Boeken claimen die zijn gescand voor het Bibliotheekproject

Als u de rechten bezit van een boek dat is gescand als onderdeel van het Bibliotheekproject, kunt u het boek desgewenst overzetten naar het Partnerprogramma. Een gedeelte van de pagina's kan dan worden doorzocht door gebruikers en u kunt een link naar uw eigen website toevoegen. Verzend uw overdrachtsverzoek naar ons ondersteuningsteam.

Hoeveel van mijn boek wordt zichtbaar als ik het toevoeg aan mijn account voor het Partnerprogramma?
We vragen u momenteel ten minste twintig procent van het boek doorzoekbaar te maken zodat we een positieve browse-ervaring op Google Boeken kunnen leveren. U mag uw boek desgewenst volledig doorzoekbaar maken en kunt zelfs gratis pdf-downloads inschakelen.

Kan ik een pdf van het gescande boek krijgen?
We kunnen niet voldoen aan handmatige verzoeken voor onze gescande bestanden. Als u echter bereid bent het boek toe te voegen aan uw account voor het Partnerprogramma en het 100 procent doorzoekbaar en beschikbaar voor downloaden te maken voor alle gebruikers, kunt u de pdf verkrijgen via de pagina van uw boek op Google Boeken.

Kan ik het gescande bestand gebruiken om een digitale versie van mijn boek te verkopen op Google Play?
Onze gescande bestanden zijn niet altijd van voldoende hoge kwaliteit om ze te verkopen aan gebruikers van Google Play. We raden u aan ons een schoon, digitaal bestand (in pdf- of EPUB-indeling) of een fysiek exemplaar van uw boek te sturen.

Hoe lang duurt het voordat het boek live beschikbaar wordt?
Het kan tot een week duren voordat de boeken worden gekoppeld aan uw account en nog eens twee weken voordat ze live beschikbaar worden op Google Boeken. U kunt de status bijhouden op de pagina 'Boekencatalogus' in uw account. Als de boeken na die periode nog niet live beschikbaar zijn, neemt u contact met ons op.

Kan ik een gescand boek vervangen door een exemplaar van hogere kwaliteit?
Wegens technische beperkingen van ons systeem kunnen we gescande bestanden niet aanpassen of overschrijven. Als u verwacht dat u ons een digitaal bestand of een fysiek exemplaar kunt sturen, raden we u aan te wachten totdat u uw boek rechtstreeks bij ons kunt indienen. De bibliotheekscan kan nog steeds worden gevonden op Google Boeken, samen met de scan die u indient.

Kunnen jullie mijn boek scannen?
Als u een voorbeeld van uw boek wilt toevoegen aan Google Boeken, maar u geen exemplaar van het boek heeft en het boek nog niet is gescand door Google, kunt u ons vragen het boek te scannen bij een van onze partnerbibliotheken. We controleren of een van onze scanpartners het boek heeft. Als dit het geval is, vragen we de bibliotheek of het boek kan worden gescand. Net zoals met alle boeken die Google digitaliseert voor het Bibliotheekproject, kan de bronbibliotheek ervoor kiezen een exemplaar van het gescande boek te downloaden.

Uw boeken uitsluiten van het Bibliotheekproject

Als u uw boek wilt uitsluiten van het Bibliotheekproject of als u de zoekoptie voor een boek dat al is gescand, wilt verwijderen, kunt u ons dit laten weten. U moet ons wat informatie over uzelf sturen, evenals een lijst met boeken waarvan u niet wilt dat ze doorzoekbaar zijn op Google Boeken. Tenzij u anders aangeeft, gebruiken we uw informatie alleen om te verifiëren dat u daadwerkelijk de eigenaar van die boeken bent. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.