Dit artikel is van toepassing op het oude Partnercentrum. Als u rechtsboven de schakelaar 'Nieuwe UI' ziet, bevindt u zich in het nieuwe Partnercentrum. Lees de gids om te ontdekken hoe u een nieuw boek toevoegt.

Eén boek toevoegen

Via het Partnercentrum voor Play Boeken kun je een afzonderlijk boek uploaden en publiceren. Als je een groot aantal boeken wilt indienen, bekijk je meer informatie over hoe je meerdere boeken toevoegt.

Boekinstellingen leveren

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Klik aan de linkerkant op Boekencatalogus en dan Boek toevoegen.
  3. Selecteer de template met de standaardinstellingen die je op het boek wilt toepassen.
  4. Selecteer een verkoopoptie.
  5. Selecteer het type boek-ID.
    • Als je geen ISBN voor het boek hebt, selecteer je Een Google-boek-ID (GGKEY) genereren .
    • Als je wel een ISBN-nummer hebt, kun je het 10- of 13-cijferige ISBN-nummer invullen.
  6. Klik op Opslaan en doorgaan.
  7. Geef zo veel mogelijk informatie over het boek op. Als je naar verschillende tabbladen wilt gaan, klik je op de naam van elk tabblad.
    • Boekgegevens: Geef algemene bibliografische gegevens op, zoals de boekindeling, titel en auteur. Gebruik de extra tabbladen bovenaan de pagina om te zoeken naar de verschillende typen metadata die je moet opgeven.
    • Content: Upload de bestanden voor het boek.
    • Prijzen: Geef op hoeveel het boek kost en waar je het wilt verkopen.
  8. Ga naar het tabblad Content om bestanden voor dit boek in te dienen.
  9. Volg de stappen om de content en omslag te uploaden.

Content- en omslagbestanden uploaden

1. Ga voor het boek dat je wilt uploaden naar het tabblad Content.
  2. Klik op Een bestand uploaden.
  3. Klik op Bestanden kiezen om de bestanden voor dit boek op je computer te selecteren.
    • Als je meerdere bestanden tegelijk wilt uploaden, moet elk bestand kleiner zijn dan 2 GB.
    • Volg onze richtlijnen voor bestandsnamen.
    • Geüploade bestanden staan op het tabblad Content.

Meer informatie over het tabblad Content

Het boek publiceren

1. Ga voor het boek dat je wilt publiceren naar het tabblad Beoordelen.
  2. Klik op Publiceren.
  3. Het boek komt in je boekencatalogus te staan en wordt binnen 24 uur gepubliceerd.