Browsen door en zoeken in de boekencatalogus

Je kunt de boeken die je hebt ingediend, bekijken in de boekencatalogus van je Partnercentrum-account.

1. Scroll om je actieve boeken te vinden.
  2. Klik op de titel van een boek om de details en instellingen van het boek te bekijken.

In de boekencatalogus zie je het volgende:

• Titel
  • Auteur
  • ID, zoals een ISBN
  • Status
  • Label, met de template die wordt gebruikt voor standaardinstellingen
    • Als je catalogus 20 of minder boeken bevat, kun je de labels niet bekijken. Je kunt wel de omslagafbeeldingen bekijken.

Je boeken komen op de pagina Boekencatalogus te staan, ongeacht of ze alleen als voorbeeld zichtbaar zijn op Google Boeken of kunnen worden verkocht op Google Play:

1. Scroll om alle actieve boeken in je catalogus te bekijken.
  2. Als je details van een specifiek boek wilt bekijken, klik je op de titel van het boek.

Boekstatus

In de kolom Status vind je algemene informatie over de status van een boek in het Partnerprogramma.

• Live op Google Play

• Dit boek is te koop in de Google Play Store en op Google Boeken.

• Live op Google Boeken

• Je kunt een voorbeeld van dit boek bekijken op Google Boeken, maar je kunt het niet kopen in de Google Play Store. Mogelijke redenen hiervoor kunnen zijn:

• De verkoopoptie van het boek is niet aangezet.

• Het is een gedrukt boek en de digitale versie wordt als afzonderlijke vermelding in de boekencatalogus verkocht in de Google Play Store.

• Goedkeuring vereist

• Je hebt dit boek toegevoegd aan je account, maar je hebt nog niet aangegeven of je het beschikbaar wilt maken voor voorbeeldweergave of verkoop.

• Zo kun je de beschikbaarheid van een boek instellen:

1. Klik in de boekencatalogus op de titel van het boek.

2. Ga naar het tabblad Overzicht.

3. Stel de beschikbaarheid in.

• Actie vereist

• Je hebt aangegeven dat je dit boek live wilt hebben op Google Boeken of wilt verkopen op Google Play, maar er is een probleem dat dit voorkomt.

• Ga als volgt te werk:

1. Plaats de muisaanwijzer op het statusbericht voor gedetailleerdere informatie.

2. Ga naar onze tool voor probleemoplossing om te zien welke acties je moet uitvoeren.

• Als je dit boek niet wilt verkopen of het voorbeeld niet wilt weergeven op Google Boeken, deactiveer je het boek om het uit de catalogus te verwijderen.

• Gedeactiveerd

• Dit boek is verwijderd uit de Google Play Store en Google Boeken.

• Als je gedeactiveerde boeken wilt vinden, moet je ernaar zoeken.

• Verwerken

• Het systeem verwerkt nieuwe instellingen of bestanden op basis van recente wijzigingen in het boek.

• Kom later terug voor een bijgewerkte status.

• Onbekend

• Er is niet genoeg informatie over dit boek beschikbaar om de status te bepalen.

• Het boek wordt waarschijnlijk verwerkt en krijgt binnenkort een geüpdatete status.

• Standaard bevatten je zoekresultaten alle boeken die overeenkomen met je zoektermen, zoals:
    • ID
    • Titels
    • Subtitels
    • Auteurs
  • De meeste zoekopdrachten zijn niet hoofdlettergevoelig en er wordt alleen naar overeenkomsten gezocht voor hele woorden.
    • Als je bijvoorbeeld zoekt naar 'shake', krijg je geen boeken van Shakespeare als resultaat.
  • Alleen voor labels moet je exact hoofdlettergebruik gebruiken.

Zo kun je zoeken in je catalogus:

1. Ga naar de pagina Boekencatalogus.
  2. Klik rechtsboven op het zoekvak Boeken filteren.

Tip: Als je je boeken exporteert nadat je een zoekopdracht hebt uitgevoerd, bevat het bestand alleen de zoekresultaten.

• Als je in specifieke velden wilt zoeken, klik je in het zoekvak op het driehoekje of volg je de instructies hieronder.

Zoeken op ID

Geef een ISBN of andere boek-ID op in het zoekvak.
  • Als je meerdere boeken wilt vinden, geef je een lijst met ID's op, gescheiden door spaties. Voor ID's die beginnen met 'GGKEY:' neem je het ook voorvoegsel op.

Zoeken op titel

Als je in de titels van je boeken wilt zoeken, vul je 'title:' in vóór het zoekwoord.
  • Als je een woordgroep wilt zoeken, plaats je deze tussen dubbele aanhalingstekens.

Voorbeeld

title:"Romeo and Juliet"

Zoeken op bijdrager

Zo kun je zoeken in de bijdragers van je boeken, zoals een auteur:
  • Vul 'author:' in vóór het zoekwoord.

Zoeken op label (template)

Labels (eerder imprints genoemd) geven aan op welke templates je boeken zijn gebaseerd.
Zo kun je zoeken in je labels:
Geef 'label:' op.
  • Zet de hele labelnaam met exact hoofdlettergebruik tussen dubbele aanhalingstekens.

Voorbeeld:

label:"Default Settings"