Bläddra och söka i seriekatalogen

Söka i seriekatalogen

Du kan söka efter serien i seriekatalogen i ditt Partnercenter-konto. I seriekatalogen visas en översikt över varje serie. Du kan även sortera serier efter status.

Om du vill veta mer om en serie klickar du på seriens titel och öppnar sidan med serieinformation.

Söka efter serietitlar

1. Klicka på sökrutan högst upp på sidan Seriekatalog.
  2. Skriv seriens namn.
    • Sökresultaten innehåller böcker vars serietitel matchar söktermerna.

Tips! Sökningar är inte skiftlägeskänsliga och inkluderar delvis matchning. Till exempel kan det visas sökresultat för ”miljardär” när du söker efter mil.

Skapa en serie

Använda seriekatalogen (rekommenderas)
  1. Välj Seriekatalog i partnercentret.
  2. Klicka på + Lägg till serie högst upp till höger.
  3. Ange seriens namn i textrutan.
  4. Ange typen av bok.
    • Du kan välja mellan e-bok och ljudbok.
  5. Ange en beskrivning av serien i textrutan.
    • Detta är valfritt men rekommenderas. Beskrivningen visas för användare i Play Butik.
  6. Klicka på Skapa.
  7. Klicka på + Lägg till titel på sidan med den nya serien.
    • Lägga till en befintlig titel
      1. Välj boken som du vill lägga till i serien.
      2. Välj bokens relation till serien.
      3. Lägg till ett serienummer för boken.
        • Serienumret måste vara ett heltal och får inte hoppa över eller upprepa ett nummer i serien.
      4. Klicka på Spara.
    • Lägga till en ny titel
      1. Välj + Lägg till ny titel i menyn.
      2. Följ anvisningarna för att skapa en ny bok.
Tips! Den här funktionen är endast tillgänglig för ordnade serier som läses i en bestämd ordning och där varje titel har ett motsvarande nummer.
Använda bokkatalogen
  1. Välj Bokkatalog i partnercentret.
  2. Välj boken som ska ingå i den nya serien.
  3. Klicka på fliken Serier i avsnittet Information om boken högst upp på sidan.
  4. Lägg till boken i en serie.
    • Lägga till en befintlig serie
      1. Klicka på +Lägg till i befintlig serie.
      2. Ange seriens namn i textrutan.
      3. Välj ett alternativ i menyn.
      4. Välj typen av serierelation följt av Spara.
      5. Ange bokens nummer i serien.
      6. Klicka på Spara.
    • Skapa en ny serie
      1. Klicka på Skapa ny serie.
      2. Skriv seriens namn.
      3. Ange typen av bok.
        • Du kan välja mellan e-bok och ljudbok.
      4. Ange typen av serie.
        • Du kan välja mellan bok, serietidning och lättroman.
      5. Ange en beskrivning av serien i textrutan.
        • Detta är valfritt men rekommenderas. Beskrivningen visas för användare i Play Butik.
      6. Klicka på Skapa.
      7. Klicka på + Lägg till titel på sidan med den nya serien.
        • Lägga till en befintlig titel
          1. Välj boken som du vill lägga till i serien.
          2. Välj bokens relation till serien.
          3. Lägg till ett serienummer för boken.
            • Serienumret måste vara ett heltal och får inte hoppa över eller upprepa ett nummer i serien.
          4. Klicka på Spara.
        • Lägga till en ny titel
          1. Välj + Lägg till ny titel i menyn.
          2. Följ anvisningarna för att skapa en ny bok.
  5. Klicka på Spara.

Tips!

• Om du angav information om serien när du ställde in boken kanske textrutorna fylls med data automatiskt. Du kan redigera de automatiskt ifyllda uppgifterna om det behövs.
  • Den här funktionen är endast tillgänglig för ordnade serier som läses i en bestämd ordning och där varje titel har ett motsvarande nummer.

Inaktivera en serie

Använda seriekatalogen (rekommenderas)
  1. Välj Seriekatalog i partnercentret.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Inaktivera vid serien som du vill inaktivera.
Använda sidan Serier
  1. Välj Seriekatalog i partnercentret.
  2. Välj serien som du vill inaktivera.
  3. Klicka på Inaktivera högst upp till höger.

Filtrera sökningen

Begränsa sökningen genom att klicka på kolumnrubrikerna.

• Filtrera efter typ: Typen av serie innefattar ljudböcker, e-böcker, serietidningar och lättromaner. Serietypen baseras på det format du valde i metadata och information om boken.
  • Filtrera efter status: Seriens status är Aktiv, Åtgärd krävs eller Inaktiverad.

Sortera efter titel

Klicka på kolumnerna för att sortera böckerna efter titel i stigande eller fallande ordning.