Innehållsgranskning (förhandsgranska en bok före försäljning)

Du kan lägga till granskare som kontrollerar hur boken ser ut på Google Play. De kan läsa boken på en enhet som stöds utan att behöva köpa den. Du kan ge granskare tillgång till en bok innan den blir tillgänglig för försäljning.

Några av funktionerna som beskrivs på den här sidan kanske inte är tillgängliga, eftersom det bara går att sälja böcker på Google Play i vissa länder.

Obs!

• Den här förhandsgranskningsfunktionen skiljer sig från bokens förhandsgranskning på Google Böcker. På Google Böcker visas en begränsad procentandel av boken offentligt.
  • Vid innehållsgranskning, å andra sidan, måste granskaren utses av dig och får då tillgång till hela boken.
  • Om Kvalitetsgranskning visas använder du en äldre version av partnercentret.

Förutsättningar för att lägga till granskare

• Du kan sälja böcker på Google Play.
  • Granskaren måste ha ett Google-konto. Den som inte har det kan skapa ett gratis.
  • Granskaren måste finnas i något av de länder där det går att köpa böcker på Google Play.
  • Innehållsfiler för boken måste ha angetts och bearbetats. Kontrollera att statusen för boken är antingen Finns på Google Böcker eller Finns på Google Play.

Tilldela en granskare en bok

1. Logga in på partnercentret.
  2. Klicka på Bokkatalog till vänster.
  3. Klicka på bokens titel.
  4. Klicka på fliken Innehåll.
  5. Klicka på Lägg till (gamla versionen) eller ett av fälten Lägg till en granskare (nya versionen) under Innehållsgranskare.
  6. Ange e-postadressen som hör till granskarens Google-konto.
  7. Klicka på OK. Nu visas granskarens e-postadress.
  8. Upprepa steg 4–6 om du vill lägga till fler granskare.
  9. Klicka på Spara.

Granska en bok

Granskaren kan kontrollera att de har tillgång till boken i sitt bibliotek på Google Play. De kan läsa boken på datorn eller en handenhet som stöds.

Granskaren får inte kopiera och klistra in från eller skriva ut böcker som de har getts tillgång till, även om bokens distributionsinställningar tillåter bokens köpare att göra det.

Ta bort en granskares tillgång till en bok

1. Logga in på partnercentret.
  2. Klicka på Bokkatalog till vänster.
  3. Klicka på bokens titel.
  4. Klicka på fliken Innehåll.
  5. Klicka på Ta bort (gamla versionen) eller Ta bort papperskorg (nya versionen) bredvid den aktuella granskarens e-postadress. Granskaren kan fortfarande se boken i kontot, men då som ett e-boksutdrag snarare än hela boken.