Sarjalistan selaaminen ja hakujen tekeminen

Sarjalistalta hakeminen

Voit hakea sarjaa Yhteistyökumppanikeskus-tilin sarjalistalta. Sarjalistalla on yleiskatsaus kustakin sarjasta. Voit myös lajitella sarjat tilan mukaan.

Jos haluat nähdä lisätietoa tietystä sarjasta, klikkaa sarjan nimeä ja siirry sarjan tietosivulle.

Sarjan nimellä hakeminen

1. Klikkaa Sarjalista-sivun yläreunassa olevaa hakukenttää.
  2. Lisää sarjan nimi.
    • Hakutuloksissa näkyy kirjoja, joiden sarjan nimi vastaa hakutermejä.

Vinkki: Kirjainkoolla ei ole merkitystä haussa, ja tuloksissa näkyy myös osittaisia vastaavuuksia. Jos esimerkiksi teet haun joona, hakutuloksissa näkyy sarjoja, joiden nimessä on "miljoona".

Sarjan luominen

Sarjalistan käyttäminen (suositus)
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Sarjalista.
  2. Klikkaa oikean yläkulman + Lisää sarja ‐painiketta.
  3. Lisää sarjan nimi tekstikenttään.
  4. Valitse kirjan tyyppi.
    • Voit valita e-kirjan tai äänikirjan.
  5. Kirjoita sarjan kuvaus tekstikenttään.
    • Tämä on valinnaista mutta suositeltavaa. Kuvaus näkyy käyttäjille Play Kaupassa.
  6. Klikkaa Luo.
  7. Klikkaa uuden sarjan sivulla + Lisää kirja ‐painiketta.
    • Aiemmin luodun kirjan lisääminen
      1. Valitse kirja, jonka haluat lisätä sarjaan.
      2. Valitse kirjan yhteys sarjaan.
      3. Lisää kirjalle sarjanumero.
        • Sarjanumeron on oltava kokonaisluku, eikä sarjassa kannata ohittaa tai toistaa numeroa.
      4. Klikkaa Tallenna.
    • Uuden kirjan lisääminen
      1. Valitse valikosta + Lisää uusi kirja.
      2. Luo uusi kirja seuraamalla ohjeita.
Vinkki: Ominaisuus on käytettävissä vain tilatuissa sarjoissa, jonka kirjat luetaan tietyssä järjestyksessä ja jonka jokaisella kirjalla on numero.
Kirjaluettelon käyttäminen
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Kirjaluettelo.
  2. Valitse kirja, jonka haluat sisällyttää uuteen sarjaan.
  3. Valitse Kirjan tiedot ‐osiosta sivun yläreunasta Sarjat-välilehti.
  4. Lisää kirja sarjaan.
    • Kirjan lisääminen aiemmin luotuun sarjaan
      1. Valitse + Lisää aiemmin luotuun sarjaan.
      2. Lisää sarjan nimi tekstikenttään.
      3. Valitse vaihtoehto valikosta.
      4. Valitse kirjan yhteys sarjaan ja sitten Tallenna.
      5. Lisää kirjan numero sarjassa.
      6. Klikkaa Tallenna.
    • Uuden sarjan luominen
      1. Valitse + Luo uusi sarja.
      2. Lisää sarjan nimi.
      3. Valitse kirjan tyyppi.
        • Voit valita e-kirjan tai äänikirjan.
      4. Valitse sarjan tyyppi.
        • Voit valita kirjan, sarjakuvan tai kevytromaanin.
      5. Kirjoita sarjan kuvaus tekstikenttään.
        • Tämä on valinnaista mutta suositeltavaa. Kuvaus näkyy käyttäjille Play Kaupassa.
      6. Klikkaa Luo.
      7. Klikkaa uuden sarjan sivulta + Lisää kirja ‐painiketta.
        • Aiemmin luodun kirjan lisääminen
          1. Valitse kirja, jonka haluat lisätä sarjaan.
          2. Valitse kirjan yhteys sarjaan.
          3. Lisää kirjalle sarjanumero.
            • Sarjanumeron on oltava kokonaisluku, eikä sarjassa voi ohittaa tai toistaa numeroa.
          4. Klikkaa Tallenna.
        • Uuden kirjan lisääminen
          1. Valitse valikosta + Lisää uusi kirja.
          2. Luo uusi kirja seuraamalla ohjeita.
  5. Klikkaa Tallenna.

Vinkkejä:

• Jos olet lisännyt sarjan tiedot lisätessäsi kirjan, data saatetaan täyttää automaattisesti tekstikenttiin. Voit tarvittaessa muokata automaattisesti täytettyä dataa.
  • Ominaisuus on käytettävissä vain tilatuissa sarjoissa, jonka kirjat luetaan tietyssä järjestyksessä ja jonka jokaisella kirjalla on numero.

Sarjan poistaminen käytöstä

Sarjalistan käyttäminen (suositus)
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Sarjalista.
  2. Valitse käytöstä poistettavan sarjan vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista käytöstä.
Sarja-sivun käyttäminen
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Sarjalista.
  2. Valitse sarja, jonka haluat poistaa käytöstä.
  3. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa Poista käytöstä ‐painiketta.

Hakutulosten suodattaminen

Voit suodattaa hakutuloksia klikkaamalla sarakkeiden otsikoita.

• Suodata tyypin mukaan: Sarjatyyppejä ovat äänikirjat, e-kirjat, sarjakuvat ja kevytromaanit. Sarjan tyyppi perustuu kirjan metadatalle ja tiedoille valitsemaasi muotoon.
  • Suodata tilan mukaan: Sarjan tilat ovat reaaliaikainen, edellyttää toimenpiteitä ja poistettu käytöstä.

Lajittelu nimen mukaan

Lajittele kirjat niiden nimen mukaan nousevaan tai laskevaan järjestykseen klikkaamalla kutakin saraketta.

Muita artikkeleita