Lag pakkerabatter for bøker i samme serie

Du kan tilby nedsatte priser til brukere som kjøper to eller flere bøker om gangen. Du kan opprette opptil tre «rabattnivåer» per kampanje, og jo flere bøker brukerne kjøper, desto høyere må rabatten være.

Kvalifisering for pakkerabatt

Tips: Bøker må inngår i en serie for å være kvalifisert for pakkerabatter. Finn ut mer om serier.

For at en serie skal være kvalifisert for pakkerabatter, må bøkene i serien overholde disse kravene:

• Serien må være publisert på Google Play.
  • Bøkene i serien må ha fullstendige metadata. Serien kan ikke hoppe over numre eller ha samme nummer flere ganger.
  • Serien må inneholde minst 2 bøker. Forhåndsbestillinger er ikke kvalifisert.
  • Gjennomsnittsprisen for bøkene i serien kan ikke være høyere enn USD 20.
  • Bøkene i serien må være fra den samme utgiverkontoen i partnersenteret.
  • Bøkene må være i én serie.
  • E-bøker og lydbøker er kvalifisert.

Opprett og administrer pakkerabatter

Opprett nye pakkerabatter

Viktig:

• Hvis du har flere rabattnivåer, må rabattprosenten være høyere jo flere bøker som kjøpes.
  • Hvis informasjonen på pakkesiden er feil, må du sjekke metadataene som er oppgitt for bøkene i den aktuelle serien. Det kan ta opptil 24 timer før bokendringer gjenspeiles på seriesiden.
  • Du kan sette kampanjer på pause eller gjenoppta dem, men du kan ikke redigere detaljene.

1. Klikk på Promoteringer i partnersenteret.
  2. Klikk på Velg promoteringstype og så Seriepakker.
  3. Oppgi promoteringsdetaljene:
    • navnet på promoteringen (som bare er synlig for deg)
    • startdatoen
    • sluttdatoen (valgfritt)
  4. Du kan finne en tilgjengelig serie ved å klikke i feltet i Bokserier-delen.
  5. Velg serien under «Kvalifiserte serier».
    • Du kan velge én eller flere serier.
      • Hvis du velger flere serier, gis de alle det samme rabattnivået.
      • Pakker kan ikke omfatte bøker fra flere serier.
    • Klikk på høyrepilen pil høyre for å se mer informasjon om serien.
    • Når du har valgt en serie, kan du sjekke
      • antallet bøker i serien
      • boktypen
      • språket boken er skrevet på
      • tilgjengeligheten i ulike land
  6. Hvis du ikke finner serien, kan du gjennomgå listen over ikke-kvalifiserte serier.
  7. Klikk på rullegardinmenyen for steder for å velge hvilke land promoteringen av serien skal kjøres i.
  8. Hvis du oppretter et pakketilbud som omfatter flere serier, kan du velge et hvilket som helst land der minst én av seriene selges. Pakketilbudet er imidlertid bare tilgjengelig for brukere i land der de aktuelle seriene selges.
    • Eksempel på et tilbud med flere serier:
      • Land der serie A er tilgjengelig: US, UK, DE og FR
      • Land der serie B er tilgjengelig: DE, FR og ES
      • Land valgt for pakken med flere serier: US, UK, DE, FR og ES
      • Tilbudets synlighet:
        • DE og FR: Begge seriene er tilgjengelige.
        • US og UK: Bare serie A er tilgjengelig.
        • ES: Bare serie B er tilgjengelig.
    • Hvis du velger over 100 serier, kan du bare velge ett land. Hvis du velger færre enn 100 serier, kan du velge alle kvalifiserte land.
  9. For å gruppere rabattnivåer, angi rabattprosenten for ulike antall bøker som kjøpes i serien. Hver rabatt gjelder bare for et visst antall bøker.
    • Eksempel:
      • 3 bøker til 15 % rabatt
      • 7 bøker til 30 % rabatt
      • 9 bøker til 25 % rabatt (ikke tillatt)
      • 9 bøker til 35 % rabatt (tillatt)
    • Du kan bruke «Legg til rabatt» til å angi opptil tre rabattnivåer per kampanje.
    • Hver pakkerabatt må kreve kjøp av minst 2 bøker.
Gjennomgå pakkene dine
  1. Klikk på Promoteringer og så Seriepakker i partnersenteret.
  2. Velg pakkekampanjen du vil gjennomgå.
  3. I den valgte pakkekampanjen kan du se
    • hvor mange kjøp med pakkerabattene som er gjennomført – se rabattdetaljer-delen nederst på siden
    • et nedlastbart regneark med transaksjonene dine

Slik finner du salgene dine med pakkerabatten:

• Klikk på Rapporter og så Salgstransaksjonsrapport for Google Play i partnersenteret.

I tilbudsprisen rapporteres pakkerabatten fra hver bok i pakken.

Eksempel på hvordan pakkerabatter rapporteres
  • Antall bøker: 3
    • Bok 1: USD 10
    • Bok 2: USD 5
    • Bok 3: USD 10
    • Total kjøpspris: USD 25
  • Pakkerabatt: 3 bøker til 25 % rabatt
  • Kjøpspris: USD 18,75
  • Besparelse: USD 6,25
  • Tilbudspris på transaksjonsrapporten
    • Bok 1: USD 7,50
    • Bok 2: USD 3,75
    • Bok 3: USD 7,50
Sett kampanjer med pakkerabatter på pause eller gjenoppta kjøringen av dem

Slik setter du kampanjer på pause:

1. Klikk på Promoteringer og så Seriepakker i partnersenteret.
  2. Velg promoteringen du vil sette på pause.
  3. Klikk på Administrer promoteringen og så Sett på pause.

Slik gjenopptar du kjøringen av kampanjer:

1. Klikk på Promoteringer og så Seriepakker i partnersenteret.
  2. Velg promoteringen du vil gjenoppta kjøringen av.
  3. Klikk på Administrer promoteringen og så Gjenoppta.