Ondersteunde landen voor de verkoop van boeken op Google Play

Belangrijk: Van kracht sinds 1 december 2023. Google Play Boeken gebruikt verschillende valuta's in de Play Store in de volgende landen, zodat de gebruikerservaring overeenkomt met die van andere Google Play-producten:
  • Argentinië
  • Jordanië
  • Libanon
  • Paraguay

We werken hard aan de internationale uitbreiding van Google Play Boeken. Als een bepaald land of bepaalde regio niet hieronder staat vermeld, kom dan regelmatig terug, want misschien voegen we het land of de regio in de toekomst toe.

Als je boek internationaal beschikbaar is, kun je nagaan hoe je boek wordt weergegeven in een land/regio of taal.

Tip:

• Als je URL '?' bevat: Als je een land- of taalcode wilt toevoegen, vervang je '?' door '&'.
  • Als de URL '#' bevat: Voeg een land- of taalcode toe vóór '#'.

Bekijk de onderstaande tabel voor meer informatie over welke landen/regio's Google Play Boeken momenteel ondersteunt.

Kolommen zijn als volgt gelabeld:

• Landcode: De ISO-landcode, gebruikt voor verkoopregio's en prijzen.
  • Valuta: De prijzen van boeken worden in deze valuta weergegeven voor klanten. Je kunt een lokale prijs in deze valuta invoeren of onze tool voor valutaconversie gebruiken.
  • Verkopersaanmeldingen: Partners in landen en regio's die zijn gemarkeerd met het symbool ✔, kunnen e-boeken verkopen op Google Play Boeken.
    • Hoewel partners in landen die met een ★ zijn gemarkeerd, zich kunnen aanmelden als verkoper, is de verkoop van boeken in deze landen beperkt tot bepaalde partners. Op dit moment accepteert Google geen nieuwe partners om te verkopen in deze landen.
    • In landen die zijn gemarkeerd met ✘ kunnen partners geen Play Boeken-verkopersaccount maken.
  • Automatisch voorgelezen audioboeken maken: Partners in landen en regio's die zijn gemarkeerd met het symbool ✔, kunnen automatisch voorgelezen audioboeken maken om te verkopen op Google Play Boeken. Automatisch voorgelezen audioboeken kunnen alleen worden verkocht in landen en regio's die zijn goedgekeurd voor aankopen van audioboeken.
  • Aankopen: In deze landen kunnen klanten boeken op Google Play kopen. Audioboeken kunnen niet in alle goedgekeurde landen en regio's worden gekocht.
    • In landen of regio's die worden aangegeven met '(alleen e-boeken)', kunnen geen audioboeken worden gekocht.
    • Hoewel een land kan zijn goedgekeurd voor aankopen, zijn niet alle partners goedgekeurd voor verkoop in alle landen.
  • Betalingen: In deze landen kan Google betalingen uitvoeren naar bankrekeningen van partners.
    • In landen waar betalingen kunnen worden uitgevoerd en die met ★ zijn gemarkeerd, worden betalingen uitgevoerd via elektronische overboeking in Amerikaanse dollars.
    • Op nieuw gemaakte Braziliaanse betalingsprofielen komen betalingen binnen in BRL. Sommige oudere betalingsprofielen kunnen nog steeds betalen via elektronische overboekingen in USD.
    • Hoewel u zich kunt aanmelden voor een verkopersaccount in Zuid-Afrika, kunnen inkomsten alleen binnenkomen op een bankrekening in een van de ondersteunde landen, zoals vermeld in de kolom Betalingen. De bankrekening mag zich niet in Zuid-Afrika bevinden.
  • Promotiecodes: Partners in deze landen kunnen promotiecodes aanbieden aan gebruikers in landen waar Play Boeken wordt ondersteund. Promotiecodes kunnen worden aangeboden in alle landen waar boeken van partners te koop worden aangeboden.
Naam landLandcodeValutaVerkopersaanmeldingenPromotiecodes voor verkopers makenAutomatisch voorgelezen audioboeken makenAankopenBetalingen
Argentinië AR USD (USD)
Oostenrijk AT EUR
Australië AU AUD
België BE EUR
Bolivia BO BOB
Brazilië BR BRL ( (USD))
Wit-Rusland BY USD (alleen e-boeken)
Canada CA CAD
Zwitserland CH CHF
Chili CL CLP (USD)
Colombia CO COP (USD)
Costa Rica CR CRC
Tsjechische Republiek CZ CZK (alleen e-boeken)
Duitsland DE EUR
Denemarken DK DKK (alleen e-boeken)
Dominicaanse Republiek DO USD
Ecuador EC USD
Estland EE EUR (alleen e-boeken)
Spanje ES EUR
Finland FI EUR
Frankrijk FR EUR
Verenigd Koninkrijk GB GBP
Griekenland GR EUR (alleen e-boeken)
Guatemala GT USD
Hongkong HK HKD
Honduras HN USD
Hongarije HU HUF (alleen e-boeken)
Indonesië ID IDR (alleen e-boeken) (USD)
Ierland IE EUR
India IN INR (USD)
Italië IT EUR
Jordanië JO JOD (alleen e-boeken) (USD)
Japan JP JPY
Kirgizië KG USD (alleen e-boeken)
Zuid-Korea KR KRW
Kazachstan KZ KZT (alleen e-boeken)
Litouwen LT EUR (alleen e-boeken)
Luxemburg LU EUR (alleen e-boeken)
Letland LV EUR (alleen e-boeken)
Mexico MX MXN
Maleisië MY MYR (USD)
Nicaragua NI USD
Nederland NL EUR
Noorwegen NO NOK
Nieuw-Zeeland NZ NZD
Oman OM USD (alleen e-boeken) (USD)
Panama PA USD
Peru PE PEN
Filippijnen PH PHP (USD)
Polen PL PLN
Portugal PT EUR (alleen e-boeken)
Paraguay PY PYG
Qatar QA QAR (alleen e-boeken) (USD)
Roemenië RO RON (alleen e-boeken) (EUR)
Rusland RU RUB (USD)
Saoedi-Arabië SA SAR (alleen e-boeken) (USD)
Zweden SE SEK
Singapore SG SGD
Slowakije SK EUR (alleen e-boeken)
El Salvador SV USD
Thailand TH THB (alleen e-boeken) (USD)
Turkije TR TRY (alleen e-boeken)
Taiwan TW TWD (alleen e-boeken) (USD)
Oekraïne UA UAH (alleen e-boeken) (USD)
Verenigde Staten US USD
Uruguay UY USD
Oezbekistan UZ USD (alleen e-boeken)
Venezuela VE USD
Vietnam VN VND (USD)
Zuid-Afrika ZA ZAR
Verenigde Arabische Emiraten AE AED (alleen e-boeken) (USD)
Koeweit KW USD (alleen e-boeken) (USD)
Libanon LB USD (alleen e-boeken) (USD)
Egypte EG EGP (alleen e-boeken) (USD)
Bahrein BH USD (alleen e-boeken)