Polítiques del programa per a editors de Google Play Llibres

Recorda que podem canviar les nostres polítiques en qualsevol moment, i que és responsabilitat teva estar-ne al corrent i complir les polítiques que es publiquin aquí. Qualsevol canvi en aquestes polítiques es notificarà per correu electrònic als titulars dels comptes.

Tipus de fitxers digitals que Google accepta per a la venda a Google Play

Google prefereix els fitxers en format EPUB. S'accepten les versions d'EPUB 2.0.1 i 3.0.1, inclosos els fitxers de disseny fix. Google també accepta fitxers PDF tant de text com d'imatge quan els fitxers EPUB no estan disponibles i prefereix els fitxers PDF amb una capa de text.

Protecció del contingut

Google utilitza una tecnologia de protecció de contingut pròpia als lectors de Google en dispositius Android, a iOS i al web. Per als usuaris que vulguin baixar fitxers per utilitzar-los amb altres aplicacions, Google admet Adobe Content Server com a proveïdor actual d'una solució de gestió de drets digitals (DRM) estàndard del sector. Google requereix que els usuaris enllacin cadascun dels sistemes de lectura d'Adobe ACS al seu Compte de Google mitjançant una autorització única. Aquests dispositius poden sol·licitar fitxers .pdf o .epub encriptats amb ACS mitjançant una API proporcionada per Google. Google també permetrà que els usuaris baixin fitxers .epub o .pdf encriptats amb ACS a programari de lectura compatible, com ara Adobe Digital Editions.

Explicació dels conceptes "preu segons catàleg" i "preu de lloguer segons catàleg"

El "preu segons catàleg" permet que els editors que no siguin agències puguin recomanar un preu per a un llibre a Google Play. El preu segons catàleg només és un preu recomanat, i és possible que no sigui el preu de venda final del llibre a Google Play. Per als llibres que es puguin vendre durant períodes de lloguer, actualment Google et permet proporcionar un "preu de lloguer segons catàleg" per a cada període de lloguer autoritzat del llibre, com un percentatge del preu segons catàleg del llibre electrònic.

Informes de compres de llibres a Google Play

Google proporciona informes sobre vendes i lloguers de llibres a Google Play a través del Centre per a partners. En aquests informes es mostren les dates de les transaccions de venda, els preus segons catàleg en el moment de la venda, la quota d'ingressos i l'ISBN. En el cas dels llibres venuts durant períodes de lloguer, Google també informarà sobre el període de lloguer comprat aplicable.

Política de reembossaments

Google accepta sol·licituds de reembossament relacionades amb cancel·lacions de compres que es facin en el termini dels 7 dies posteriors a la venda, tot i que també es poden atendre sol·licituds fora d'aquest període, per exemple, en compliment de la legislació aplicable. No es proporcionen reembossaments per a cancel·lacions de compres de llibres venuts en períodes de lloguer de 24 hores, tret que el contingut o el servei siguin defectuosos. Google pot concedir una sol·licitud de reembossament per a un lloguer o una compra d'un llibre en qualsevol moment si un llibre de Google Play presenta algun defecte, però només si Google ho considera oportú. Google també pot tenir en compte altres factors a més del funcionament del llibre a Google Play, com, per exemple, si es va produir un error durant la venda del llibre o bé si la sol·licitud de reembossament sembla abusiva. Quan es concedeix un reembossament, la transacció de venda s'inverteix: se suspèn l'accés de l'usuari al llibre de Google Play, s'abona l'import de la compra al compte de l'usuari i es fa el càrrec corresponent al teu compte. En alguns casos, és possible que els usuaris conservin accés limitat a un llibre de Google Play del qual hagin obtingut el reembossament si ja n'han baixat una còpia en un dispositiu de lectura.

Copiar, enganxar i imprimir contingut

Els editors controlen la quantitat de contingut de text que els usuaris de Google Play podran copiar i enganxar. Et recomanem que defineixis el percentatge que es pot copiar i enganxar com a mínim en un 10% del contingut dels llibres a la venda a Google Play, de manera que els usuaris que fan anotacions en un llibre puguin tenir una bona experiència mentre llegeixen. Els llibres no es podran llogar a Google Play tret que permetis que l'usuari pugui copiar i enganxar com a mínim un 20% del contingut d'aquests llibres.

En el cas dels llibres pensats per escriure-hi o retallar-los, o que s'hagi de fer un ús físic del contingut de les seves pàgines, hauran de tenir desactivada la funció DRM perquè l'usuari els pugui imprimir. Se suprimiran de la botiga els llibres que tinguin aquestes característiques i la funció DRM activada. S'inclouen, entre d'altres, els llibres següents:

• llibres per pintar
  • llibres de trencaclosques
  • llibres amb parts retallables

Polítiques de continguts

Els llibres venuts a Google Play han de complir les polítiques de continguts per a editors de llibres a Google Play aplicables. Cal que restringeixis la previsualització dels llibres que continguin imatges de nuesa sexualment suggeridora sense cap finalitat artística, educativa o política (quan la legislació local ho permeti) a un percentatge visible del 0% i has d'aplicar un càrrec mínim d'1 USD o l'equivalent local per aquests llibres. No pots oferir aquests llibres sense cost econòmic.

Moneda del comprador

Google pot permetre que especifiquis preus per als teus llibres de Google Play i que els usuaris els comprin amb una moneda diferent a la del compte bancari designat ("Transacció de compra amb la moneda de l'usuari"). En el cas de les transaccions de compra amb la moneda de l'usuari, rebràs els pagaments per transferència bancària mitjançant Google Payments en dòlars dels Estats Units o en la moneda associada al teu compte bancari, segons el que estableixi Google en cada moment. Així mateix, s'aplicarà a l'import de la compra (expressat en la moneda del comprador) el tipus de canvi vigent en el moment d'enviar la transacció. Per exemple, pots posar els preus dels llibres en euros a Google Play per a un usuari belga, però si el teu compte bancari es troba als Estats Units, Google et pagarà en dòlars dels EUA. Google calcula el tipus de canvi en funció del tipus establert per una institució financera i pot ajustar-lo segons les condicions de mercat, sense previ avís. Si una Transacció de compra amb la moneda de l'usuari és, posteriorment, objecte de reembossament, devolució, retrocessió o d'un altre tipus d'ajust, Google aplicarà el mateix tipus de canvi i la mateixa moneda que en la Transacció de compra amb la moneda de l'usuari original a l'hora de calcular el reembossament, la devolució, la retrocessió o l'ajust que escaigui. Google es reserva el dret d'establir comissions per aquesta conversió de moneda.

Els compradors poden veure els preus dels llibres a Google Play en la seva moneda local, en USD o en EUR, segons el criteri de Google Play Store en cada país. Si no pots proporcionar els preus en la moneda de compra, pots activar la conversió de moneda al Centre de pagaments del compte. D'aquesta manera, Google podrà convertir automàticament els preus que hagis proporcionat en una moneda base a altres monedes. Aquesta funció no està disponible en tots els comptes. Pots obtenir-ne més detalls en aquesta pàgina.

Acord de serveis al client

Si distribueixes llibres publicats per una altra empresa, has de signar un acord de serveis al client amb Google. Aquest acord et permet proporcionar fitxers digitals i configurar el Programa per a partners i Google Play per a cada editor que representes. Cada editor també ha de signar un acord directament amb Google. En aquest article pots obtenir més informació sobre com et pots convertir en proveïdor de serveis al client.