Sisällön tarkastus (kirjan esikatselu ennen myynnin alkua)

Voit tarkastuttaa kirjan ulkoasun Google Playssa lisäämällä sisällön tarkastajia. He voivat lukea kirjan kaikilla tuetuilla laitteilla ostamatta sitä. Voit luovuttaa kirjan tarkastajille jo ennen sen myyntiintulopäivää.

Jotkin tällä sivustolla kuvaillut kohteet eivät ehkä ole saatavilla, sillä kirjojen myyminen Google Playssa on rajoitettu tiettyihin maihin.

Huomioitavaa:

• Tämä esikatseluominaisuus on eri asia kuin kirjan esikatselu Google Kirjoissa. Siellä kirjastasi näkyy julkisesti rajoitettu prosenttiosuus.
  • Sisällön tarkastajat puolestaan ovat itse määrittämiäsi ja he näkevät kirjan kokonaan.
  • Jos näet Laaduntarkastus-tekstin, käytössäsi on Yhteistyökumppanikeskuksen vanha versio.

Vaatimukset sisällön tarkastajan lisäämiselle

• Voit myydä kirjoja Google Playssa.
  • Sisällön tarkastajalla täytyy olla Google-tili. Jos hänellä ei ole sellaista, hän voi luoda uuden tilin.
  • Sisällön tarkastajan on oltava jossakin niistä maista, joissa kirjoja voi ostaa Google Playsta.
  • Kirjan sisältötiedostot täytyy olla lähetetty ja käsitelty. Varmista, että kirjan tila on joko Saatavana Google Kirjoissa tai Saatavana Google Playssa.

Kirjan pääsyoikeuden myöntäminen sisällön tarkastajalle

1. Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjaluettelo.
  3. Klikkaa kirjan nimeä.
  4. Klikkaa Sisältö-välilehteä.
  5. Valitse Sisällön tarkastajat ‑kohdasta Lisää-painike (vanha versio) tai Lisää tarkastaja ‑kenttä (uusi versio).
  6. Lisää sisällön tarkastajan Google-tiliin yhdistetty sähköpostiosoite.
  7. Valitse OK. Tarkastajan sähköpostiosoitteen tulisi nyt näkyä luettelossa.
  8. Lisää muita tarkastajia toistamalla vaiheet 4–6.
  9. Valitse Tallenna.

Kirjan tarkastaminen

Sisällön tarkastajat voivat tarkistaa Google Play ‑kirjastostaan, onko heillä pääsyoikeudet kirjaan. He voivat lukea kirjaa tietokoneella tai tuetuilla mobiililaitteilla.

Sisällön tarkastajat eivät voi kopioida ja liittää tai tulostaa kirjoja, joihin heillä on pääsyoikeudet, vaikka kirjan jakeluasetukset sallisivat sen ostajille.

Sisällön tarkastajalle myönnetyn kirjan käyttöoikeuden poistaminen

1. Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjaluettelo.
  3. Klikkaa kirjan nimeä.
  4. Klikkaa Sisältö-välilehteä.
  5. Valitse Sisällön tarkastajat ‑kohdasta Poista (vanha versio) tai Poista roskakorikuvake (uusi versio) sen sähköpostiosoitteen vierestä, joka kuuluu poistettavalle tarkastajalle. Kirja näytetään edelleen tarkastajan tilillä, mutta se on koko kirjan sijasta kirjanäyte.