Verkoopregio's (waar uw boeken kunnen worden verkocht)

Belangrijk:

• Google Play-partners kunnen e-boeken en audioboeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet in elk land of elke regio beschikbaar.
  • Met reserveringen kunnen klanten je boek reserveren vóór de releasedatum, maar dit nog niet lezen. Op de publicatiedatum worden kosten voor de aankoop in rekening gebracht aan klanten die je boek hebben gereserveerd en krijgen deze klanten toegang tot het boek.
  • Vanwege wettelijke vereisten kan Google geen reserveringen aanbieden in India. Je boek is op de eerste verkoopdatum beschikbaar in de Google Play Store in India.
  • Voordat je bestanden uploadt, moet je checken of je content voldoet aan de richtlijnen van Google. Bekijk ons contentbeleid voor uitgevers voor boeken op Google Play als je je boeken wilt verkopen op Google Play.
  • Verkooprapporten per maand bevatten niet noodzakelijkerwijs gegevens die overeenkomen met je maandelijkse betalingen. Ga naar de Google Play-inkomstenrapporten voor een financieel rapport dat overeenkomt met je betaling.

Met verkoopregio's worden de landen aangegeven waar uw boeken kunnen worden verkocht, evenals het betalingsprofiel dat moet worden gebruikt om inkomsten voor verkopen in die landen te ontvangen. Een verkoopregio kan meerdere landen bevatten als de landen dezelfde configuratie hebben. U kunt landen opnemen waar u boeken wilt verkopen, zelfs als de Google Play Store daar nog niet beschikbaar is. U moet landen uitsluiten waar u niet beschikt over de rechten om boeken te verkopen.

Voorbeelden:

• Eén verkoopregio waarvoor WORLD is opgegeven als regio en die alle landen omvat. (Voor accounts die na juli 2014 zijn gemaakt, is een standaardverkoopregio ingesteld met deze configuratie.)
  • Afzonderlijke verkoopregio's voor Noord-Amerika (CA,MX,US) en Europa (DE,ES,FR,GB,IT), zodat de inkomsten voor verkopen in elke regio worden uitbetaald naar verschillende bankrekeningen.
  • Een verkoopregio voor alle landen waar u zich moet houden aan wetten met betrekking tot vaste prijzen, en een verkoopregio voor de rest van de wereld.

U kunt uw verkoopregio's configureren door in te loggen bij het Partnercentrum en naar het Betalingscentrum te gaan. Er wordt een lijst weergegeven met verkoopregio's die u al heeft ingesteld.

Een verkoopregio toevoegen

Volg deze stappen om een nieuwe verkoopregio in te stellen:

1. Klik op de knop Een regio toevoegen.
  2. Selecteer een bestaand betalingsprofiel. Als u een nieuw betalingsprofiel moet maken, klikt u op Annuleren en gaat u naar het gedeelte 'Betalingsprofielen' van het Betalingscentrum.
    Als u het betalingsprofiel net heeft gemaakt en het niet wordt weergegeven in het dropdown-menu, laadt u de pagina opnieuw. De verkoopregio moet zijn gekoppeld aan een betalingsprofiel, anders kan deze niet goed worden geconfigureerd.
  3. Geef de lijst met landen op die bij deze verkoopregio horen. (Bekijk onze indelingsrichtlijnen.)
  4. Vink het selectievakje Deze regioconfiguratie inschakelen aan.
  5. Als u in de bovenstaande landen aan vaste prijswetten bent onderworpen, vinkt u het selectievakje Ik ben onderworpen aan vaste prijswetten in deze landen aan. Deze instelling moet van toepassing zijn op alle landen in de verkoopregio. U kunt extra verkoopregio's maken als u verschillende instellingen moet toepassen op verschillende landen.
  6. Klik op Regio maken.

Er wordt een foutbericht weergegeven als u probeert overlappende regio's in te stellen. De uitzondering hierop is WORLD, waarbij landen die in andere actieve verkoopregio's zijn opgenomen, automatisch worden uitgesloten.

Een verkoopregio bewerken

Bewerk een bestaande verkoopregio door op de link bewerken naast de regio te klikken. U kunt het volgende doen wanneer u een verkoopregio bewerkt:

• de verkoopregio koppelen aan een ander betalingsprofiel (als u het betalingsprofiel net heeft gemaakt en dit niet wordt weergegeven in het dropdown-menu, laadt u de pagina opnieuw);
  • de lijst met landen wijzigen;
  • aangeven of u zich moet houden aan wetgeving met betrekking tot vaste prijzen in de vermelde landen;
  • de verkoopregio uitschakelen.

Een verkoopregio uitschakelen

U kunt een verkoopregio uitschakelen als deze niet meer van toepassing is op uw boekverkopen.

1. Klik op bewerken naast de verkoopregio die u wilt uitschakelen.
  2. Verwijder het vinkje uit het selectievakje Deze regioconfiguratie inschakelen.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

Uitgeschakelde verkoopregio's worden cursief weergegeven.

Problemen oplossen

De volgende instellingen zijn vereist om een boek te verkopen in een land:

1. Het land moet zijn opgenomen in een actieve verkoopregio. Controleer of de ISO-code van het land is opgenomen in een verkoopregio en of de verkoopregio niet is uitgeschakeld. De verkoopregio moet ook zijn gekoppeld aan een betalingsprofiel.
  2. Er moet een prijs zijn opgegeven voor boekverkopen in dat land. De prijsinstellingen van het boek moeten het land vermelden of een regio waarin het land is opgenomen (zoals WORLD). Als de prijs niet in de lokale valuta is genoteerd, moet valutaconversie worden ingeschakeld.

Als u nog steeds problemen ondervindt, probeert u onze tool voor het oplossen van problemen.