Kirjan tila ja saatavuus

Google Play ‑kumppanit voivat myydä e-kirjoja tietyissä maissa tai tietyillä alueilla. Täällä kuvatut ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikkialla. Äänikirjojen myynti Playssa on tällä hetkellä rajoitettu valittuihin kumppaneihin. Vaikka Google ei tällä hetkellä hyväksy uusien äänikirjakumppaneiden hakemuksia, tilanne voi muuttua. Tarkista tilanne myöhemmin.

Yhteistyökumppaniohjelmaan lisätyillä kirjoilla on kolme saatavuustasoa:

• Aktivoitu esikatseluun Google Kirjoissa ja otettu myyntiin Google Play Kaupassa (tuetut maat/alueet).
  • Aktivoitu esikatseluun Google Kirjoissa, mutta ei myytävänä Play Kaupassa.
  • Poistettu käytöstä (ei esikatselua Google Kirjoissa eikä myytävänä Google Playssa).

Tilaviestit

Kaikilla kirjoilla on yksi seuraavista tilaviesteistä kirjaluettelossa ja kirjan yhteenvetosivulla:

• Saatavana Google Playssa: Kirja on saatavilla Play Kaupassa. Viemällä kursorin kirjaluettelossa olevan tilaviestin kohdalle näet maat, joissa kirja on saatavilla.
  • Saatavana Google Kirjoissa: Kirjalla on esikatselu Google Kirjoissa. Viemällä kursorin kirjaluettelossa olevan tilaviestin kohdalle näet maat, joissa esikatselu on saatavilla.
  • Odottaa hyväksyntää: Olet lisännyt kirjan tilillesi mutta et ole ilmoittanut, haluatko asettaa sen saataville Google Kirjoihin vai Google Play Kauppaan. Voit päättää kirjan saatavuudesta, kun valitset sen kirjaluettelosta. Siirry sitten Yhteenveto-välilehdelle.
    • Voit välttää tilan jatkossa muokkaamalla malliasetusten oletusarvoja.
  • Toimenpiteitä tarvitaan: Havaitsimme ongelman, jonka vuoksi kirjaa ei voi asettaa saataville Google Kirjoissa tai Google Play Kaupassa. Näet lisätietoja viemällä kursorin tilisi kirjaluettelossa olevan tilaviestin kohdalle. Voit etsiä ohjeita vianetsintätyökalullamme.
  • Käsittelyssä: Kirjan tiedostoihin tai asetuksiin äskettäin tehtyä muutosta käsitellään edelleen. Tarkista päivitetty tila myöhemmin.
  • Poistettu käytöstä: Kirja lisättiin kirjavalikoimaan, mutta julkaisu peruttiin, eikä kirja ole tällä hetkellä saatavilla Google Kirjoissa tai Google Playssa. Se ei näy kirjaluettelon vakionäkymässä, mutta näkyy nimenomaisen haun tuloksena.

Voit tarkistaa kaikkien kirjojesi tilan viemättä hiiren osoitinta kirjaluettelon tilaviestien kohdalle lataamalla kirjojesi tiedot taulukkona. Kun lataat laskentataulukon, muista valita ruutu "Näytä sisällönkuvaustietosarakkeet" ‑kohdan vierestä.

Saatavuuden muuttaminen

Useiden kirjojen esikatseluja ei voi aktivoida tai poistaa käytöstä kerralla Google Kirjoista. Jos haluat muuttaa kerralla useiden kirjojen esikatselua Google Kirjoissa, ota meihin yhteyttä. Voit edelleen asettaa useita kirjoja myyntiin tai poistaa ne myynnistä Google Playsta muuttamalla niiden asetuksia kerralla laskentataulukon avulla.

1. Kirjaudu Play Kirjojen Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjaluettelo.
  3. Valitse kirja.
  4. Valitse Tarkista.
    • Aktivoi kirja, niin sitä voi esikatsella Google Kirjoissa.
    • Ota kirjan myyntiin, niin sitä voidaan myydä Google Playssa.
    • Kun poistat kirjan käytöstä, se poistuu Google Kirjoista ja Google Playsta.

Vinkki: Kirjan julkaiseminen voi edellyttää myös tiedostojen toimittamista tai asetusten valitsemista. Jos näin on, näet "Toimenpiteitä tarvitaan" ‐tilaviestin.