Kirjan tila ja saatavuus

Jotkin tällä sivustolla kuvaillut kohteet eivät ehkä ole saatavilla, sillä kirjojen myyminen Google Playssa on rajoitettu tiettyihin maihin.

Yhteistyökumppaniohjelmaan lisätyillä kirjoilla on kolme saatavuustasoa:

• aktivoitu esikatseluun Google Kirjoissa ja otettu myyntiin Google Play Kaupassa (saatavilla tietyissä maissa)
  • aktivoitu esikatseluun Google Kirjoissa
  • poistettu käytöstä (ei esikatselua Google Kirjoissa eikä myytävänä Google Playssa).

Tilaviestit

Kaikilla kirjoilla on yksi seuraavista tilaviesteistä kirjaluettelossa ja kirjan yhteenvetosivulla

• Saatavana Google Playssa: Kirja on saatavilla Google Play Kaupassa. Viemällä kursorin kirjaluettelossa olevan tilaviestin kohdalle näet maat, joissa kirja on saatavilla.
  • Saatavana Google Kirjoissa: Kirjaa voi esikatsella Google Kirjoissa. Viemällä kursorin kirjaluettelossa olevan tilaviestin kohdalle näet maat, joissa esikatselu on saatavilla.
  • Odottaa hyväksyntää: Olet lisännyt kirjan tiliisi mutta et ole ilmoittanut, tuleeko se asettaa saataville Google Kirjoihin vai Google Play Kauppaan. Aseta kirjan saatavuus klikkaamalla kirjan nimeä kirjaluettelossa ja siirtymällä Yhteenveto-välilehdelle.
    Huom. Voit välttää tämän tilan asettamalla sopivat oletusarvot mallin asetuksiin.
  • Toimenpiteitä vaaditaan: Havaitsimme ongelman, joka estää kirjan julkaisemisen Google Kirjoissa tai Google Play Kaupassa. Näet lisätietoja viemällä kursorin kirjaluettelossa olevan tilaviestin kohdalle. Katso toimintaohjeita vianetsintätyökalustamme.
  • Käsittelyssä: Kirjan tiedostoihin tai asetuksiin äskettäin tehtyä muutosta käsitellään edelleen. Tarkista päivitetty tila myöhemmin.
  • Poistettu käytöstä: Kirja lisättiin kirjavalikoimaan ja julkaisu peruttiin, eikä kirja ole tällä hetkellä saatavilla Google Kirjoissa tai Google Playssa. Sitä ei näytetä kirjaluettelon vakionäkymässä, mutta näytetään nimenomaisen haun tuloksena.
  • Tuntematon: Järjestelmämme käsittelee vielä kirjasi asetuksia.

Voit tarkistaa kaikkien kirjojesi tilan viemättä hiiren osoitinta kirjaluettelon tilaviestien kohdalle lataamalla kirjojesi tiedot taulukkona. Tilaviestit näkyvät Tila-sarakkeessa. Kun lataat laskentataulukon, muista valita valintaruutu Näytä sisällönkuvaustietosarakkeet ‑kohdan vierestä.

Saatavuuden muokkaaminen

1. Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjaluettelo.
  3. Valitse kirjan nimi.
  4. Valitse Yhteenveto
    Huom. Jos kirjat ovat uusia tai ei-aktiivisia, välilehden nimi voi olla Julkaise.
  • Aktivoi kirja, niin se asetetaan esikatseltavaksi Google Kirjoissa.

• Ota kirjan myynti käyttöön, jotta sitä voidaan myydä Google Playssa (saatavilla tietyissä maissa).

• Kun poistat kirjan käytöstä, se poistuu Google Kirjoista ja Google Playsta.

Huom. Kirjan julkaiseminen voi edellyttää myös tiedostojen toimittamista tai asetusten määrittämistä. Tässä tapauksessa kirjan tila on Toimenpiteitä vaaditaan.

Useiden kirjojen esikatseluja ei voi aktivoida tai poistaa käytöstä kerralla Google Kirjoista. Ota meihin yhteyttä, jos tämä on tarpeen. Laskentataulukon avulla voit kuitenkin asettaa useita kirjoja myyntiin tai poistaa ne myynnistä Google Playsta.