Betalingsprofiler (bankkonti)

Nogle af de funktioner, der er beskrevet på denne side, er muligvis ikke tilgængelige, da salg af bøger i Google Play er begrænset til udvalgte lande.
Du kan få flere oplysninger om kravene for at modtage betaling samt betalingsplanen og andre oplysninger ved at læse artiklen om din indtjening.

Med betalingsprofiler kan du angive, hvordan Google skal betale dig for dine salgsindtægter i Google Play. Når du angiver en betalingsprofil for et salgsområde, modtager du betaling for salg i disse lande i henhold til indstillingerne for den pågældende profil. Du kan bruge den samme betalingsprofil for flere salgsområder.

Du kan få adgang til dine betalingsprofiler ved at logge ind på din konto på play.google.com/books/publish/ og gå til Betalingscenter.

For at beskytte dine bankoplysninger skal eventuelle ændringer af dine betalingsprofiler ske senest 15 minutter efter, at du er logget ind på din konto. Hvis du ser fejlmeddelelsen "Dine loginoplysninger er udløbet. Log ud, og log ind igen. Klik her for at logge ud", skal du logge ud og logge ind igen, også selvom du er i stand til at få adgang til andre dele af din konto.

Opret en betalingsprofil

1. Log ind på Partnercenter på play.google.com/books/publish/.
  2. Gå til Betalingscenter.
  3. Klik på Tilføj en betalingsprofil i sektionen "Betalingsprofiler".
  4. Angiv et profilnavn. Vi anbefaler, at du angiver land og valuta for denne betalingsprofil.
  5. Angiv dine virksomhedsoplysninger, bl.a. virksomhedens navn, navn på kontakt, adresse og telefonnummer.
  6. Angiv en eller flere betalingskontaktpersoner, som skal underrettes om eventuelle fejl med bankkontoen eller andre betalingsindstillinger. Modtageren får en mail, hvor vedkommende kan bekræfte sin adresse.
  7. Klik på Send. Din betalingsprofil angives nu på listen.
  8. Følg vejledningen for at knytte en bankkonto til denne betalingsprofil.

Tilføj en ny bankkonto

1. Gå til skærmen Rediger betalingsprofil, hvis du ikke er der allerede: I Betalingscenter under Partnercenter skal du klikke på Rediger ud for betalingsprofilen.
  2. Klik på Tilføj betalingsmetode i feltet "Måden, du modtager betalinger på".
  3. Angiv dine bankkontooplysninger.
  4. Klik på Gem.

Bekræft en bankkonto

Du bør bekræfte ejerskabet af den bankkonto, du vil føje til din konto, medmindre bankkontoen er placeret i et land, hvor Google anvender bankoverførsler.

1. Når du har tilføjet en bankkonto, foretager Google en lille indbetaling inden for to arbejdsdage. (Det kan dog tage op til tre hverdage mere, før din bank registrerer transaktionen).
  2. Tjek din netbank, eller kontakt din bank for at finde indbetalingen, som vil hedde GOOGLE DEPOSIT eller noget lignende.
  3. Rediger betalingsprofilen med den bankkonto, der skal bekræftes, i Betalingscenter på din konto.
  4. Gå til feltet "Måden, du modtager betalinger på", og bekræft din bankkonto ved at angive indbetalingsbeløbet.

Hvis du finder testindbetalingen, men har problemer med at bekræfte beløbet på din konto, skal du kontakte os. Hvis du ikke modtager testindbetalingen, bør du tage et kig på listen over mulige årsager.

Hvis du sælger bøger, før du har bekræftet din bankkonto, vil din konto akkumulere det beløb, du har til gode, indtil du kan modtage betalinger.

Rediger bankkontooplysninger

Du kan ikke redigere et bankkontonummer direkte. Hvis du vil ændre dine bankkontooplysninger, skal du redigere betalingsprofilen og tilføje en ny bankkonto med de opdaterede oplysninger. Sørg for at angive den primære betalingsmetode.

Du skal bekræfte den nye bankkonto, medmindre den er placeret i et land, hvor Google anvender bankoverførsler.

Du kan også fjerne oplysningerne for den gamle bankkonto.

Fjern en bankkonto

Følg denne vejledning for at fjerne en bankkonto fra en betalingsprofil:

1. Log ind på partnercenteret på play.google.com/books/publish/.
  2. Gå til Betalingscenter.
  3. Klik på Rediger ud for betalingsprofilen med den bankkonto, du vil fjerne.
  4. Gå til feltet "Måden, du modtager betalinger på", og fjern bankkontoen.

Flere bankkonti

Hvis der skal foretages betalinger til mere end én bankkonto, skal du konfigurere flere betalingsprofiler. Du kan kun have én aktiv bankkonto pr. betalingsprofil, men hvis du har flere salgsområder, kan du knytte forskellige betalingsprofiler til hvert salgsområde.

Indsend skatteoplysninger

Hvis du sælger bøger i amerikanske dollars, skal du angive skatteoplysninger for hver betalingsprofil, der modtager indtægter fra transaktioner i USD. Hvis du ikke gør det, tilbageholder Google betalinger for den pågældende profil. Du kan indsende skatteoplysninger ved at redigere en betalingsprofil og gå til "Betalingsmodtagerprofil". Få flere oplysninger.

Notifikationer om betalinger og fejl

Hvis du vil underrettes om eventuelle fejl med konfigurationen af din bankkonto eller andre betalingsindstillinger, skal ud angive mindst én betalingskontaktpersons mailadresse:

1. Log ind på Partnercenter på play.google.com/books/publish/.
  2. Gå til Betalingscenter.
  3. Klik på Rediger ud for betalingsprofilen.
  4. Klik på Administrer indstillinger.
  5. "Rul ned til "Betalingskontaktpersoner".
  6. Kontakterne skal bekræfte deres mailadresse ved hjælp af en mail, de modtager fra payments-noreply@google.com. Denne mail modtager de med det samme.

Kontakterne modtager notifikationer fra payments-noreply@google.com, når der skal foretages en handling i forbindelse med en bankkonto eller andre betalingsindstillinger. De modtager også en simpel notifikation, når der udstedes en betaling. Dette sker typisk én gang om måneden.