Meerdere boeken toevoegen

Wil je maar een paar boeken toevoegen? Het is eenvoudiger ze afzonderlijk toe te voegen.

Als je een grote catalogus hebt, kan het handig zijn je boeken bulksgewijs aan je account toe te voegen.

Boekinstellingen opgeven via een spreadsheet

Als je boeken geen unieke ID's (zoals ISBN-nummers) hebben, kun je ze niet aan je boekencatalogus toevoegen via een spreadsheet. In dit geval volg je deze instructies niet, maar voeg je instellingen toe voor afzonderlijke boeken zonder ISBN-nummers (aanbevolen voor de meeste gevallen), of maak je nieuwe items in je boekencatalogus door eerst boekbestanden te uploaden en daarna instellingen toe te voegen.
  1. Log in op je Patnercentrum-account op play.google.com/books/publish/.
  2. Klik op de pagina Boekencatalogus op de knop Geavanceerde opties en selecteer Template downloaden.
  3. Als je meerdere templates hebt, selecteer je de template met de standaardinstellingen die je wilt toepassen op de boeken die je wilt toevoegen.
  4. Als je de prijsvaluta en btw-instellingen wilt opgeven voor alle boekuploads die via deze template worden uitgevoerd, vink je het vakje Voeg prijskolommen toe aan het csv-bestand aan en selecteer je de toepasselijke opties. Houd er rekening mee dat je geen specifieke prijsbedragen kunt toepassen op templateniveau, alleen prijsinstellingen.
  5. Download het gegenereerde bestand en open dit in een spreadsheetprogramma. Als het programma meerdere opties biedt voor het openen van het bestand, geef je deze opties op:
    • Gescheiden door tabs
    • UTF-16-codering
  6. Voeg informatie toe over de boeken die je toevoegt, één boek per rij. Hoewel alleen de kolommen voor de titel en ID vereist zijn, raden we je aan zo veel mogelijk informatie op te geven. Als je cellen leeg laat, krijgen deze de standaardwaarde zoals bepaald door de geselecteerde template. Je kunt een beschrijving voor elke kolom vinden op onze pagina over spreadsheets.
  7. Nadat je de spreadsheet hebt ingevuld en opgeslagen, ga je terug naar het Partnercentrum en je boekencatalogus. Klik op de knop Geavanceerde opties en selecteer Boekinformatie uploaden.
  8. Check of de spreadsheet juist is verwerkt door de uploadgeschiedenis te bekijken (Geavanceerde opties en dan Geüploade boekinformatie bekijken). Je kunt naar een specifieke upload zoeken door de bestandsnaam in de zoekbalk bovenaan te typen. Als er fouten zijn opgetreden, klik je op het nummer van rijen met fouten om een rapport te downloaden. Upload de aangepaste spreadsheet nadat je de nodige wijzigingen hebt aangebracht. Verwerkte boeken worden weergegeven in je boekencatalogus (de pagina moet mogelijk opnieuw worden geladen).

Content- en omslagbestanden uploaden

1. Klik op de pagina Boekencatalogus in je partneraccount op de knop Geavanceerde opties en dan op Contentbestanden uploaden (pdf, jpg...).
  2. Kies de boekindeling die je wilt uploaden.
  3. Klik op Bestanden kiezen en selecteer de bestanden die je wilt uploaden vanaf je computer. Je kunt meerdere bestanden uploaden, op voorwaarde dat elk bestand kleiner is dan 2 GB. Zorg dat je bestanden voldoen aan onze richtlijnen voor bestandsnamen van e-boeken of de richtlijnen voor bestandsnamen van audioboeken.
  4. Nadat je bestanden zijn verwerkt, zie je ze op het tabblad Content voor elk boek. Als er geen benodigde instellingen of bestanden ontbreken, worden je boeken weergegeven op Google Boeken en, afhankelijk van je instellingen, op Google Play.

Richtlijnen voor bestandsnamen voor bulkuploads

• Als je boeken al unieke ID's hebben (zoals een ISBN-nummer of een door Google toegewezen GGKEY): Vervang ISBN in de voorbeeldbestandsnamen hieronder door de werkelijke ID van het boek. (Bij GGKEY's hoef je het voorvoegsel GGKEY: niet op te nemen.) Als je een ISBN-nummer voor de gedrukte versie en een ISBN-nummer voor de elektronische versie van een boek hebt, raden we je aan de pdf-bestanden een naam te geven met het ISBN-nummer van de gedrukte versie van het boek en de epub-bestanden een naam met het ISBN-nummer van de elektronische versie.

• Als je boeken geen unieke ID hebben: Je kunt zelf een bestandsnaam kiezen. Vervang ISBN in de bestandsnamen hieronder door de gewenste tekst. We raden je aan geen underscores ( _) te gebruiken, behalve zoals aangegeven in de voorbeelden voor omslagafbeeldingen (bijv. _interior of _frontcover).
    • Geüpdatete bestanden indienen: Als je een update van de content of omslag van een boek wilt indienen dat oorspronkelijk geen ID had, kun je dezelfde bestandsnaam gebruiken als bij de oorspronkelijke upload of geef je het geüpdatete bestand een naam met behulp van de GGKEY-ID die wordt toegewezen nadat het boek aan je boekencatalogus is toegevoegd. Als je een andere bestandsnaam gebruikt die niet is gebaseerd op de ID, wordt een nieuwe vermelding in je boekencatalogus gemaakt.

Omslagbestanden moeten in png- of jpeg-indeling zijn opgeslagen en de juiste bestandsnaamextensie hebben. De pdf- of tiff-indeling kan worden geaccepteerd voor e-boeken.

E-boeken
Eén pdf-bestand voor het e-boek inclusief de omslag [ISBN].pdf
Een pdf-bestand voor het e-boek zonder omslagen met een afzonderlijke voor- en achterkant [ISBN]_interior.pdf - content
[ISBN]_frontcover.jpg (de bestandsextensie kan verschillen) - voorkant
[ISBN]_backcover.jpg (de bestandsextensie kan verschillen) - achterkant, optioneel
Een e-boek dat is opgesplitst in meerdere pdf-bestanden

[ISBN]_1of3.pdf
[ISBN]_2of3.pdf
[ISBN]_3of3.pdf

Een epub-bestand [ISBN].epub - content inclusief omslag
[ISBN].jpg (de bestandsextensie kan verschillen) - voorkant voor marketingthumbnail, optioneel
Audioboeken
Eén audiobestand voor het hele audioboek

ISBN_1of1.mp3 (aanbevolen)
ISBN.mp3 (verwerkingsvertraging van 24 uur)

Meerdere audiobestanden voor één audioboek

ID_XofY.mp3 (aanbevolen)
[ISBN]_1of3.mp3
[ISBN]_2of3.mp3
[ISBN]_3of3.mp3

Het zip-bestand heeft de naam ID.zip en alle audiobestanden in de zip staan op alfabetische volgorde.

ISBN.zip
id_a.mp3
id_b.mp3

Aanvullende pdf

ISBN.pdf