Boekmetadata en -inligting

’n Boek se metadatabesonderhede sluit basiese bibliografiese inligting in. Sommige instellings is spesifiek vir Google Boeke of Google Play. Jy kan hierdie inligting in jou Vennootsentrum-rekening wysig. Jy kan ’n sigblad gebruik om veelvuldige boeke op een slag te wysig.

Die genre, titel en ’n identifiseerder, soos die ISBN, word vereis, maar jy moet soveel velde moontlik invul. Meer data help lesers om jou boeke te ontdek.

Wenke:

• Vennote wat ONIX gebruik: Enige veranderinge wat jy in die Vennootsentrum maak, moet ook in jou ONIX-stroom gemaak word. Wanneer jy weer ’n ONIX-stroom stuur, sal die inligting wat jy via ONIX verskaf jou huidige instellings vervang.
  • ’n Slotikoon buitelyn van slot dui aan dat Google wysigings geblokkeer het aan ’n metadataveld wat ons bevind het onakkuraat is. Kontak ons asseblief as jy ’n fout kry.

Metadatavelde

ISBN of ander identifiseerder

Die ISBN van hierdie uitgawe van die boek. As jou boek nie ’n ISBN het nie, wys ons stelsel ’n unieke identifiseerder daaraan toe. Jy kan nie hierdie veld wysig nie.

As jy die boekidentifiseerder moet verander:

1. Maak die Boekkatalogus oop.
  2. Soek en kies die boek wat die verandering aan boekidentifiseerder vereis.
  3. Kies die Boekinligting-oortjie op die kieslys aan die linkerkant.
  4. Klik op die titel se boekidentifiseerder wat bo die kassie verskyn wat die huidige identifiseerder bevat.
  5. Klik Gaan voort.
  6. Maak die wysigings in die kassie wat vir boekidentifiseerder aangewys is.
  7. Klik Stoor.

Wenk: Wanneer jy die boekidentifiseerder opdateer:

• Sal die boek ’n duplikaat hê en sal die ouer weergawe gedeaktiveer word.
  • Sal graderings en resensies nie na die nuwe boek oorgedra word nie.
Formaat Die soort boek vir hierdie spesifieke ISBN of ander identifiseerder. Vir ’n nuwe boek is hierdie veld by verstek vooraf met e-boek ingevul.
Titel Die titel van die boek.
Subtitel Die subtitel van die boek.
Beskrywing ’n Beskrywing van die boek, soos die agterbladkopie.
Taal

Die primêre taal van die boek.

As jy ’n ou Vennootsentrum gebruik, moet jy ’n 3-letter-ISO 639-2-kode gebruik, soos eng vir Engels.

As jy ’n nuwe Vennootsentrum gebruik, kan jy ’n lys tale kies of tale soek.

Ouderdomsgroep Die ouderdomsgroep van die boek se bedoelde gehoor.
Verkoopdatum Laat hierdie veld oop as die boek onmiddellik op Google Play te koop aangebied kan word. As die boek nog nie te koop is nie, moet jy ’n toekomstige datum invoer wanneer die boek beskikbaar sal wees. Gebruik die formaat JJJJ-MM-DD.

Belangrik:

• Hierdie instelling beïnvloed nie jou boek se voorskoubeskikbaarheid op Google Boeke nie.
  • Die stappe om jou boek se voorskoubeskikbaarheid te verander, hang af van die weergawe van die Vennootsentrum wat jy gebruik.

Hoe om hierdie instelling te verander:

1. Meld aan by die Vennootsentrum.
  2. Klik links op Boekinligting en danInstellingsen danWys gevorderde instellings.
  3. Klik Nee onder “Laat voorskou voor verkoopdatum toe?”
Publikasiedatum Die boek se publikasiedatum. Dit is bibliografiese inligting en beïnvloed nie die boek se beskikbaarheid nie. Jy kan die sigbaarheid van jou boek op grond van die verkoopdatum beperk.
Uitgewer Die uitgewer se naam. Dit word publiek op Google Boeke-voorskoubladsye gewys as “Bladsye gewys met toestemming van …”
Aantal bladsye Die aantal bladsye in die boek.
Reeksnaam

As die boek tot ’n reeks behoort, moet jy seker maak dat die reeksnaam presies dieselfde spelling en leestekens vir elke boek in die reeks het.

Volume in reeks

Voeg hierdie boek se volumenommer in die volledige reeks by as die boek tot ’n reeks behoort.

As al die volumes wat in jou rekening bestaan sonder gapings en sonder nommeroorvleueling genommer is, kan Play ’n aangewese bladsy vir die reeks skep. Hierdie bladsy sal dalk kwalifiseer vir reeksverwante promosiegeleenthede, soos reeksbundels en -kennisgewings.

Wanneer ’n aangewese bladsy vir jou reeks geskep word, sal Play die manier waarop dit jou boeke vertoon vir die reekservaring optimeer.

⁠Kontak ons as enige veranderinge wat jy aan die reeksnaam en reeksnommer gemaak het ná 48 uur nog nie in die Play Winkel opgedateer het nie.

Verwante boeke

ISBN’e vir ander boeke wat met hierdie boek geassosieer word. Byvoorbeeld, as hierdie boek uit sowel ’n e-boek- as ’n fisieke uitgawe bestaan, moet jy die ISBN van die ander formaat verskaf.

Kry meer inligting oor hoe om veelvuldige ISBN’e te bestuur.

Vir volwasse gehore? Kies Ja as die boek net vir volwasse gehore is.
Onderwerp of genres

Kies een onderwerpstandaard. Ons beveel Boekbedryfonderwerp- en kategoriekodes (BISAC) aan omdat genres in die Play Winkel op BISAC gegrond is. Jy kan tussen hierdie standaarde kies:

• BISAC [2018 uitgawe] (Noord-Amerika)
  • BIC (VK en Australië)
  • WGSneu (Duitsland)
  • C-kode (Japan)
  • CLIL (Frankryk)
  • UDC (Rusland)
  • GKSS (Suid-Korea)
  • Manga (Japan en Suid-Korea)

Jy kan genres aan 'n boek toewys nadat jy 'n onderwerpstandaard gekies het. Voer 'n sleutelwoord in om genres te kry wat pas wanneer jy die genre van 'n boek soek. Ons beveel aan dat jy 'n maksimum van 3 genres per boek kies. Die eerste genre moet die relevantste tot die boek wees. Al 3 genres moet van dieselfde standaard wees.

Bydraers Bydraers sluit gewoonlik die skrywer, redakteur of illustreerder in. Jy kan soveel bydraers byvoeg as wat nodig is.
Biografiese notas Inligting oor die bydraers.

Verwante hulpbronne