Slå på forhåndsbestillinger

Viktig:

• Google Play-partnere kan selge e-bøker og lydbøker i bestemte land/regioner. Funksjonene som er beskrevet her, er ikke tilgjengelige i alle land/regioner.
  • Med forhåndsbestilling kan kunder bestille, men ikke lese, boken før utgivelsesdatoen. På utgivelsesdatoen belastes kundene som har forhåndsbestilt boken din, og dermed får de også tilgang til boken.
  • På grunn av forskriftsmessige krav kan ikke Google tilby forhåndsbestillinger i India. I India gjøres bøker tilgjengelige i Google Play-butikken på salgsdatoen.
  • Før du laster opp filer, må du sørge for at innholdet overholder Googles retningslinjer. Hvis du har tenkt å selge bøkene dine på Google Play, må du lese gjennom retningslinjene for innhold for utgivere av bøker på Google Play.
  • Månedsbaserte salgsrapporter har ikke nødvendigvis detaljer som samsvarer med de månedlige betalingene dine. Gå til Google Play-inntektsrapportene for å finne rapporter som samsvarer med betalingene.

Slik slår du på forhåndsbestillinger

Boken din kan bli tilgjengelig for forhåndsbestilling hvis du angir en fremtidig salgsdato opptil et år i forveien, og hvis du oppgir alle andre nødvendige innstillinger og filer. Du kan oppgi en salgsdato på Metadata-/Bokinformasjon-fanen. Du kan også bruke et regneark.

Denne innstillingen påvirker ikke muligheten til forhåndsvisning av boken din på Google Bøker.

1. Logg på partnersenteret.
  2. Velg Bokkatalog til venstre.
  3. Velg boken du vil endre.
  4. Til venstre velger du Bokinformasjon og såInnstillingerog såVis avanserte innstillinger.
  5. Under «Tillat forhåndsvisning før salgsdatoen» velger du Nei.

På grunn av variable behandlingstider og andre faktorer kan ikke Google garantere at boken blir tilgjengelig for forhåndsbestilling innenfor en bestemt tidsramme. Vi anbefaler at du sender oss boken din så snart du kan, da det kan ta opptil 48 timer å behandle en .pdf- eller .epub-fil.

Tips: Hvis du endrer prisen på en bok etter at en kunde har forhåndsbestilt den, blir kunden belastet med den laveste av de to prisene når e-boken leveres.

Status for forhåndsbestillinger i kontoen din og på Google Play

Når boken er tilgjengelig for forhåndsbestilling, har den statusen

•  «Tilgjengelig på Google Play» i bokkatalogen
  • «Kan forhåndsbestilles på Google Play» i regneark og på «Sammendrag»-fanen for boken.

Når du ser boken på Google Play, ser du en Forhåndsbestill-knapp med prisen. Vær oppmerksom på at potensielle kjøpere ikke kan lese utdrag fra boken før salgsdatoen.

Forhåndsbestillinger spores i Google Play-salgsrapportene dine. Her kan du se om en forhåndsbestilling er lagt inn, levert eller kansellert. Siden kundene ikke belastes for forhåndsbestillinger før utgivelsesdatoen, finner du ikke forhåndsbestillingene i inntektsrapportene dine før bøkene er digitalt levert til kundene.