Contentreviewers een voorbeeld van een boek laten bekijken voordat dit te koop wordt aangeboden

Je kunt contentreviewers toevoegen om te checken hoe je boek eruitziet op Google Play. Ze kunnen het boek kosteloos lezen op ondersteunde apparaten. Je kunt een boek ook aan contentreviewers geven voordat het te koop wordt aangeboden.

• Contentreviewers moeten door jou worden opgegeven en toegang hebben tot het volledige boek. Deze voorbeeldfunctie verschilt van het voorbeeld van een boek op Google Boeken, waar een beperkt percentage van het boek openbaar toegankelijk is.

Sommige functies die op deze pagina worden beschreven, zijn mogelijk niet in alle landen/regio's beschikbaar.

Vereisten om een contentreviewer toe te voegen

• Je kunt boeken verkopen op Google Play.
  • De contentreviewer moet een Google-account hebben. Als je nog geen account hebt, kun je er kosteloos een maken.
  • De contentreviewer moet zich bevinden in een van de landen waar boeken kunnen worden gekocht op Google Play.
  • De contentbestanden voor het boek moeten zijn geleverd en verwerkt.
  • De contentreviewer mag het boek nog niet in hun bibliotheek hebben.

Een boek aan een contentreviewer geven

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Selecteer aan de linkerkant Boekencatalogus.
  3. Selecteer de titel van het boek.
  4. Selecteer het tabblad Content.
  5. Selecteer onder Contentreviewers het veld Een reviewer toevoegen.
  6. Geef het e-mailadres op dat is gekoppeld aan het Google-account van de contentreviewer.
  7. Selecteer . Het e-mailadres van de reviewer wordt nu vermeld.
  8. Herhaal stap 4-6 om nog meer reviewers toe te voegen.
  9. Selecteer Opslaan.

Een boek beoordelen

Contentreviewers kunnen via hun Google Play-bibliotheek checken of ze toegang hebben tot het boek. Ze kunnen het boek op hun computer of ondersteunde mobiele apparaten lezen.

Bepaalde boekinstellingen kunnen worden genegeerd voor een contentreviewer. Voorbeeld:

• Als een boek niet meer kan worden gekocht of alleen in een bepaald land of een bepaalde regio beschikbaar is, kunnen contentreviewers het boek toch lezen.
  • Contentreviewers kunnen geen tekst kopiëren en plakken of afdrukken vanuit boeken waartoe ze toegang hebben, zelfs niet als kopers van het boek dat wel mogen.
  • Contentreviewers kunnen misschien een pdf zien onder Originele pagina's, zelfs als je Pdf tonen hebt uitgevinkt.
  • Contentreviewers zien misschien automatisch geëxtraheerde tekst onder Doorlopende tekst, zelfs als je Doorlopende tekst maken hebt uitgevinkt.

De toegang van een contentreviewer tot een boek verwijderen

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Selecteer aan de linkerkant Boekencatalogus.
  3. Selecteer de titel van het boek.
  4. Selecteer het tabblad Content.
  5. Klik onder Contentreviewers op Verwijderen Prullenbak naast het e-mailadres van de reviewer die je wilt verwijderen.

Het boek staat nog steeds in de accounts van de reviewers, maar nu als e-boekvoorbeeld in plaats van het volledige boek.