebruikt om boekinstellingen bulksgewijs te wijzigen.

1. Log in bij het Partnercentrum voor Play Boeken.
  2. Selecteer links Boekencatalogus.
  3. Selecteer de titel van het boek.
  4. Selecteer Controleren.
    • Activeer het boek zodat een voorbeeld op Google Boeken kan worden bekeken.
    • Zet aan voor verkoop zodat het op Google Play kan worden verkocht.
    • Deactiveer het boek om het te verwijderen uit Google Boeken en Google Play.

Tip: Je moet misschien bestanden en instellingen opgeven om het boek live beschikbaar te maken. In dat geval staat bij het boek het statusbericht Actie vereist.