La innholdsevaluerere se forhåndsvisninger av bøker før salg

Du kan legge til innholdsvurderere for å sjekke hvordan boken din vises på Google Play. De kan lese boken kostnadsfritt på alle enheter som støttes. Du kan gi innholdsvurderere tilgang til bøker før de er tilgjengelige for salg.

• Innholdsvurderere må spesifiseres av deg og har tilgang til hele boken. Denne forhåndsvisningsfunksjonen er ikke den samme som forhåndsvisning på Google Bøker, der bare en begrenset del av boken er tilgjengelig for offentligheten.

Enkelte funksjoner som beskrives på denne siden, er kanskje ikke tilgjengelige i alle land/regioner.

Krav for å legge til innholdsvurderere

Gi innholdsvurderere tilgang til bøker

1. Logg på partnersenteret.
  2. Velg Bokkatalog til venstre.
  3. Velg boktittelen.
  4. Velg Innhold-fanen.
  5. Velg Legg til en vurderer-feltet under «Innholdsvurderere».
  6. Skriv inn e-postadressen som er knyttet til Google-kontoen til innholdsvurdereren.
  7. Velg . Innholdsvurdererens e-postadresse skal nå være oppført.
  8. Gjenta trinn 4–6 hvis du vil legge til flere vurderere.
  9. Velg Lagre.

Vurder bøker

Innholdsevaluererne kan gå til Google Play-biblioteket for å sjekke at de har tilgang til boken. De kan lese boken på datamaskiner eller håndholdte enheter som støttes.

Innholdsevaluererne kan se bort fra visse bokinnstillinger. For eksempel:

• Hvis en bok er deaktivert for salg eller bare tilgjengelig i et bestemt land eller en bestemt region, kan innholdsevaluererne lese den.
  • Innholdsevaluererne kan ikke kopiere og lime inn eller skrive ut fra bøker de er gitt tilgang til, selv om kjøpere av boken har tillatelse til det.
  • Innholdsevaluererne kan se en PDF-fil under «Originalsidene» selv om du har fjernet avmerkingen for «Vis PDF».
  • Innholdsevaluererne kan se tekst som er hentet automatisk, under «Flytende tekst», selv om du har fjernet avmerkingen for «Opprett flytende tekst».

Fjern innholdsvurderernes tilgang til en bok

1. Logg på partnersenteret.
  2. Velg Bokkatalog til venstre.
  3. Velg boktittelen.
  4. Velg Innhold-fanen.
  5. Under «Innholdsvurderere» velger du Fjern Papirkurv ved siden av e-postadressen til vurdererne du vil fjerne.

Vurdererne kan fortsatt se boken i kontoene sine, men nå som et e-bokutdrag i stedet for hele boken.