Het factureringssysteem van Google Play onderbreken voor gebruikers in Rusland

Vanwege verstoring van het betalingssysteem onderbreken we het factureringssysteem van Google Play voor gebruikers in Rusland. Dit betekent dat gebruikers geen e-boeken of audioboeken kunnen kopen via Google Play in Rusland.

De situatie verandert snel en we raden je aan af en toe terug te komen naar deze pagina voor de nieuwste informatie. Hieronder vind je antwoorden op enkele aanvullende vragen van uitgevers. We houden deze informatie up-to-date.

Veelgestelde vragen

Zijn er acties van uitgevers vereist?

Uitgevers die content op Google Play Boeken aanbieden, hoeven geen actie te ondernemen.

Bij je boeken in het Partnercentrum staat Rusland (RU) nog steeds in de lijst met live landen, ook al kunnen boeken daar niet worden gekocht.

Kunnen gebruikers nog steeds kosteloze voorbeelden en kosteloze content downloaden van Google Play?

Ja, gebruikers in Rusland kunnen nog steeds voorbeelden bekijken en kosteloze e-boeken en audioboeken downloaden uit de Google Play Store.

Hebben gebruikers nog steeds toegang tot content die ze al hebben gedownload of gekocht?

Ja.

Wat gebeurt er als gebruikers proberen content te kopen?

Als gebruikers in Rusland proberen een e-boek of audioboek te kopen via het factureringssysteem van Google Play, krijgen ze een foutmelding en wordt er geen transactie verwerkt.

Wat gebeurt er met bestaande reserveringen van gebruikers?

Reserveringen die door gebruikers in Rusland zijn geplaatst, worden niet verwerkt als het boek officieel in de verkoop gaat tijdens deze onderbreking.

Kan ik tijdens deze onderbreking nieuwe e-boeken en audioboeken publiceren?

Ja. Er verandert niets aan de manier waarop je content kunt publiceren of beschikbaar maken voor verkoop. Gebruikers in Rusland kunnen tijdens deze onderbreking geen e-boeken of audioboeken kopen.