Bogmetadata og -oplysninger

Metadata for en bog omfatter grundlæggende bibliografiske oplysninger. Nogle indstillinger gælder kun for Google Bøger eller Google Play. Du kan redigere disse oplysninger på din Partnercenter-konto. Hvis du vil redigere flere bøger på én gang, kan du bruge et regneark.

Genren, titlen og id'et, f.eks. et ISBN-nummer, er påkrævet, men du bør udfylde så mange felter som muligt. Flere data gør det nemmere for læserne at finde dine bøger.

Tips!

• Hvis du er partner og bruger ONIX: De ændringer, du foretager i Partnercenter, føjes også til dit ONIX-feed. Næste gang du sender et ONIX-feed, overskrives dine eksisterende indstillinger af de oplysninger, du har angivet via ONIX.
  • En hængelås ikon for lås betyder, at Google har blokeret redigeringer i et metadatafelt, som vi mener er forkerte Kontakt os, hvis du finder en fejl.

Metadatafelter

ISBN eller andet id

ISBN-nummeret for denne udgave af bogen. Hvis din bog ikke har et ISBN-nummer, tildeles den et unikt id af vores system. Du kan ikke redigere dette felt.

Hvis du har brug for at ændre bog-id'et:

1. Åbn Bogkatalog.
  2. Find og vælg den bog, der kræver ændring af bog-id.
  3. Vælg fanen Bogoplysninger i menuen til venstre.
  4. Klik på titlens bog-id, der vises over feltet med det aktuelle id.
  5. Klik på Fortsæt.
  6. Foretag ændringerne i feltet for bog-id'et.
  7. Klik på Gem.

Tip! Når du opdaterer bog-id'et:

• Der findes en dublet af bogen, og den gamle version deaktiveres.
  • Bedømmelser og anmeldelser overføres ikke til den nye bog.
Format Bogtypen for dette specifikke ISBN-nummer eller et andet id. Hvis det er en ny bog, udfyldes dette felt som standard på forhånd med e-bog.
Titel Bogens titel.
Undertitel Bogens undertitel.
Beskrivelse En beskrivelse af bogen, f.eks. det, der står på bogens bagsideomslag.
Sprog

Bogens primære sprog.

Hvis du bruger en gammel version af Partnercenter, skal du bruge en ISO 639-2-kode med 3 bogstaver, f.eks. eng for engelsk.

Hvis du bruger en ny version af Partnercenter, skal du vælge en liste over sprog eller søge efter sprog.

Aldersgruppe Aldersgruppen for bogens tiltænkte målgruppe.
Salgsdato Lad dette felt stå tomt, hvis bogen skal kunne sælges i Google Play med det samme. Hvis bogen endnu ikke er sat til salg, kan du angive en fremtidig dato, hvor bogen bliver tilgængelig. Brug formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.

Vigtigt!

• Denne indstilling påvirker ikke tilgængeligheden af forhåndsvisningen af bogen i Google Bøger.
  • Vejledningen i ændring af tilgængeligheden af bogens forhåndsvisning afhænger af, hvilken version af Partnercenter du bruger.

Sådan ændres denne indstilling:

1. Log ind på Partnercenter.
  2. Til venstre skal du klikke på Bogoplysninger og derefter Indstillinger og derefter Vis avancerede indstillinger.
  3. Klik på Nej under "Vil du tillade forhåndsvisning før salgsdatoen?".
Udgivelsesdato Bogens udgivelsesdato. Dette er bibliografiske oplysninger, som ikke påvirker bogens tilgængelighed. Du kan begrænse din bogs synlighed baseret på salgsdatoen.
Udgiver Navnet på udgiveren. Dette vises offentligt på forhåndsvisningssider i Google Bøger som "Sider, der vises med tilladelse fra..."
Sideantal Antallet af sider i bogen.
Seriens navn

Hvis bogen er del af en serie, skal du sørge for, at seriens navn har nøjagtig den samme stavemåde og tegnsætning for alle bøger i serien.

Seriebind

Tilføj bogens bindnummer i serien, hvis den er en del af en serie.

Hvis alle bind, der findes på din konto, er nummereret uden nogle af bindene mangler, og de ikke overlapper hinanden, kan Play oprette en specifik side for serien. Denne side er muligvis kvalificeret til serierelaterede kampagnemuligheder, f.eks. seriepakker og notifikationer.

Når der oprettes en specifik side for din serie, optimeres den måde, som Play viser dine bøger på, til fordel for serien.

Hvis dine ændringer af serienavn og -nummer ikke er opdateret i Play Butik efter 48 timer, kan du ⁠kontakte os.

Relaterede bøger

ISBN-numre for andre bøger, der er knyttet til denne bog. Hvis denne bog f.eks. findes som både e-bog og i en fysisk udgave, skal du angive ISBN-nummeret for det andet format.

Se, hvordan du administrerer flere ISBN-numre.

Uegnet for børn? Vælg Ja, hvis bogen er uegnet for børn.
Emne eller genrer

Vælg én emnestandard. Vi anbefaler BISAC-koder (Book Industry Subject and Category), da genrer i Play Butik er baseret på BISAC. Du kan vælge mellem disse standarder:

• BISAC [2018-udgave] (Nordamerika)
  • BIC (Storbritannien og Australien)
  • WGSneu (Tyskland)
  • C code (Japan)
  • CLIL (Frankrig)
  • UDC (Rusland)
  • GKSS (Sydkorea)
  • Manga (Japan og Sydkorea)

Når du har valgt en emnestandard, kan du tildele genrer til bøger. Du kan vælge en bogs genre ved at skrive et søgeord, hvorefter der vises tilsvarende genrer. Vi anbefaler, at du vælger maks. 3 genrer pr. bog. Den første genre skal være den mest relevante for bogen. Alle 3 genrer skal være fra samme standard.

Bidragydere Bidragydere omfatter typisk forfatteren, redaktøren og illustratoren. Du kan tilføje lige så mange bidragydere, som du vil.
Biografiske bemærkninger Oplysninger om bidragyderne.