Prijzen van boeken

Prijzen zijn vereist voor elk boek dat je wilt verkopen op Google Play. Als je boeken wilt verkopen, moet je ook eenmalig je betaalinstellingen op accountniveau opgeven. Als je prijzen voor meerdere boeken wilt bewerken, kun je een spreadsheet gebruiken.

Partners die ONIX gebruiken, moeten eventuele wijzigingen die ze aanbrengen in het Partnercentrum ook toepassen op hun ONIX-feed. De volgende keer dat ze een ONIX-feed sturen, overschrijft de informatie die ze hebben aangeleverd via ONIX de bestaande instellingen.

Sommige functies die worden beschreven op deze pagina, zijn mogelijk niet beschikbaar, omdat de verkoop van boeken op Google Play is beperkt tot bepaalde landen/regio's.

Een prijs toevoegen aan je boek

Volg de onderstaande stappen om een nieuwe prijs toe te voegen.

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Selecteer Een prijs toevoegen.
  3. Kies de valuta.
  4. Geef de prijs op.
  5. Selecteer de lijst met landen of regio's waar deze prijs moet worden toegepast.
    • Als je een land of regio wilt vinden, geef je deze op in het zoekveld.
    • Je kunt landen of regio's toevoegen of uitsluiten.
Tip: Voor accounts die na juli 2014 zijn gemaakt, staat valutaconversie standaard aan.

In het gedeelte Prijzen van het nieuwe Partnercentrum vind je het volgende:

• Land
  • Catalogusprijs
  • Basisprijs
  • Je opbrengst
  • Ingangsdatums

Tip: Als je de tool voor valutaconversie niet gebruikt, moet je voor elk land afzonderlijke catalogusprijzen in de juiste valuta invullen.

Als je een catalogusprijs hebt ingevuld maar er een foutmelding in je account staat (zoals Prijsgegevens ontbreken of zijn niet van toepassing), moet je misschien de instellingen checken in het Partnercentrum. Gebruik voor meer hulp de probleemoplosser voor Play Boeken.

Meer prijsinstellingen bewerken

Zo ga je naar de aanvullende instellingen:

1. Selecteer Meer details/Aanvullende instellingen tonen.
  2. Voeg prijzen toe, bewerk ze of verwijder ze.
    • Als je een prijs wilt verwijderen, klik je op de X van elke rij.
  3. Selecteer Opslaan.

Klik op Meer details/Aanvullende instellingen tonen als je meer instellingen wilt.

Instelling

Beschrijving

Is de prijs inclusief btw?

Deze instelling bepaalt of Google de btw voor een boek moet berekenen.

• Als je prijs inclusief btw is, selecteer je Ja.
  • Laat dit leeg als je prijs exclusief btw is.

Zijn er vaste-prijswetten van toepassing?

Deze instelling is van toepassing als er wetgeving voor vaste prijzen geldt voor een van je verkoopregio's.

• Als er wetgeving voor vaste prijzen van toepassing is in het land of de regio:
    1. Selecteer Ja.
    2. Geef afzonderlijke prijzen op voor deze verkoopregio's.
  • Laat dit leeg als er geen wetgeving voor vaste prijzen van toepassing is in het land of de regio.

Ingangsdatums

Deze instelling is bedoeld voor wanneer je een nieuwe aanvullende prijs toevoegt als je al een prijs hebt. Je kunt dit minstens 1 één dag vóór de startdatum doen.

• Als je een prijswijziging in de toekomst wilt plannen, geef je de start- en einddatums op voor de periode waarin de nieuwe prijs van toepassing moet zijn.
    • Gebruik de notatie JJJJ-MM-DD.
    • De prijs gaat in om middernacht op de startdatum en verloopt om 23:59 uur op de einddatum, op basis van de tijdzone van de koper.
  • Als je de prijs 1 dag van kracht wilt maken, gebruik je dezelfde datum als start- en einddatum.
  • Laat het veld voor de einddatum leeg als de nieuwe prijs definitief moet zijn.
  • Als je een einddatum wilt toevoegen en je boek daarna wilt blijven verkopen, moet je zorgen dat je boek een andere prijs heeft die onmiddellijk daarna van kracht wordt.