Hantera ytterligare användare i Partnercenter

Om flera personer behöver åtkomst till ditt Partnercenter-konto kan du lägga till ytterligare användare. Alla användare kan logga in på Partnercenter med sina egna användaruppgifter. Du behöver alltså inte dela ditt lösenord eller annan information som är kopplad till ditt Google-konto.

Krav

1. Endast användare med administratörsåtkomst kan lägga till, redigera och ta bort användare.
  2. Alla användare som du vill lägga till måste ha ett Google-konto.
    • Tips! Vi rekommenderar att du registrerar en aktuell e-postadress för att skapa kontot, i stället för att skapa en ny Gmail-adress.

Lägga till en användare

1. Logga in på Partnercenter.
  2. Gå till Kontoinställningar. Om du inte ser detta alternativ kanske du inte har administratörsåtkomst. Kontakta en administratör för kontot.
  3. Klicka på Användare.
  4. Klicka på Lägg till användare.
  5. Skriv e-postadressen för ett Google-konto som tillhör användaren du vill lägga till.
  6. Klicka på OK. E-postadressen du angav bör nu synas på listan över användare.

Användare kan använda e-postadressen och lösenordet för sina Google-konton för att logga in på Partnercenter. Beroende på deras åtkomsttyp kan de se och redigera alla inställningar på sidorna som de har åtkomst till.

Det finns ingen gräns för hur många användare som kan läggas till i ett konto.

Åtkomsttyper

Alla användare kopplas till en eller flera åtkomsttyper som avgör vilka sidor de kan se i Partnercenter-kontot. Administratörer kan använda åtkomsttyper för att begränsa specifika användares möjlighet att se och redigera vissa inställningar. Alla som har administratörsåtkomst kan redigera åtkomsttyper, och varje användare kan ha fler än en åtkomsttyp. Nya användare har åtkomst till bokkatalogen som standard. Se därför till att ange en annan åtkomsttyp om det behövs. Följande åtkomsttyper är tillgängliga:

• Bokkatalog: lägga till och redigera böcker
  • Rapporter och analys: se fliken Analys och ladda ned förhandsgransknings- och försäljningsrapporter på fliken Rapporter
  • Betalningscenter: hantera försäljningsområden och betalningsprofiler (inklusive bankkontouppgifter). Komma åt intäktsrapporter, som är den enda rapporttyp som ska användas för ekonomisk avstämning.
  • Administratörsåtkomst: Denna åtkomsttyp innefattar alla åtkomsttyperna ovan samt möjligheten att se och redigera kontoinställningar (till exempel för att hantera användare).
Tips! Användare som vill kunna se och ladda ned intäktsrapporter måste ha åtkomst till Betalningscenter eller administratörsåtkomst.

Ta bort en användare

Om en användare inte längre behöver ha åtkomst till Partnercenter kan du ta bort honom eller henne.

1. Logga in på Partnercenter.
  2. Öppna Kontoinställningar.
  3. Klicka på Användare.
  4. Klicka på Ta bort vid e-postadressen för användaren du vill ta bort.