Het tabblad Instellingen

In dit artikel beschrijven we de instellingen die je op het tabblad Instellingen ziet als je een specifiek boek in je catalogus bekijkt. Sommige functies die we op deze pagina beschrijven, zijn alleen beschikbaar in landen of regio's waar je boeken kunt verkopen op Google Play.

Bekijk meer informatie over ondersteunde landen voor de verkoop van boeken op Google Play.

Je boekinstellingen wijzigen

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Klik aan de linkerkant op Boekencatalogus.
  3. Klik op de titel van het boek.
  4. Klik op Boekgegevens en dan Instellingen.
  5. Vul de informatie in.
  6. Klik op Opslaan.

Geavanceerde boekinstellingen

Distributie-instellingen voor Google Play Boeken

De distributie-instellingen bevatten extra opties om je boek te verkopen op Google Play.

Instelling

Beschrijving

Doorlopende tekst maken?

Google heeft bepaalde boeken omgezet naar de epub-indeling.

• Als je deze versie niet wilt gebruiken:
    • Vink dit selectievakje aan.
    • Selecteer Nee.
  • Je kunt altijd je eigen epub-bestand aanleveren, ongeacht deze instelling.

Pdf tonen?

Selecteer Nee om de pdf-versie voor gebruikers te verbergen als Originele pagina's.

Belangrijk: Als je Nee selecteert en je geen epub-bestand aanlevert, kun je het boek niet verkopen op Play.

Foto's tonen in Google Play Boeken?

Als je de rechten hebt om afbeeldingen in het e-boek te laten zien, vink je dit selectievakje aan. Als een boek een groot aantal afbeeldingen bevat, kan Google dit boek alleen verkopen als dit selectievakje is aangevinkt of als je een epub-bestand levert.

Leesrichting

Als de pagina's van het boek in de omgekeerde volgorde worden getoond, pas je deze instelling aan. Deze instelling is alleen van toepassing op niet-epub-bestanden.

Wil je een lege pagina toevoegen na de omslag?

Als je geen lege pagina hebt toegevoegd tussen de omslagpagina en de eerste contentpagina in dit pdf-bestand of bestand met vast indeling, kunnen we er op deze manier een voor je toevoegen:

• Vink dit selectievakje aan.
  • Selecteer Ja.

Tip: Met deze instelling wordt de oorspronkelijke pagina-indeling van links naar rechts behouden.

Voorbeeldinstellingen van Google Zoeken voor Zoeken in Google Boeken
Gebruikers kunnen een voorbeeld van je boeken bekijken op Google Boeken, net zoals een bezoeker in een fysieke boekwinkel boeken op de planken kan bekijken. Als je het boek op je website verkoopt, kun je een link naar de aankooppagina toevoegen voor lezers die het volledige boek willen hebben.
Tip: Als je gebruikers wilt toestaan een voorbeeld van een boek te bekijken voordat je het te koop aanbiedt, voeg je een contentreview toe.

Instelling

Beschrijving

Gebieden

De landen of gebieden waarin je over rechten beschikt om een voorbeeld van de boeken te laten zien. Dit veld is vereist voor alle boeken en is voor nieuwe boeken vooraf gevuld met Wereld. Je vindt de 2-letterige ISO 3166-code voor elk land in De juiste notatie voor een lijst met landen.

Naam van site voor gedrukt boek

De tekst van de link die op Google Boeken wordt weergegeven waarmee het boek rechtstreeks bij jou kan worden gekocht.

Link voor gedrukt boek

De URL waarmee gebruikers van Google Boeken het boek rechtstreeks bij jou kunnen kopen. De URL moet verwijzen naar je eigen website en niet naar een andere verkoper.

Tip: Google Boeken laat automatisch een lijst zien met links naar Google Play en andere verkopers.

Website van uitgever

De URL van de website van de uitgever. Als je een URL opgeeft, linken de naam en het logo van de uitgever naar de URL.

Uitgeverslogo

Een afbeelding van het uitgeverslogo. Bekijk de richtlijnen voor logo's.

Foto's tonen in voorbeeldweergave in Google Boeken?

Als je over de rechten beschikt om afbeeldingen in dit boek te laten zien:

• Vink dit selectievakje aan.
  • Selecteer Ja.

Downloaden als pdf toestaan?

Als je je hele boek beschikbaar wilt maken als pdf-bestand:

• Vink dit selectievakje aan.
  • Selecteer Ja.

Tip: Deze optie geldt alleen voor boeken waarvan een voorbeeld van 100% kan worden bekeken op basis van de instelling Voorbeeldtype.

N.v.t.

Deze instelling kan verschillend gelabeld zijn, afhankelijk van andere instellingen:

• Beschikbaarheidsdatum van voorbeeld: Vóór deze datum mag geen voorbeeld van het boek worden getoond.
  • Geen voorbeeld vóór eerste verkoopdatum: Als je boek te koop wordt aangeboden, vink je dit selectievakje aan om de datum bij 'Te koop vanaf' onder Prijzen en distributie te gebruiken als beschikbaarheidsdatum van het voorbeeld.

Voorbeeld toestaan vóór eerste verkoopdatum?

Als het boek al vóór de verkoopdatum beschikbaar mag zijn als voorbeeld op Google Boeken, selecteer je Ja op het tabblad Over het boek.