Sånn gjør du krav på bøker som er skannet i bibliotekprosjektet

Hvis du har rettighetene til en bok som er blitt skannet som en del av bibliotekprosjektet, kan du gjerne overføre den til partnerprogrammet. En del av sidene blir tilgjengelige for brukerne, og du kan legge til en link til ditt eget nettsted. Send overføringsforespørselen din til brukerstøtten vår.

Hvor mye mer av boken min kan leses hvis jeg legger den til i Partnerprogram-kontoen min?
For å gi brukerne en positiv opplevelse av Google Bøker ber vi for øyeblikket om at minst 20 % av boken gjøres tilgjengelig. Du står fritt til å gjøre hele boken tilgjengelig om du vil, og du kan også tilby gratis PDF-nedlastinger.

Kan jeg få en PDF-utgave av den skannede boken?
Vi kan dessverre ikke imøtekomme manuelle forespørsler om utlevering av de skannede filene våre. Men hvis du er villig til å legge til boken i Partnerprogram-kontoen din samt gjøre den både 100 % tilgjengelig og nedlastbar for alle brukere, kan du hente PDF-filen ved å gå til bokens side på Google Bøker.

Kan jeg selge en digital utgave av boken min på Google Play ved å bruke den skannede filen?
De skannede filene er ikke alltid av god nok kvalitet til å selges til Google Play-brukere. Vi anbefaler at du sender oss en ren digital fil (i PDF- eller EPUB-format) eller en fysisk kopi av boken din.

Hvor lang tid tar det før boken publiseres?
Det kan ta opptil én uke før boken knyttes til kontoen din, og ytterligere to uker før den publiseres på Google Bøker. Du kan følge med på bøkenes status ved å gå til Bokkatalog-siden i kontoen din. Hvis bøkene ikke er publisert etter denne tidsperioden, kan du kontakte oss.

Kan jeg bytte ut en skannet fil med en kopi av høyere kvalitet?
På grunn av tekniske begrensninger i systemet vårt kan vi ikke endre eller overskrive skannede filer. Hvis du tror du kan sende oss en digital fil eller en fysisk kopi, anbefaler vi at du venter til du kan sende inn boken direkte til oss. Skanningen fra bibliotekprosjektet blir fremdeles søkbar på Google Bøker, i tillegg til den skannede utgaven du sender inn.

Kan dere skanne boken min?
Hvis du vil legge til en forhåndsvisning av boken din på Google Bøker, men du ikke har boken, og den ikke er skannet av Google, kan du be om at vi skanner den på et av partnerbibliotekene våre. Da undersøker vi om boken er tilgjengelig hos et av partnerbibliotekene våre, og finner ut om boken i så fall er tilgjengelig for skanning. Som med alle bøker som digitaliseres av Google som en del av bibliotekprosjektet, kan kildebiblioteket velge å laste ned en kopi av den skannede boken.

Slik ekskluderer du bøkene dine fra bibliotekprosjektet

Hvis du vil hindre at boken din blir skannet for bibliotekprosjektet, eller hvis du vil fjerne søkealternativene for en bok som allerede er skannet, kan du gi oss beskjed. Du må gi oss litt informasjon om deg selv samt en liste over bøkene du ikke vil skal være tilgjengelige på Google Bøker. Med mindre du oppgir noe annet, bruker vi informasjonen din bare til å bekrefte at du eier de aktuelle bøkene. Se personvernreglene våre for mer informasjon.