Vendre llibres a escala internacional

Important:

• Els partners de Google Play poden vendre llibres electrònics i audiollibres en determinats països o regions. Les funcions que es descriuen aquí no estan disponibles en tots els països o regions.
  • Les reserves permeten als clients fer una comanda del teu llibre, sense poder llegir-lo, abans de la data de llançament. Quan arribi la data de llançament, s'efectuarà el càrrec corresponent als usuaris que hagin reservat el llibre i hi tindran accés.
  • A causa dels requisits reguladors, Google no pot oferir reserves a l'Índia. El llibre estarà disponible a Google Play Store a l'Índia en la data de sortida a la venda.
  • Abans de penjar els fitxers, assegura't que el contingut compleixi les directrius de Google. Si tens previst vendre els llibres a Google Play, consulta les nostres polítiques de continguts per a editors de llibres a Google Play.
  • Els informes de vendes per mes no proporcionen necessàriament dades que coincideixin amb els teus pagaments mensuals. Per veure un informe financer que coincideixi amb el teu pagament, ves a Informes de guanys de Google Play.

Pots vendre llibres a Google Play en molts països o regions. També pots configurar els llibres perquè es venguin automàticament quan hi hagi disponible un nou país o regió.

Configurar territoris de venda

Important: si vas crear el teu compte després del juliol de 2014, és possible que tinguis configurat un territori de vendes predeterminat per als drets mundials.

Per vendre en un país o regió:

• Has d'enumerar el país o regió inclòs en un dels teus territoris de venda. Pots enumerar els països o regions on tinguis els drets necessaris per vendre llibres, tot i que Google Play encara no hi estigui disponible.
  • El llibre ha de tenir un territori de venda actiu i un preu local. Obtén informació sobre com pots establir un preu per al llibre.
  1. Ves al Centre per a partners de Google Play Llibres.
  2. Inicia la sessió al teu compte.
  3. Ves al Centre de pagaments.

Activar la conversió de moneda

Important: si vas crear el compte després del juliol de 2014, la conversió de moneda està activada de manera predeterminada.

La conversió de moneda transforma automàticament el preu del teu llibre a la moneda local d'un país o regió. També pots convertir el preu a la moneda local mitjançant ONIX o un full de càlcul.

1. Ves al Centre per a partners de Google Play Llibres.
  2. Inicia la sessió al teu compte.
  3. Ves al Centre de pagaments.
  4. A la part inferior, obre la configuració de la conversió de moneda.
  5. Selecciona Activa la conversió de moneda.

Obtén més informació sobre la conversió de moneda.

Establir preus per a llibres

Per vendre un llibre en un país o regió, estableix un preu per al llibre en la moneda local. El pots establir a la pestanya "Preus" a ONIX o mitjançant un full de càlcul. Per convertir automàticament els preus establerts en una altra moneda, activa la conversió de moneda.

Si s'activa la conversió de moneda, has d'establir un preu en almenys una moneda. A continuació, pots especificar els països o regions on vols convertir el preu.

Per convertir el preu del llibre en un full de càlcul:

1. Ves al catàleg de llibres.
  2. Baixa un full de càlcul dels teus llibres.
  3. Obre el full de càlcul.
  4. A les columnes de preus, estableix el preu dels llibres.
  5. Amb aquestes directrius de format, edita la llista de països o regions.

Important: si no tens els drets necessaris per vendre un llibre en un país o regió enumerat als teus territoris de venda, suprimeix-lo de la llista.

Exemple

Cas Territoris de venda Països o regions amb preus
Tens els drets necessaris per vendre els llibres en tots els països o regions. WORLD WORLD
Tens els drets necessaris per vendre alguns llibres als Estats Units i al Canadà, mentre que d'altres només els pots vendre només als Estats Units. CA, US

Per als llibres venuts als Estats Units:

US

Per als llibres venuts en tots dos països o regions:

CA, US

Suprimir preus manualment

Si no estableixes un preu manual a la pestanya "Preus" a ONIX o bé mitjançant un full de càlcul, s'aplicaran els preus de l'eina de conversió de moneda. Per utilitzar els preus convertits automàticament, suprimeix els preus manuals en un país o regió.

1. Ves al catàleg de llibres.
  2. Baixa un full de càlcul dels teus llibres.
  3. Obre el full de càlcul.
  4. A les columnes de preus, introdueix "**" a les files que continguin informació sobre llibres.
  5. Penja el full de càlcul modificat. Els preus convertits substituiran els preus manuals.