Extra gebruikers van het Partnercentrum beheren

Als meerdere mensen toegang moeten hebben tot uw Partnercentrum-account, kunt u extra gebruikers toevoegen. Alle gebruikers kunnen inloggen bij het Partnercentrum met hun eigen inloggegevens, dus u hoeft uw wachtwoord of andere informatie voor uw Google-account niet te delen.

Vereisten

1. Alleen gebruikers met beheerderstoegang kunnen gebruikers toevoegen, bewerken of verwijderen.
  2. Extra gebruikers die u wilt toevoegen, moeten een Google-account hebben.
    • Tip: We raden u aan een huidig e-mailadres te registreren om het account gratis te maken in plaats van een nieuw Gmail-adres in te stellen.

Een gebruiker toevoegen

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Ga naar Accountinstellingen. Als deze optie niet wordt weergegeven, heeft u mogelijk geen beheerderstoegang. Neem contact op met een beheerder voor uw account.
  3. Klik op Gebruikers.
  4. Klik op de knop Gebruiker toevoegen.
  5. Voer het e-mailadres in dat is gekoppeld aan het Google-account van de gebruiker die u wilt toevoegen.
  6. Klik op OK. Het e-mailadres dat u heeft opgegeven, wordt nu weergegeven in de lijst met gebruikers.

Gebruikers kunnen het e-mailadres en wachtwoord van hun Google-account gebruiken om in te loggen bij het Partnercentrum. Zij kunnen alle instellingen bekijken en bewerken op de pagina's waartoe ze toegang hebben volgens hun toegangstype.

Er geldt geen limiet voor het aantal gebruikers dat kan worden toegevoegd aan een account.

Toegangstypen

Elke gebruiker heeft een toegangstype dat bepaalt welke pagina's in het Partnercentrum-account zichtbaar zijn. Toegangstypen kunnen worden gebruikt om te voorkomen dat specifieke gebruikers bepaalde instellingen kunnen bekijken of bewerken. Toegangstypen kunnen worden bewerkt door iedereen met beheerderstoegang en er kunnen meerdere toegangstypen aan één gebruiker worden toegewezen. Standaard hebben nieuwe gebruikers toegang tot de boekencatalogus, dus zorg ervoor dat u een ander toegangstype opgeeft als dat nodig is. De volgende toegangstypen zijn beschikbaar:

• Boekencatalogus: boeken toevoegen en bewerken.
  • Analytics en rapporten: voorbeeld- en verkooprapporten downloaden.
  • Betalingscentrum: verkoopregio's en betalingsprofielen (inclusief bankrekeninggegevens) beheren.
  • Beheerderstoegang: dit toegangstype omvat alle bovenstaande toegangstypen, evenals de mogelijkheid accountinstellingen te bekijken en te bewerken (zoals gebruikers beheren).
Opmerking: Als u inkomstenrapporten wilt bekijken en downloaden, moet u toegangsrechten hebben voor zowel Analytics en rapporten als het Betalingscentrum (of Beheerderstoegang, die beide omvat).

Een gebruiker verwijderen

Als een gebruiker geen toegang tot het Partnercentrum meer nodig heeft, kunt u deze persoon verwijderen.

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Ga naar Accountinstellingen.
  3. Klik op Gebruikers.
  4. Klik op Verwijderen naast het e-mailadres van de gebruiker die u wilt verwijderen.