Afegir diversos llibres

Has d'afegir uns quants llibres? És més fàcil que els afegeixis d'un en un.

Si tens un catàleg gran, potser és més pràctic que afegeixis els llibres al compte de manera massiva.

Proporcionar la configuració d'un llibre mitjançant un full de càlcul

Si els llibres no tenen identificadors únics (com ara ISBN), no pots afegir-los al Catàleg de llibres mitjançant un full de càlcul. En comptes de seguir aquestes instruccions, pots afegir la configuració dels llibres sense ISBN individualment (recomanat en la majoria dels casos) o penjar fitxers de llibres per crear entrades al Catàleg de llibres i, tot seguit, definir-ne la configuració.
  1. Inicia la sessió al compte del Centre per a partners a play.google.com/books/publish/.
  2. A la pàgina Catàleg de llibres, fes clic al botó Avançat i selecciona Baixa una plantilla en CSV.
  3. Si tens diverses plantilles, selecciona la que tingui la configuració predeterminada que vulguis aplicar als llibres que penses afegir.
  4. Si vols configurar el preu per a tots els llibres que pengis amb aquesta plantilla, tant pel que fa a la moneda com a la inclusió d'impostos, marca la casella Afegeix columnes de preu al fitxer CSV i selecciona les opcions corresponents. Tingues en compte que no pots aplicar imports concrets a la plantilla, només la configuració del preu.
  5. Baixa el fitxer generat i obre'l en un programa de fulls de càlcul. Si el programa ofereix diverses opcions per obrir el fitxer, especifica'n les següents:
    • separat per tabulacions,
    • codificació UTF-16.
  6. Afegeix informació sobre els llibres que vols afegir, un llibre per fila. Tot i que només són obligatòries les columnes del títol i de l'identificador, et recomanem que proporcionis tanta informació com sigui possible. Les cel·les que deixis en blanc s'emplenaran amb el valor predeterminat que tinguin assignat segons la plantilla seleccionada. Per obtenir una informació sobre cada columna, visita la nostra pàgina sobre fulls de càlcul.
  7. Després d'emplenar i de desar el full de càlcul, torna al Centre per a partners i al Catàleg de llibres. Fes clic al botó Opcions avançades i, a continuació, selecciona Penja el CSV.
  8. Per comprovar que el full de càlcul s'hagi processat correctament, vés a l'historial de càrregues (Opcions avançades > Mostra l'historial de fitxers CSV penjats). Si hi ha cap error, fes clic al nombre de files amb errors per baixar-ne un informe. Després de fer els canvis necessaris, penja el full de càlcul corregit. Els llibres que s'hagin processat correctament apareixeran al teu Catàleg de llibres (és possible que hagis de tornar a carregar la pàgina).

Penjar fitxers de contingut i de portada

1. A la pàgina del Catàleg de llibres del compte del Centre per a partners, fes clic al botó Opcions avançades i, a continuació, a Afegeix diversos fitxers de contingut.
  2. Fes clic a Tria els fitxers i selecciona els fitxers que vulguis penjar de l'ordinador. Pots penjar-ne diversos, però la mida de cada fitxer està limitada a 2 GB. Assegura't que els fitxers segueixin les directrius de noms de fitxers, ja que el nostre sistema fa servir el nom del fitxer per determinar el llibre i el tipus de contingut associats a cada fitxer.
  3. Quan els fitxers s'hagin processat correctament, es mostraran a la pestanya Contingut de cada llibre. Si no t'has deixat cap opció de configuració ni cap fitxer necessaris, els llibres es mostraran a Google Llibres i, segons la configuració, a Google Play.

Directrius de noms de fitxers per a càrregues massives

• Si els llibres ja tenen identificadors únics (com ara un ISBN o un GGKEY assignat per Google): substitueix [ISBN] als noms de fitxer d'exemple següents per l'identificador real del llibre. (En el cas dels GGKEY, no cal que incloguis el prefix GGKEY:.) Si tens tant l'ISBN de la versió impresa com el de la versió electrònica, en general et recomanem que facis servir l'ISBN de la versió impresa per als noms dels fitxers PDF i el de la versió electrònica per als noms dels fitxers EPUB.

• Si els llibres no tenen identificadors únics: pots fer servir els noms de fitxer que vulguis. Cal que substitueixis [ISBN] als noms de fitxer d'exemple següents pel text que consideris oportú. Et recomanem que no utilitzis la ratlla baixa (_) excepte en els casos que s'indiquen als exemples (per exemple, _interior o _frontcover).
    • Enviament de fitxers modificats: si vols enviar una modificació del contingut o de la portada d'un llibre que originalment no tenia identificador, pots utilitzar el mateix nom del fitxer que vas penjar inicialment o bé anomenar el fitxer modificat amb l'identificador GGKEY, que s'assignarà quan el llibre s'afegeixi al Catàleg de llibres. Si utilitzes un altre nom del fitxer que no es basi en l'identificador, es crearà una entrada nova al Catàleg de llibres.

Els fitxers de portada han de tenir el format PNG, JPEG, PDF o TIFF i una extensió del nom del fitxer adequada.

Un fitxer PDF que conté la portada [ISBN].pdf
Un fitxer PDF que no conté portada ni contraportada (es proporcionen per separat) [ISBN]_interior.pdf: contingut
[ISBN]_frontcover.jpg (l'extensió de fitxer pot ser diferent): tapa
[ISBN]_backcover.jpg (l'extensió de fitxer pot ser diferent): contratapa, opcional
Un llibre dividit en diversos fitxers PDF [ISBN]_1of3.pdf
[ISBN]_2of3.pdf
[ISBN]_3of3.pdf (fes servir la numeració apropiada)
Un fitxer EPUB [ISBN].epub: contingut amb tapa inclosa
[ISBN].jpg (l'extensió de fitxer pot ser diferent): tapa en miniatura per a màrqueting, opcional