Activar les reserves

Important:

• Els partners de Google Play poden vendre llibres electrònics i audiollibres en determinats països o regions. Les funcions que es descriuen aquí no estan disponibles en tots els països o regions.
  • Les reserves permeten als clients fer una comanda del teu llibre, sense poder llegir-lo, abans de la data de llançament. Quan arribi la data de llançament, s'efectuarà el càrrec corresponent als usuaris que hagin reservat el llibre i hi tindran accés.
  • A causa dels requisits reguladors, Google no pot oferir reserves a l'Índia. El llibre estarà disponible a Google Play Store a l'Índia en la data de sortida a la venda.
  • Abans de penjar els fitxers, assegura't que el contingut compleixi les directrius de Google. Si tens previst vendre els llibres a Google Play, consulta les nostres polítiques de continguts per a editors de llibres a Google Play.
  • Els informes de vendes per mes no proporcionen necessàriament dades que coincideixin amb els teus pagaments mensuals. Per veure un informe financer que coincideixi amb el teu pagament, ves a Informes de guanys de Google Play.

Les reserves permeten als clients fer una comanda del teu llibre, sense poder llegir-lo, abans de la data de publicació. Quan arribi aquesta data, es cobrarà el preu del llibre als usuaris que l'hagin reservat i podran llegir-lo. Activar les reserves pot ajudar a augmentar la visibilitat i les vendes d'un llibre.

Configuració per activar les reserves

El teu llibre es podrà reservar si especifiques una data futura de sortida a la venda amb una antelació màxima d'un any i si proporciones la resta d'opcions de configuració i de fitxers necessaris. Pots indicar una data de sortida a la venda a les pestanyes Metadades o Informació del llibre d'un llibre o bé utilitzant un full de càlcul.

Aquesta configuració no afecta la disponibilitat de la previsualització del llibre a Google Llibres.

Per canviar la disponibilitat de la previsualització del llibre abans de la data de venda:

1. Inicia la sessió al Centre per a partners.
  2. A l'esquerra, fes clic a Catàleg de llibres.
  3. Fes clic al títol en què vols fer el canvi.
  4. A l'esquerra, fes clic a Informació del llibre i després Configuració i després Mostra la configuració avançada.
  5. A "Vols permetre la previsualització abans de la data de sortida a la venda?", fes clic a No.

A causa dels temps de processament variables i d'altres factors, Google no garanteix que un llibre es pugui reservar durant un interval de temps específic. Et recomanem que ens enviïs el llibre tan aviat com sigui possible. Has de planificar l'enviament tenint en compte que un fitxer .pdf o .epub pot tardar fins a 48 hores a processar-se.

Consell: si canvies el preu d'un llibre després que un client l'hagi reservat, es cobrarà al client el més baix dels 2 preus quan s'entregui el llibre electrònic.

Estat de les reserves al teu compte i a Google Play

Quan el llibre estigui disponible per reservar-lo, es mostrarà amb l'estat "Publicat a Google Play" al Catàleg de llibres i amb l'estat "Es pot reservar a Google Play" als fulls de càlcul i a la pestanya Resum del llibre. Quan vegis el llibre a Google Play, es mostrarà el botó Reserva amb el preu. Tingues en compte que els compradors potencials no tindran l'opció de llegir una mostra del llibre fins a la data de posada a la venda.

A l'informe de vendes de Google Play es fa un seguiment de les reserves i pots veure si s'han fet, s'han gestionat o s'han cancel·lat. Com que els clients no paguen per les reserves fins a la data de publicació, aquestes compres només s'inclouen als informes de resum de vendes i als informes de guanys quan els llibres s'entreguen digitalment als clients. Actualment, estem treballant per poder oferir-te més informes directes i informació sobre les reserves al teu compte.