Aktiveer voorafbestellings

Belangrik:

• Google Play-vennote kan e-boeke en oudioboeke in sekere lande/streke verkoop. Die kenmerke wat hier beskryf word, is nie in alle lande/streke beskikbaar nie.
  • Met voorafbestellings kan klante jou boek voor die vrystellingdatum bestel, maar dit nie lees nie. Op die uitreikingdatum word kliënte wat jou boek voorafbestel het, vir die aankoop gehef en kry hulle toegang tot die boek.
  • Weens regulatiewe vereistes kan Google nie voorafbestellings in Indië aanbied nie. Jou boek sal op die verkoopdatum in die Google Play Winkel in Indië beskikbaar wees.
  • Maak seker dat jou inhoud aan Google se riglyne voldoen voordat jy enige lêers oplaai. Lees ons uitgewerinhoudbeleide vir boeke op Google Play as jy beplan om jou boeke op Google Play te verkoop.
  • Maandelikse verkoopverslae sal nie noodwendig besonderhede verskaf wat met jou maandelikse betalings ooreenstem nie. Gaan na Google Play-verdiensteverslae om ’n finansiële verslag te kry wat met jou betaling ooreenstem.

Hoe om voorafbestellings te aktiveer

Jou boek kan vir voorafverkope beskikbaar wees as jy 'n toekomstige verkoopdatum tot 'n jaar vooruit spesifiseer en jy alle ander nodige instellings en lêers verskaf. Jy kan 'n verkoopdatum op óf die Metadata- óf Boekinligting-oortjie verskaf. Jy kan ook 'n sigblad gebruik.

Hierdie instelling beïnvloed nie jou boek se voorskoubeskikbaarheid op Google Boeke nie.

1. Meld aan by die Vennootsentrum.
  2. Kies Boekkatalogus aan die linkerkant.
  3. Kies die titel wat jy wil verander.
  4. Kies aan die linkerkant Boekinligting en dan Instellings en dan Wys gevorderde instellings.
  5. Kies Nee onder "Laat voorskou voor verkoopdatum toe".

Google kan vanweë veranderlike verwerkingstye en ander faktore nie waarborg dat 'n boek gedurende 'n spesifieke tydperk vir voorafbestelling beskikbaar sal wees nie. Ons beveel aan dat jy jou boek so gou moontlik vir ons stuur, want dit kan tot 48 uur neem om 'n .pdf- of .epub-lêer te verwerk.

Wenk: As jy 'n boek se prys verander nadat 'n klant dit vooraf bestel het, sal die laagste een van die 2 pryse van die klant gehef word wanneer die e-boek afgelewer word.

Status van voorafbestellings in jou rekening en op Google Play

Wanneer jou boek beskikbaar is om vooraf bestel te word, word die status daarvan gewys as:

•  "Aktief beskikbaar op Google Play" in jou Boekkatalogus
  • "Voorafbestelbaar op Google Play" op sigblaaie en op die boek se "Opsomming"-oortjie.

Wanneer jy die boek op Google Play bekyk, sal jy 'n Voorafbestel-knoppie by die prys sien. Let daarop dat potensiële kopers nie die opsie sal hê om voor die verkoopdatum 'n voorbeeld van die boek te lees nie.

Voorafbestellings word nagespoor in jou Google Play-verkoopsverslae. Jy kan daar uitvind of ’n voorafbestelling geplaas, uitgevoer of gekanselleer is. Aangesien betaling eers op die vrystellingdatum van klante gehef word, sal hierdie aankope eers in jou verdiensteverslae verskyn nadat die boeke digitaal by die klante afgelewer is.