Overzicht van het Partnercentrum

Via het Partnercentrum van Google Play Books kunnen auteurs en uitgevers hun boeken indienen bij Google.

Lezers kunnen deze boeken zoeken en een voorbeeld hiervan bekijken op Google Boeken en het e-boek kopen op Google Play in een groeiend aantal landen.

Het Partnercentrum biedt een aantal functies:

Tip: Bepaalde functies zijn alleen beschikbaar voor partners die boeken verkopen op Google Play. Bekijk de landen waarin de verkoop van boeken op Google Play wordt ondersteund.

Toegang tot het Partnercentrum

Zo ga je naar het Partnercentrum:

1. Ga naar play.google.com/books/publish/.
  2. Log in met een bestaand Google-account of maak een nieuw account.

Als andere mensen toegang moeten hebben tot je Partnercentrum-account, kun je extra gebruikers toevoegen.

E-mailadres voor inloggen en wachtwoord

Belangrijk: Als je je e-mailadres voor inloggen of je wachtwoord bent vergeten, kun je de hersteltool voor Google-accounts gebruiken.

Als je je e-mailadres of wachtwoord voor inloggen wilt wijzigen, ga je naar de instellingen voor je Google-account. Wijzigingen zijn van invloed op andere Google-services die aan dit account zijn gekoppeld.

Als het een Gmail-adres is, kun je je e-mailadres voor inloggen niet wijzigen.

Aanbevolen browsers

Gebruik een van de volgende browsers om het Partnercentrum te openen:

Voor optimale functionaliteit kun je je browser het beste updaten naar de nieuwste versie.

Tip: Het Partnercentrum is niet getest met Opera of andere browsers. Bepaalde functies werken misschien niet goed met deze browsers.

Navigatie in het Partnercentrum

Het Partnercentrum bestaat uit meerdere gedeelten:

Afhankelijk van je toegangstype zijn misschien niet al deze gedeelten zichtbaar als je inlogt op je account.

• Home: Bekijk hoeveel boeken je hebt en of je ergens actie voor moet ondernemen.
  • Boekencatalogus: Hier kun je je boeken toevoegen, uploaden en beheren.
  • Analyse: Hier kun je diagrammen van je verkopen bekijken om inzicht te krijgen.
  • Rapporten: Hier kun je gegevens over je verkopen, inkomsten en transacties downloaden.
  • Promoties: Hier kun je prijswijzigingen plannen.
  • Betalingscentrum: Hier kun je je bankrekeninggegevens invullen, valutaconversie beheren en inkomstenrapporten bekijken. Beschikbaar in landen waarin de verkoop van boeken op Google Play wordt ondersteund.
  • Accountinstellingen: Hier kun je extra gebruikers toevoegen of verwijderen en je contactgegevens updaten.