Perfils de pagament (comptes bancaris)

És possible que algunes funcions descrites en aquesta pàgina no estiguin disponibles, ja que la venda de llibres a Google Play està limitada a determinats països.
Per obtenir més informació sobre els requisits per rebre pagaments, així com per consultar el calendari de pagaments i altres detalls, llegeix l'article sobre els teus ingressos.

Els perfils de pagaments et permeten especificar com t'ha de pagar Google pels ingressos que obtinguis per vendes a Google Play. Quan assignis un perfil de pagament a un territori de vendes, els pagaments per les vendes en aquests països es faran d'acord amb la configuració d'aquest perfil. Pots utilitzar el mateix perfil de pagament per a diversos territoris de venda.

Per accedir als perfils de pagament, inicia la sessió al teu compte a la pàgina play.google.com/books/publish/ i vés al Centre de pagaments.

Per ajudar a protegir la teva informació financera, tots els canvis dels perfils de pagaments s'han de fer en un marge de 15 minuts després d'iniciar la sessió al teu compte. Si veus el missatge d'error "Les teves credencials han caducat, tanca la sessió i torna-la a iniciar. Fes clic aquí per tancar la sessió", tanca la sessió i torna-la a iniciar, tot i que és possible que encara puguis accedir a altres seccions del teu compte.

Crear un perfil de pagaments

1. Inicia la sessió al Centre per a partners a la pàgina play.google.com/books/publish/.
  2. Ves al Centre de pagaments.
  3. A la secció "Perfils de pagaments", fes clic a Afegeix un perfil de pagaments.
  4. Introdueix un nom per al perfil. Et suggerim que facis servir el país i la moneda del perfil de pagament.
  5. Introdueix la informació de l'empresa, inclosos el nom de l'empresa, el nom de contacte, l'adreça i el número de telèfon.
  6. Proporciona un o més contactes de pagaments per notificar-los qualsevol error amb el compte bancari o altres opcions de configuració dels pagaments. El destinatari rebrà un correu electrònic perquè confirmi la seva adreça.
  7. Fes clic a Envia i veuràs el teu perfil de pagaments.
  8. Segueix el conjunt d'instruccions següent per associar un compte bancari amb aquest perfil de pagament.

Afegir un compte bancari nou

1. Si encara no hi ets, ves a la pantalla Edita el perfil de pagaments. A la secció Centre de pagaments del Centre per a partners, fes clic a Edita, al costat del perfil de pagaments.
  2. A la casella "Com reps els pagaments", fes clic a Afegeix una forma de pagament.
  3. Introdueix la informació del compte bancari.
  4. Fes clic a Desa.

Verificar un compte bancari

Et demanarem que verifiquis la propietat dels comptes bancaris que afegeixis al compte, tret que es trobin en un país en què Google faci els ingressos mitjançant transferències bancàries.

1. Després d'afegir el compte bancari nou, Google farà un ingrés de poca quantitat en un termini de dos dies laborables. (Pot ser que el banc trigui fins a tres dies laborables més a registrar la transacció.)
  2. Consulta el teu extracte bancari en línia o contacta amb el banc per localitzar l'ingrés, que apareixerà com a "INGRÉS DE GOOGLE" o amb una descripció similar.
  3. Al Centre de pagaments del compte, indica quin compte bancari vols verificar al perfil de pagaments.
  4. Ves al quadre "Com reps els pagaments" i introdueix l'import de l'ingrés per verificar el compte bancari.

Si trobes l'ingrés de prova però no pots confirmar-ne l'import al compte, contacta amb nosaltres. Si no reps l'ingrés de prova, consulta la llista de motius possibles.

Si vens algun llibre abans de verificar el teu compte bancari, el compte acumularà l'import que se't deu fins que puguis rebre pagaments.

Editar la informació d'un compte bancari

No es pot editar un número de compte bancari directament. Si vols canviar la informació del compte bancari, edita el perfil de pagament i afegeix un compte bancari nou amb la informació actualitzada. Recorda establir-lo com a forma de pagament principal.

Hauràs de verificar el compte bancari nou, tret que es trobi en un país en què Google faci els ingressos mitjançant transferències bancàries.

Si vols, també pots suprimir la informació del compte bancari antic.

Suprimir un compte bancari

Per suprimir un compte bancari d'un perfil de pagament, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió al Centre per a partners a la pàgina play.google.com/books/publish/.
  2. Vés al Centre de pagaments.
  3. Fes clic a Edita, al costat del perfil de pagaments que inclogui el compte bancari que vulguis suprimir.
  4. Ves al quadre "Com reps els pagaments" i suprimeix el compte bancari en qüestió.

Diversos comptes bancaris

Si vols que els pagaments es facin a diversos comptes bancaris, estableix més perfils de pagaments. Cada perfil de pagament només pot tenir un compte bancari actiu, però si tens diversos territoris de venda, pots associar un perfil de pagament diferent a cada territori.

Enviar les dades fiscals

Si vens llibres en dòlars dels EUA, has de proporcionar dades fiscals per a cada perfil de pagament que rebi ingressos per transaccions fetes en aquesta moneda. En cas contrari, Google en retindrà els pagaments. Per enviar dades fiscals, edita un perfil de pagaments i ves a "Perfil del beneficiari". Obtén més informació.

Notificacions de pagaments i d'errors

Segueix aquests passos per proporcionar l'adreça electrònica d'almenys un contacte de pagaments perquè rebi notificacions sobre qualsevol error amb la configuració del compte bancari o altres opcions de configuració dels pagaments:

1. Inicia la sessió al Centre per a partners a la pàgina play.google.com/books/publish/.
  2. Ves al Centre de pagaments.
  3. Al costat del perfil de pagaments, fes clic a Edita.
  4. Fes clic a Gestiona la configuració.
  5. Desplaçat fins a "Contactes de pagaments".
  6. Els contactes han de verificar la seva adreça electrònica a través d'un correu electrònic que payments-noreply@google.com envia immediatament.

Els contactes rebran notificacions de payments-noreply@google.com sempre que calgui dur a terme una acció amb relació al compte bancari o a altres opcions de configuració dels pagaments. També rebran una notificació breu cada vegada que s'emeti un pagament, normalment un cop al mes.