Bläddra och söka i bokkatalogen

Du kan visa de böcker du har skickat i bokkatalogen i ditt konto i partnercentret. Rulla ned om du vill visa alla aktiva böcker och klicka på bokens titel om du vill visa information och inställningar för den boken. Du kan även söka efter en viss bok eller filtrera katalogen så att endast en viss typ av böcker visas.

I bokkatalogen visas titel, författare, identifierare (t.ex. ISBN-numret), etikett (som visar vilken mall som använts för att ange standardinställningarna) och status. Om du har högst 20 böcker i katalogen visas omslagsbilden för varje bok i stället för etiketten.

Dina böcker visas på bokkatalogsidan oavsett om de endast är tillgängliga för förhandsgranskning på Google Böcker eller om de säljs på Google Play. Rulla ned om du vill visa alla aktiva böcker i din katalog och klicka på en titel om du vill visa mer information om boken. Du kan även söka efter böcker.

Bokstatus

I kolumnen Status får du grundläggande information om statusen för en bok i partnerprogrammet.

• Finns på Google Play
    Den här boken är tillgänglig för försäljning i Google Play Butik och visas på Google Böcker.

• Finns på Google Böcker
    Boken kan förhandsgranskas på Google Böcker men är inte tillgänglig för försäljning i Google Play Butik. Det kan bero på att den inte har aktiverats för försäljning eller på att det är en tryckt utgåva och att den digitala utgåvan säljs i Google Play Butik som en separat post i bokkatalogen.

• Godkännande krävs
    Du har lagt till boken i ditt konto men inte angett om du vill att den ska vara tillgänglig för förhandsgranskning eller försäljning. Klicka på bokens titel i bokkatalogen och öppna sedan fliken Sammanfattning, där du kan ange tillgänglighet. (Du kan undvika den här statusen i framtiden genom att justera mallinställningarna så att standardinställningarna används automatiskt.)

• Åtgärd krävs
    Du har angett att du vill att boken ska visas på Google Böcker eller säljas på Google Play, men det finns ett problem som förhindrar detta. Håll muspekaren över statusmeddelandet om du vill ha mer detaljerad information. Besök sedan vårt felsökningsverktyg för att se vad du behöver göra. Om du inte har tänkt sälja boken eller göra den tillgänglig för förhandsgranskning på Google Böcker kan du inaktivera boken för att ta bort den från bokkatalogen.

• Inaktiverad
    Boken har tagits bort från Google Play Butik och Google Böcker. Inaktiverade böcker visas bara om du söker på dem, inte när du bläddrar i katalogen.

• Bearbetning
    Boken har nyligen ändrats och systemet bearbetar de nya inställningarna eller filerna. Kolla igen senare om du vill ha en uppdaterad status.

• Okänd
    Det finns inte tillräckligt med information om den här boken för att avgöra dess status för närvarande. Boken bearbetas förmodligen och en uppdaterad status kommer snart att visas.

Om du vill söka i katalogen klickar du på sökrutan Filtrera böcker högt upp till höger på bokkatalogsidan. Som standard inkluderar sökresultaten alla böcker som har en identifierare, titel, underrubrik eller författare som matchar söktermerna du angav. Sökningarna är inte skiftlägeskänsliga och bara hela ord matchas (t.ex. böcker av Shakespeare visas inte om du bara söker på "shake"). Undantaget är när du söker på etiketter där hela etikettnamnet måste anges och både stora och små bokstäver måste stämma.

Om du exporterar böckerna efter en sökning inkluderas endast sökresultaten i filen.

Du kan även söka i särskilda fält genom att klicka på triangelikonen i sökrutan eller genom att använda följande sökord.

• Söka efter identifierare
    Ange ett ISBN-nummer eller någon annan identifierare för boken i sökrutan för att hitta motsvarande bok. Du kan även ange en lista med identifierare, avgränsad med mellanslag, för att hitta flera böcker. För identifierare som börjar med GGKEY: inkluderar du prefixet.

• Söka efter titel
    Om du vill söka bland boktitlar anger du title: före sökordet. Om du vill söka på en fras skriver du den inom citattecken.

Exempel
    title:"Romeo and Juliet"
  • Söka efter medarbetare
    Om du vill söka bland böckernas medarbetare (inbegripet författare och andra typer av medarbetare) anger du author: före sökordet.

• Söka efter etikett (mall)
    Etiketter visar vilken mall som använts för dina böcker (i den tidigare versionen av partnercentret kallades mallar för förlag). Om du vill söka bland etiketter anger du label: och tar med hela etikettnamnet inom citattecken med exakt de versaler som används.

Exempel
    label:"Default Settings"