Innholdsvurdering (forhåndsvisning av bøker før salg)

Du kan legge til innholdsvurderere for å sjekke hvordan boken din vises på Google Play. De kan lese boken på hvilken som helst støttet enhet uten å måtte kjøpe den. Du kan gi innholdsvurderere tilgang til bøker før de er tilgjengelige for salg.

Enkelte funksjoner som beskrives på denne siden, er kanskje ikke tilgjengelige, siden salg av bøker på Google Play er begrenset til bestemte land.

Merk:

• Denne forhåndsvisningsfunksjonen er ikke den samme som forhåndsvisning på Google Bøker. På Google Bøker gjøres en begrenset del av boken tilgjengelig for offentligheten.
  • Innholdsvurderere må derimot spesifiseres av deg og har tilgang til hele boken.
  • Hvis du ser «kvalitetsgjennomgang», bruker du en gammel versjon av partnersenteret vårt.

Krav for å legge til innholdsvurderere

• Du kan selge bøker på Google Play.
  • Innholdsvurdererne må ha en Google-konto. Hvis de ikke har det, kan de opprette en gratis.
  • Innholdsvurdererne må befinne seg i et av landene der det er mulig å kjøpe bøker på Google Play.
  • Innholdsfilene for boken må være lastet opp, og behandlingen av filene må være vellykket. Sjekk at statusen for boken er enten Publisert på Google Bøker eller Publisert på Google Play.

Gi innholdsvurderere tilgang til bøker

1. Logg på partnersenteret.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Klikk på boktittelen.
  4. Klikk på Innhold-fanen.
  5. Under «Innholdsvurderere» klikker du på Legg til-knappen (gammel versjon) eller Legg til vurderer-feltet (ny versjon).
  6. Skriv inn e-postadressen som er knyttet til Google-kontoen til innholdsvurdereren.
  7. Klikk på OK. Innholdsvurdererens e-postadresse skal nå være oppført.
  8. Gjenta trinn 4–6 for å legge til flere vurderere.
  9. Klikk på Lagre.

Vurder bøker

Innholdsvurderere kan gå til Google Play-biblioteket sitt for å sjekke om de har tilgang til boken. De kan lese boken på datamaskinen sin eller støttede håndholdte enheter.

Innholdsvurderere kan ikke kopiere og lime inn eller skrive ut bøker de får tilgang til, selv om bokens distribusjonsinnstillinger tillater kjøpere å gjøre det.

Fjern innholdsvurderernes tilgang til en bok

1. Logg på partnersenteret.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Klikk på boktittelen.
  4. Klikk på Innhold-fanen.
  5. Under «Innholdsvurderere» klikker du på Fjern (gammel versjon) eller Fjern papirkurvikon (ny versjon) ved siden av e-postadressen til vurdererne du vil fjerne. Vurdererne kan fortsatt se boken i kontoene sine, men nå som et e-bokutdrag i stedet for hele boken.