Skapa paketrabatter för böcker i en serie

Du kan erbjuda rabatter när användarna köper två eller fler böcker åt gången. Du kan skapa upp till tre rabattnivåer per kampanj. Rabatten blir större ju fler böcker en användare köper.

Villkor för paketrabatt

Tips! Böcker måste ingå i en serie för att uppfylla villkoren för paketrabatter. Läs mer om serier.

Om en serie ska vara kvalificerad för paketrabatt måste böckerna i serien uppfylla följande kriterier:

• Serien måste visas på Google Play.
  • Böcker i en serie måste ha fullständig metadata. Serien får inte innehålla några luckor eller dubbletter av serienummer.
  • Serien måste innehålla minst två böcker. Förbeställningar är inte valbara.
  • Det genomsnittliga priset för en bok i en serie måste vara lägre än 20 USD.
  • Böcker i serien måste komma från samma utgivarkonto i partnercentret.
  • Böckerna måste ingå i en serie.
  • E-böcker och ljudböcker är valbara.

Skapa och hantera paketrabatter

Skapa ny paketrabatt

Obs!

• Om du anger flera rabattnivåer måste rabattprocenten öka med antalet böcker som köps.
  • Om informationen på paketsidan är felaktig granskar du metadatan som angetts för böckerna i serien. Det kan ta upp till 24 timmar innan bokändringar visas på seriesidan.
  • Du kan pausa och återuppta en kampanj du har skapat, men inte redigera informationen.

1. Klicka på Kampanjer i partnercentret.
  2. Klicka på Välj kampanjtyp följt av Seriepaket.
  3. Ange kampanjinformation:
    • kampanjnamn, som endast visas för dig
    • startdatum
    • slutdatum (valfritt).
  4. Klicka på rutan i avsnittet Bokserie för att hitta en tillgänglig serie.
  5. Välj serien under Valbara serier.
    • Du kan välja en eller flera serier.
      • Om du väljer flera serier tillämpas samma rabattnivåer på alla serier som du har valt.
      • Du kan inte gruppera böcker från olika serier.
    • Om du vill se mer information om serien klickar du på högerpilen högerpil.
    • När du har valt en serie kan du kontrollera följande:
      • Antalet böcker i serien
      • Typ av bok
      • Bokens språk
      • Tillgänglighet
  6. Om du inte hittar din serie kan du titta på listan En valbara serier.
  7. Välj i vilka länder du vill att kampanjen för serien ska tillämpas genom att klicka på rullgardinsmenyn Platser.
  8. Om du skapar ett paketerbjudande som omfattar flera serier kan du välja alla länder där en av serierna finns till försäljning. Paketerbjudandet är dock endast tillgängligt för användare i länder där en serie är tillgänglig för försäljning.
    • Exempel på ett erbjudande med flera serier.
      • Tillgänglighet i olika länder för serie A: US, UK, DE, och FR
      • Tillgänglighet i olika länder för serie B: DE, FR och ES
      • Länder som har valts för paket med flera serier: US, UK, DE, FR och ES
      • Var erbjudandet syns:
        • DE och FR: Båda serierna är tillgängliga
        • US och UK: Endast serie A är tillgänglig.
        • ES: Endast serie B är tillgänglig.
    • Om du väljer fler än 100 serier kan du bara välja ett land. Om du väljer färre än 100 serier kan du välja alla kvalificerade länder.
  9. Du kan gruppera rabattnivåer genom att ange rabattprocenten per antal böcker som köps i serien. Varje rabatt gäller endast ett visst antal böcker.
    • Exempel:
      • Tre böcker med 15 % rabatt
      • Sju böcker med 30 % rabatt
      • Nio böcker med 25 % rabatt (tillåts ej)
      • Nio böcker med 35 % rabatt (tillåts)
    • Du kan ange upp till tre rabattnivåer per kampanj med Lägg till en rabatt.
    • För varje paketrabatt måste minst två böcker köpas.
Titta närmare på dina paket
  1. Klicka på Kampanjer följt av Seriepaket i partnercentret.
  2. Välj paketkampanjen du vill titta närmare på.
  3. I den valda paketkampanjen kan du se följande:
    • Antalet köp med paketrabatt. Se avsnittet Rabattinformation längst ned på sidan.
    • Ett nedladdningsbart kalkylark med dina transaktioner.

Så här hittar du försäljningen med paketrabatt:

• I partnercentret klickar du på Rapporter följt av Transaktionsrapport för försäljning på Google Play.

I försäljningspriset anges paketrabatten på varje bok i paketet.

Exempel på hur paketrabatter rapporteras
  • Antal böcker: 3
    • Bok 1: 10 USD
    • Bok 2: 5 USD
    • Bok 3: 10 USD
    • Fullständigt inköpspris: 25 USD
  • Paketrabatt: Tre böcker med 25 % rabatt
  • Inköpspris: 18,75 USD
  • Besparing: 6,25 USD
  • Försäljningspris i transaktionsrapporten
    • Bok 1: 7,50 USD
    • Bok 2: 3,75 USD
    • Bok 3: 7,50 USD
Pausa eller återuppta kampanjer ned paketrabatt

Så här pausar du en kampanj:

1. Klicka på Kampanjer följt av Seriepaket i partnercentret.
  2. Välj den kampanj du vill pausa.
  3. Klicka på Hantera kampanj följt av Pausa.

Så här återupptar du en kampanj:

1. Klicka på Kampanjer följt av Seriepaket i partnercentret.
  2. Välj den kampanj du vill återuppta.
  3. Klicka på Hantera kampanj följt av Återuppta.