Låta innehållsgranskare förhandsgranska en bok före försäljning

Du kan lägga till granskare som kontrollerar hur boken ser ut på Google Play. De kan läsa boken utan kostnad på en enhet som stöds. Du kan ge granskare tillgång till en bok innan den blir tillgänglig för försäljning.

• Vid innehållsgranskning måste granskaren utses av dig och får då tillgång till hela boken. Detta är inte samma sak som att en bok går att förhandsgranska på Google Böcker, vilket innebär att en viss procentandel av boken är offentligt tillgänglig.

Några av funktionerna som beskrivs på den här sidan kanske inte är tillgängliga i alla länder/regioner.

Förutsättningar för att lägga till granskare

Tilldela en granskare en bok

1. Logga in på partnercentret.
  2. Välj Bokkatalog till vänster.
  3. Välj bokens titel.
  4. Välj fliken Innehåll.
  5. Välj fältet Lägg till en granskare under Innehållsgranskare.
  6. Ange e-postadressen som hör till granskarens Google-konto.
  7. Välj . Nu visas granskarens e-postadress.
  8. Upprepa steg 4–6 om du vill lägga till fler granskare.
  9. Välj Spara.

Granska en bok

Granskaren kan kontrollera att han eller hon har tillgång till boken i sitt bibliotek på Google Play. Granskaren kan läsa boken på datorn eller en mobil enhet som stöds.

Vissa bokinställningar kan åsidosättas för innehållsgranskaren. Exempel:

• Om boken inte finns ute för försäljning eller bara är tillgänglig i ett visst land eller en viss region kan innehållsgranskaren ändå läsa den.
  • Granskaren får inte kopiera och klistra in från eller skriva ut böcker som de har getts tillgång till även om bokens köpare tillåts göra det.
  • Innehållsgranskaren kanske ser PDF-versionen under Ursprungliga sidor, även om du har avmarkerat alternativet för att visa PDF-versionen.
  • Innehållsgranskaren kanske ser text som har extraherats automatiskt under Löpande text, även om du har avmarkerat alternativet för att skapa löpande text.

Ta bort en granskares tillgång till en bok

1. Logga in på partnercentret.
  2. Välj Bokkatalog till vänster.
  3. Välj bokens titel.
  4. Välj fliken Innehåll.
  5. Välj Ta bort Papperskorgen vid den aktuella granskarens e-postadress under Innehållsgranskare.

Boken visas fortfarande i granskarens konto, men som ett e-bokutdrag snarare än hela boken.