Sælg bøger internationalt

Nogle af de funktioner, der er beskrevet på denne side, er muligvis ikke tilgængelige, da salg af bøger i Google Play er begrænset til udvalgte lande.

Bøger sælges i Google Play i stadig flere lande, og vi opfordrer dig til at gøre dine titler tilgængelige for så bredt et publikum som muligt. Denne side beskriver, hvordan du sælger dine bøger internationalt. Du kan endda konfigurere din konto til automatisk at aktivere salg i de lande, som Google Play udvider til.

1. Konfigurer salgsområder

Hvis du har oprettet din konto efter juli 2014, har du muligvis allerede et standardsalgsområde, der er konfigureret til globale rettigheder.

Log ind på din konto i Partnercenter for Google Play Bøger, og gå til Betalingscenter for at konfigurere dine salgsområder.

Hvis du vil sælge i et bestemt land, skal dette land være angivet i et af dine salgsområder. Vi anbefaler, at du angiver alle de lande, hvor du har ret til at sælge bøger, selv hvis Google Play ikke har udvidet dertil endnu.

Bemærk, at før en bog kan sælges i et land, skal den både have et aktivt salgsområde og en lokal pris. Du kan begrænse antallet af lande, hvor en specifik bog sælges, ved hjælp af prisindstillingerne i trin 3.

Få flere oplysninger om salgsområder.

2. Aktivér valutakonvertering (anbefales)

Hvis du har oprettet din konto efter juli 2014, er valutakonvertering aktiveret som standard.

Nederst i Betalingscenter er der en sektion med indstillinger for valutakonvertering. Aktivér valutakonvertering, hvis du ikke manuelt vil angive priser i den lokale valuta for hvert land, hvor dine bøger sælges. Du kan altid tilsidesætte automatisk konverterede priser, når du angiver priser i målvalutaen via ONIX eller et regneark.

Læs mere om valutakonvertering.

3. Angiv priser og de lande, de gælder for

Du skal anbefale en lokal pris for hver enkel bog for et bestemt land, før bogen kan sælges der. Du kan manuelt angive denne pris på fanen "Prissætning" for hver bog via ONIX eller et regneark. Du kan også bruge værktøjet til valutakonvertering, hvis du automatisk vil have konverteret dine priser fra en anden valuta.

Hvis valutakonvertering er aktiveret, skal du stadig angive priserne i mindst én valuta. Derefter kan du angive de lande, hvor priserne skal konverteres fra den manuelle pris.

Eksempler:

• I det mest enkle eksempel kan du angive priser i din lokale valuta og konvertere dem for alle lande.
    Bemærk! Hvis du også har konfigureret et salgsområde for WORLD, vil dette resultere i, at dine bøger kan sælges i alle de lande, hvor bøger er tilgængelige i Google Play.
  • Du kan angive én pris pr. område. Du kan f.eks. angive priser i USD og konvertere disse priser for andre nordamerikanske lande, og du kan angive en pris i GBP og konvertere den for resten af Europa.
  • Hvis du ved, hvordan du angiver en rimelig pris i de lokale valutaer for alle de lande, hvor du har rettigheder, kan du angive alle dine priser manuelt uden brug af Googles værktøj til valutakonvertering.

Hvis du ikke bruger ONIX, kan du hurtigst tilpasse dine priser, så de kan konverteres til alle andre valutaer, ved at gå til Bogkatalog og downloade et regneark over alle dine bøger. Sørg for, at dit regneark indeholder alle de priser, du planlægger at angive manuelt.

Hver listepris har to kolonner: den ene indeholder prisen og den anden angiver de lande, hvor prisen skal anvendes. Rediger listen over lande i henhold til vores retningslinjer for formatering.

Hvis du ikke har rettigheder til at sælge en bog i et land, der er angivet i dit salgsområde, skal du sørge for at ekskludere dette land fra listen for priskonvertering for den pågældende bog.

Eksempler:

Scenarie Salgsområder Lande med priser
Du har rettigheder til at sælge dine bøger i alle lande WORLD WORLD
Du har rettigheder til at sælge nogle af dine bøger i USA og Canada, men nogle af dine bøger må dog kun sælges i USA CA,US For bøger, der kun skal sælges i USA:
US

For bøger, der skal sælges i begge lande:
CA,US

4. Fjern eventuelle manuelle priser (hvis valutakonvertering er aktiveret)

Priser, du har genereret via Googles værktøj til valutakonvertering, gælder kun, hvis du ikke har angivet en manuel pris via et regneark, ONIX eller fanen Prissætning i Partnercenter. Hvis du foretrækker at bruge priser, der konverteres automatisk, skal du fjerne alle manuelle priser for de pågældende lande.

Du kan slette flere manuelle priser ad gangen ved at downloade et regneark over dine bøger, som indeholder de priser, du vil fjerne. I priskolonnerne skal du skrive ** i alle rækker med bogoplysninger. Når du uploader dit ændrede regneark, slettes disse priser, og Google vil i stedet bruge konverterede priser.

Få flere oplysninger om, hvordan du redigerer priser på regneark.