Aktivera förbeställning

Några av funktionerna som beskrivs på den här sidan kanske inte är tillgängliga, eftersom det bara går att sälja böcker på Google Play i vissa länder.

Med förbeställning menas att kunderna kan beställa boken, men inte läsa den, före utgivningsdatumet. På utgivningsdatumet debiteras kunder som förbeställt boken och får då tillgång till den. Om förbeställning har aktiverats kan exponeringen och försäljningen av en bok öka.

Inställningar för att aktivera förbeställning

Boken kan förbeställas om du anger ett framtida försäljningsdatum upp till ett år i förväg och har angett alla nödvändiga inställningar och tillhandahållit de filer som krävs. Du kan ange försäljningsdatum på fliken Metadata/Information om boken för en bok eller med hjälp av ett kalkylark.

Den här inställningen påverkar inte om boken går att förhandsgranska på Google Böcker eller inte.

Obs! Hur du ändrar bokens tillgänglighet för förhandsgranskning varierar beroende på vilken version av partnercentret du använder.

Gammal version

1.  Logga in på partnercentret.
  2. Klicka på Bokkatalog till vänster.
  3. Klicka på titeln som du vill ändra.
  4. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  5. Markera kryssrutan Det går inte att förhandsgranska före försäljningsdatumet.

Ny version

1.  Logga in på partnercentret.
  2. Klicka på Bokkatalog till vänster.
  3. Klicka på titeln som du vill ändra.
  4. Klicka på Information om boken till vänster följt av Inställningar följt av Visa avancerade inställningar.
  5. Klicka på Nej under Tillåt förhandsgranskning före försäljningsdatumet.

På grund av olika bearbetningstider och andra faktorer kan Google inte garantera att en bok blir tillgänglig för förbeställning under en viss tidsperiod. Vi rekommenderar att du skickar oss boken så fort du kan. Tänk på att det kan ta upp till 48 timmar att bearbeta en .pdf- eller .epub-fil.

Obs! Om du ändrar priset på en bok efter att en kund har förbeställt den debiteras kunden det lägre av de båda priserna när e-boken levereras.

Status för förbeställningar i ditt konto och på Google Play

När boken går att förbeställa visas den med statusen Finns på Google Play i bokkatalogen och Kan förbeställas på Google Play i kalkylark och på fliken Sammanfattning för boken. På bokens sida på Google Play visas knappen Förbeställ med priset. Tänk på att potentiella köpare inte kan läsa ett utdrag från boken före det datum den blir tillgänglig för försäljning.

Förbeställningar redovisas i försäljningsrapporterna för Google Pay. Där kan du se om en förbeställning har gjorts, levererats eller avbeställts. Eftersom kunderna inte debiteras för förbeställningar före utgivningsdatumet visas dessa köp inte i sammanfattningsrapporterna för försäljning eller i intäktsrapporterna förrän böckerna har levererats digitalt till kunderna. Vi arbetar för närvarande med att erbjuda rapporter och information om förbeställningar i kontot mer direkt.