De juiste notatie voor een lijst met landen

Volg deze richtlijnen wanneer je wordt gevraagd een lijst met landen op te geven in het Partnercentrum of in een spreadsheet:

• Geef voor afzonderlijke landen de tweeletterige ISO-code op.
  • Bepaalde regionale codes zijn toegestaan (WORLD, ECZ; ECZ kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt voor Google Zoeken-voorbeeldregio's).
  • Als je landen wilt uitsluiten van een regio, voeg je een min-teken (-) toe als voorvoegsel vóór de code voor het uitgesloten land en vermeld je het land na de regio waarvan het land is uitgesloten. De bovenstaande regionale codes (WORLD en ECZ) kunnen niet als uitsluitingen worden gebruikt.
  • Je kunt items van elkaar scheiden met een komma.

Voorbeelden:

CA Alleen Canada
CA,MX,US Noord-Amerika (Canada, Mexico, de Verenigde Staten)
WORLD Alle landen
WORLD,-CA,-US Alle landen behalve Canada en de Verenigde Staten
ECZ Landen die zich geografisch gezien op het vasteland van Europa bevinden en de euro gebruiken als enige munteenheid (voor gebruik bij het opgeven van boekenprijzen en verkoopgebieden)

Verkoopregio's en prijzen

• Als je meerdere verkoopregio's hebt, krijgt een verkoopregio waarin een specifiek land wordt vermeld, voorrang boven een verkoopregio waarin een regio wordt vermeld waarin dat land is opgenomen. De volgende sets verkoopregio's zijn bijvoorbeeld hetzelfde, omdat boeken die worden verkocht in het Verenigd Koninkrijk, worden gekoppeld aan de tweede verkoopregio.

Voorbeeld 1
    Verkoopregio 1: WORLD,-GB
    Verkoopregio 2: GB
    Voorbeeld 2
    Verkoopregio 1: WORLD
    Verkoopregio 2: GB
  • Als je boekprijzen toevoegt terwijl valutaconversie is ingeschakeld, zijn omgerekende prijzen alleen van toepassing op boeken in verkoopregio's waarvoor je geen prijzen in de lokale valuta hebt opgegeven.

ISO-landcodes

In het Helpcentrum worden ISO-landcodes vermeld voor landen die worden ondersteund voor Google Play Boeken.

Je kunt ook in de volledige lijst met tweeletterige ISO 3166-1 alfa-2-codes zoeken.