Sound adjustments

2. Sjekk og juster uttalen

Hvis den automatiske fortelleren uttaler et ord feil, kan du selv angi hvordan det skal uttales. Du kan også få uttaleforslag for ord som er stavet likt, men som kan uttales på ulike måter.

Sjekk av uttale

Under «Sjekk av uttale» i tekstbehandleren for lydbøker kan du se ord der uttalen må endres. Du kan spille av alle ordkategoriene eller gjennomgå enkeltkategorier ved å klikke på Alle kategorier. Hvis du klikker på Spill av-knappen ved siden av et bestemt ord, blir alle forekomster av dette ordet spilt av. Hvis uttalen er endret, ser du det.

Tilgjengelige kategorier

• Endringer i uttale
  • Egennavn
  • Organisasjoner
  • Stedsnavn
  • Stavede ord
  • Stavede tall

Endre uttalen av enkeltord

1. Høyreklikk på ordet.
  2. Velg Endre uttalen.
  3. Velg hvordan du vil endre uttalen:
    • Velg en alternativ uttale (hvis det er oppgitt).
      • Alternative uttaler vises i panelet til høyre.
      • Skriv inn lydskriften manuelt. Du kan for eksempel erstatte «1060» med «ett tusen og seksti».
    • Bruk det internasjonale fonetiske alfabetet (IFA).
      • Skriv inn IFA-teksten manuelt. På engelsk kan du for eksempel skrive «minute» som «mɪn ɪt» eller «maɪˈnut».
      • Klikk på mikrofonikonet for å uttale ordet og ta det opp med mikrofonen.
Tips: Denne funksjonen tilbys ikke på enkelte språk.