Edit an auto-narrated audiobook

5. Kirjan metadatan muokkaaminen

Esimerkkejä metadatasta:

• Tietoa kirjasta
  • Genret
  • Tekijät
  • Asetukset

Vinkki: Voit siirtyä seuraavaan osioon klikkaamalla Tallenna ja jatka.

Genre, nimi ja tunniste (esim. ISBN) ovat pakollisia, mutta suosittelemme täyttämään mahdollisimman monta kenttää, koska kattavat tiedot auttavat lukijoita löytämään kirjasi.

Voit muokata näitä tietoja Yhteistyökumppanikeskuksen tililläsi.

Metadatakentät
ISBN tai muu tunniste

Kyseisen kirjan ISBN-numero. Jos kirjallasi ei ole ISBN-numeroa, järjestelmämme lisää sille yksilöivän tunnisteen. Tätä kenttää ei voi muokata.

Jos haluat muuttaa kirjan tunnistetta:

1. Avaa kirjaluettelo.
  2. Etsi ja valitse kirja, jonka kirjatunnusta on muutettava.
  3. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Kirjan tiedot ‐välilehti.
  4. Klikkaa kirjan tunnistetta, joka näkyy nykyisen tunnuksen sisältävän laatikon yläpuolella.
  5. Valitse Jatka.
  6. Tee muutokset kirjatunnisteen kentässä.
  7. Klikkaa Tallenna.

Vinkki: Kun päivität kirjan tunnisteen

• Kirjasta on kopio, ja vanhempi versio poistuu käytöstä.
  • Arviot ja arvostelut eivät siirry uuteen kirjaan.
Alusta Tätä ISBN-numeroa tai muuta tunnistetta koskevan kirjan muoto. Uuden kirjan tapauksessa kenttään on esitäytetty E-kirja.
Nimi Kirjan nimi.
Alaotsikko Kirjan alaotsikko.
Kuvaus Kirjan kuvaus, esim. takakansiteksti
Kieli

Kirjan ensisijainen kieli.

Jos käytät vanhaa Yhteistyökumppanikeskusta, käytä kolmikirjaimista ISO 639-2 ‑koodia, esim. eng (englanti).

Jos käytät uutta Yhteistyökumppanikeskusta, valitse kielilista tai hae kieliä.

Ikäryhmä Kohdeyleisön ikäryhmä
Myyntiintulopäivä Jätä tämä kenttä tyhjäksi, jos kirjan voi julkaista heti Google Playssa. Jos kirja ei ole vielä myynnissä, lisää tulevaisuudessa oleva päivämäärä, jona kirja tulee saataville. Käytä muotoa VVVV-KK-PP.

Tärkeää:

• Tämä asetus ei vaikuta kirjasi esikatseluun Google Kirjoissa.
  • Kirjan esikatseltavuuden muuttamisvaiheet riippuvat käyttämästäsi Yhteistyökumppanikeskuksen versiosta.

Asetuksen muuttaminen:

1. Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjan tiedot ja sittenAsetuksetja sittenNäytä lisäasetukset.
  3. Valitse "Sallitaanko esikatselu ennen julkaisupäivämäärää?" ‐kohdasta Ei.
Julkaisupäivä Kirjan julkaisupäivämäärä. Tämä viitetieto ei vaikuta kirjan saatavuuteen. Voit rajoittaa kirjan näkyvyyttä myyntiintulopäivän mukaan.
Julkaisija Kirjan kustantajan nimi. Nimi näytetään Google-kirjojen esikatselusivuilla muodossa "Sivut näytetään kustantajan X luvalla" (X on kustantajan nimi).
Sivumäärä Kirjan sivumäärä.
Sarjan nimi

Jos kirja kuuluu sarjaan, varmista, että sarjan nimi on kirjoitettu täsmälleen samalla tavalla jokaisessa sarjan osassa.

Sarjan osa

Jos kirja kuuluu sarjaan, lisää osan numero.

Jos kaikki tililläsi olevat osat on numeroitu niin, ettei puuttuvia tai päällekkäisiä numeroita ole, Play voi luoda sarjalle oman sivun. Sivulle voidaan luoda sarjakohtaisia tarjouksia, kuten paketteja tai ilmoituksia osista.

Kun sarjallesi luodaan oma sivu, kirjojesi näkyminen Playssa optimoidaan sarjan kannalta.

Jos sarjan nimeen tai numerointiin tehdyt muutokset eivät näy Playssa 48 tunnin päästä, ota meihin yhteyttä.

Samankaltaiset kirjat

Kirjan aiheeseen liittyvien kirjojen ISBN-numerot. Jos kirjasta on esimerkiksi sähköinen ja painettu versio, lisää tähän toisen version ISBN-numero.

Lue lisää useiden ISBN-numeroiden hallinnasta.

Tarkoitettu aikuisille? Valitse Kyllä, jos kirja on tarkoitettu vain aikuisille.
Aiheet tai genret

Valitse yksi aihestandardi. Suosittelemme Book Industry Subject and Category (BISAC) ‑koodeja, sillä Play Kaupan genret perustuvan BISAC:iin. Voit valita näiden standardien väliltä:

• BISAC [2018 Edition] (Pohjois-Amerikka)
  • BIC (Iso-Britannia ja Australia)
  • WGSneu (Saksa)
  • C code (Japani)
  • CLIL (Ranska)
  • UDC (Venäjä)
  • GKSS (Etelä-Korea)
  • Manga (Japani ja Etelä-Korea)

Kun olet valinnut aihestandardin, voit määrittää kirjalle genrejä. Voit valita kirjan genren kirjoittamalla avainsanan vastaavien genrejen löytämiseksi. Suosittelemme valitsemaan kirjalle enintään kolmea genreä. Ensimmäisen tulee olla niistä osuvin. Kaikkien kolmen genren pitää olla samasta standardista.

Tekijät Tekijöihin kuuluvat yleensä ainakin kirjoittaja ja toimittaja tai kuvittaja. Lisättävien tekijöiden määrää ei ole rajoitettu.
Elämäkertatekstit Tietoa tekijöistä