Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Göra anspråk på eller utesluta dina böcker från biblioteksprojektet

Om du äger rättigheterna till en bok som har skannats som en del av biblioteksprojektet kan du göra anspråk på den och koppla den till ett konto i Partnercenter. Läs om hur du gör anspråk på en skannad bok.

När du gör anspråk på en bok kan du få mer kontroll över hur den visas i Google Böcker. Du bestämmer hur mycket av boken du vill att Google ska visa, från 20 till 100 procent, och du kan välja om den ska gå att ladda ned som PDF.

Utesluta böcker från biblioteksprojektet

För upphovsrättsskyddade böcker som har skannats via biblioteksprojektet kan läsarna bara förhandsgranska bibliografisk information och några korta meningar som matchar en sökterm, det vill säga ungefär lika mycket information som visas i bokrecensioner. Google Böcker visar aldrig hela sidor ur dessa böcker utan rättighetsinnehavarens uttryckliga tillstånd.

Du kan utesluta en bok från att skannas för biblioteksprojektet eller ta bort sökalternativet för en bok som redan har skannats. Vi använder dina uppgifter enbart i syfte att verifiera att du äger böckerna i fråga, såvida du inte anger något annat. Mer information finns i vår integritetspolicy.

Om du inte har ett konto i Partnercenter för Google Play Böcker skickar du in de uppgifter som behövs för att ta bort dina böcker.

Om du inte ett konto i Partnercenter för Google Play Böcker kan du utesluta dina böcker genom att logga in på kontot och lägga till böckerna som du vill utesluta i en separat mall. När det är klart get du oss namnet på mallen.

Viktigt! Du behöver inte skicka några innehållsfiler för böckerna.

Vanliga frågor

Hur mycket mer av min bok visas om jag gör anspråk på rättigheterna till den?

När du har gjort anspråk på rättigheterna till en bok som har skannats via biblioteksprojektet kan du begära att Google bara visar 20 eller 50 procent eller hela boken.  Du kan även välja om läsare ska kunna ladda ned den som PDF.

Hur lång tid tar det innan ändringarna träder i kraft?

Det kan ta upp till en vecka innan boken kopplas till ditt konto och ytterligare två veckor innan den visas på Google Böcker. Vårt supportteam meddelar dig när boken visas.

Kan jag få den skannade boken som PDF?

Vi har ingen möjlighet att behandla manuella begäranden om våra skannade filer. Om du däremot är villig att lägga till boken i ditt Partnercenter-konto och göra 100 procent av boken läsbar och tillgänglig för nedladdning för alla användare kan du få tillgång till PDF-filen genom att besöka bokens sida på Google Böcker.

Kan jag sälja en digital utgåva av boken på Google Play med den skannade filen som grund?

Våra skannade filer håller inte alltid tillräckligt hög kvalitet för att säljas på Google Play. I stället rekommenderar vi att du skickar en digital version av boken (i PDF- eller EPUB-format).

Kan jag ersätta en skannad fil med en annan som håller högre kvalitet?

På grund av tekniska begränsningar i vårt system kan vi inte ändra eller ersätta skannade filer. Om du räknar med att kunna skicka oss en digital fil eller ett tryckt exemplar rekommenderar vi att du väntar tills du kan skicka boken direkt till oss. Versionen som har skannats på bibliotek går fortfarande att hitta i Google Böcker vid sidan av den skannade version som du skickar in.

Kan ni skanna min bok?

Om du vill lägga till en förhandsgranskning på Google Böcker men inte har boken i digitalt format och den inte har skannats av Google ännu kan du begära att vi skannar den på något av våra partnerbibliotek. När vi har verifierat att du är rättighetsinnehavaren kontrollerar vi om boken finns hos någon av våra skanningspartner. Om så är fallet frågar vi biblioteket om de har möjlighet att skanna den. För alla böcker som Google digitaliserar som en del av biblioteksprojektet gäller att ursprungsbiblioteket kan ladda ned ett exemplar av det skannade verket om de vill.