Aan de slag met series

Belangrijk:

• Sommige functies zijn misschien niet beschikbaar in je land.
Een seriepagina op Google Play is een speciale pagina met een groep boeken die men in een bepaalde volgorde hoort te lezen of beluisteren. Zodra een seriepagina bestaat, komt een serie misschien in aanmerking voor bundelpromoties.

Een serie maken op Play

De seriecatalogus gebruiken (aanbevolen)
  1. Selecteer in het Partnercentrum de optie Seriecatalogus.
  2. Klik rechtsboven op de knop + Serie toevoegen.
  3. Geef de naam van de serie op in het tekstvak.
  4. Geef het boektype op.
    • Je kunt kiezen tussen een e-boek en een audioboek.
  5. Geef een beschrijving van de serie op in het tekstvak.
    • Dit is optioneel, maar wordt aanbevolen. De beschrijving is zichtbaar voor gebruikers in de Play Store.
  6. Klik op Maken.
  7. Klik op de pagina van de nieuwe serie op de knop + Titel toevoegen.
    • Een bestaande titel toevoegen:
      1. Klik op het boek dat je wilt toevoegen aan de serie.
      2. Selecteer het type serierelatie.
      3. Voeg een reeksnummer voor het boek toe.
        • Het reeksnummer moet een geheel getal zijn en mag geen nummer in de reeks overslaan of herhalen.
      4. Klik op Opslaan.
    • Een nieuwe titel toevoegen:
      1. Selecteer in het menu + Nieuwe titel toevoegen.
      2. Volg de prompts om een nieuw boek te maken.
Tip: Deze functie is alleen beschikbaar voor geordende series die in een bepaalde volgorde worden gelezen en waarin elke titel een bijbehorend nummer heeft.
De boekencatalogus gebruiken
  1. Selecteer in het Partnercentrum de optie Boekencatalogus.
  2. Selecteer het boek dat je wilt toevoegen aan je nieuwe serie.
  3. Klik in het gedeelte Boekgegevens bovenaan de pagina op het tabblad Serie.
  4. Voeg het boek toe aan een serie.
    • Toevoegen aan een bestaande serie:
      1. Klik op + Toevoegen aan bestaande serie.
      2. Geef de naam van de serie op in het tekstvak.
      3. Selecteer een optie in het menu.
      4. Selecteer het relatietype voor de serie en dan Opslaan.
      5. Geef het nummer van het boek in de serie op.
      6. Klik op Opslaan.
    • Een nieuwe serie maken:
      1. Klik op + Nieuwe serie maken.
      2. Geef de naam van de serie op.
      3. Geef het boektype op.
        • Je kunt kiezen tussen een e-boek en een audioboek.
      4. Geef het serietype op.
        • Je kunt kiezen tussen een boek, een stripboek of een light novel.
      5. Geef een beschrijving van de serie op in het tekstvak.
        • Dit is optioneel, maar wordt aanbevolen. De beschrijving is zichtbaar voor gebruikers in de Play Store.
      6. Klik op Maken.
      7. Klik op de pagina van de nieuwe serie op de knop + Titel toevoegen.
        • Een bestaande titel toevoegen:
          1. Klik op het boek dat je wilt toevoegen aan de serie.
          2. Selecteer het type serierelatie.
          3. Voeg een serienummer voor het boek toe.
            • Het serienummer moet een geheel getal zijn en mag geen nummer in de reeks overslaan of herhalen.
          4. Klik op Opslaan.
        • Een nieuwe titel toevoegen:
          1. Selecteer in het menu + Nieuwe titel toevoegen.
          2. Volg de prompts om een nieuw boek te maken.
  5. Klik op Opslaan.

Tips:

• Als je al gegevens over de serie hebt opgegeven toen je het boek instelde, kunnen deze automatisch worden ingevuld in de tekstvakken. Je kunt zo nodig de automatisch ingevulde gegevens updaten.
  • Deze functie is alleen beschikbaar voor geordende series die in een bepaalde volgorde worden gelezen en waarin elke titel een bijbehorend nummer heeft.

Een serie deactiveren

De seriecatalogus gebruiken (aanbevolen)
  1. Selecteer in het Partnercentrum de optie Seriecatalogus.
  2. Klik naast de serie die je wilt deactiveren op Meer Meer en dan Deactiveren.
De pagina Serie gebruiken
  1. Selecteer in het Partnercentrum de optie Seriecatalogus.
  2. Selecteer de serie die je wilt deactiveren.
  3. Klik rechtsboven op de knop Deactiveren.

Metadata van series indienen

Naam van reeks

De naam van de serie die je wilt maken.

• Nadat je op een boek in je catalogus hebt geklikt, vind je het veld 'Naam van serie' in het gedeelte Series op het tabblad Boekgegevens.
  • De naam van de serie moet overeenkomen voor alle boeken in de serie, inclusief hoofdletters, spaties en andere leestekens.
Tip: Als je ONIX gebruikt, worden <TitleElement>-composieten met <TitleElementLevel> 02 beschouwd als de naam van de serie. Meer informatie over ONIX
Nummer in reeks
  • Het serienummer van elk boek moet een geheel getal zijn.
  • Elk boek heeft een eigen nummer nodig, zonder dat er nummers worden overgeslagen of herhaald.
Tip: Er is een uitzondering voor boeken in speciale boektypen zonder volgnummers.
Genre
Nadat je op een boek in je catalogus hebt geklikt, kun je genres toevoegen als je Genre bovenaan het tabblad Boekgegevens selecteert.

Als de boeken in je serie stripverhalen, beeldromans, manga of light novels zijn, voeg je het juiste onderstaande genre toe aan alle boeken in de serie. Play gebruikt deze informatie om gebruikers de meest relevante informatie te geven.

Geef ook de juiste taal van je boek op in de boekgegevens.

Speciale boektypen

Neem in de titel van het boek woorden op die het speciale type aangeven om je klanten en Play inzicht te geven in de relatie tussen de boeken:

• Boxset
  • Bundel
  • Omnibus
  • Speciale editie

Voor bundels en boxsets kun je bundelkortingen maken die losse titels bundelen. Bekijk meer informatie over hoe je bundelkortingen maakt voor boeken in een serie. Bundelkortingen bieden het volgende:

• Een betere gebruikerservaring
  • Meer controle over promoties voor uitgevers

Hoe Google Play boeken in een serie toont

Google Play optimaliseert hoe een pagina in de serie wordt getoond op basis van het genre van het boek.

Als het genre van je boek een stripverhaal, graphic novel, manga of light novel is, zie je op Play het volgende:

• Ondertitel van boek
  • Naam van reeks
  • Nummer in reeks

Als het genre van je boek niet overeenkomt met de hierboven vermelde genres, geeft Play de volgende informatie weer:

• Boektitel
  • Naam van reeks
  • Nummer in reeks

Metadata van een serie updaten

Optie 1: Metadata updaten via de pagina Seriecatalogus (aanbevolen)
  1. Selecteer in het Partnercentrum de optie Seriecatalogus.
  2. Zoek of scroll naar de serie.
  3. Selecteer de serie.
  4. Selecteer de knop Seriegegevens bewerken.
Optie 2: Metadata updaten via de pagina Boekencatalogus
  1. Klik in het Partnercentrum op Boekencatalogus.
  2. Klik op een boek dat deel uitmaakt van de serie die je wilt bewerken.
  3. Klik bovenaan de pagina onder Boekinfo op Series.
  4. Klik op Detailpagina van serie bekijken.
  5. Metadata van serie bewerken.

Tip: Als je de wijzigingen niet binnen 48 uur op Google Play ziet, neem je contact op met onze support.

Een boek toevoegen aan een serie

Je kunt boeken toevoegen aan nieuwe of bestaande series.

Optie 1: Een boek toevoegen via de pagina Seriecatalogus (aanbevolen)
  1. Selecteer in het Partnercentrum de optie Seriecatalogus.
  2. Zoek de serie.
  3. Selecteer de serie.
  4. Klik in het gedeelte Serietitel op Titel toevoegen.

Een bestaande titel toevoegen

1. Klik op het boek dat je wilt toevoegen aan de serie.
  2. Selecteer het type serierelatie.
  3. Voeg een serienummer voor het boek toe.
    • Het serienummer moet een geheel getal zijn en mag geen nummer in de reeks overslaan of herhalen.
  4. Klik op Opslaan.

Een nieuwe titel toevoegen

1. Klik in het menu op + Nieuwe titel toevoegen.
  2. Volg de prompts om een nieuw boek te maken.
Optie 2: Een boek toevoegen via de pagina Boekgegevens
  1. Klik in het Partnercentrum op Boekencatalogus.
  2. Klik op het boek dat je wilt toevoegen aan een serie.
  3. Klik bovenaan de pagina onder Boekinfo op Series.
  4. Voeg een boek toe aan een serie.

Een boek toevoegen aan een nieuwe serie

1. Geef de naam van de serie en het serienummer op in de bijbehorende tekstvakken.
    • Het serienummer moet een geheel getal zijn en mag geen nummer in de reeks overslaan of herhalen.
  2. Klik op Opslaan.

Tip: Als je serie-informatie hebt opgegeven toen je het boek toevoegde, kan de metadata automatisch worden ingevuld. Je kunt de metadata updaten of verwijderen.

Een boek toevoegen aan een bestaande serie

1. Klik op Toevoegen aan bestaande serie.
  2. Selecteer in het dropdownmenu de serie waaraan je het boek wilt toevoegen.
  3. Selecteer het type serierelatie.
  4. Voeg een serienummer voor het boek toe.
    • Het serienummer moet een geheel getal zijn en je kunt geen nummers in de reeks overslaan of herhalen.
  5. Klik op Opslaan.
Optie 3: Een boek toevoegen via de pagina Boekencatalogus
  1. Klik in het Partnercentrum op Boekencatalogus.
  2. Zoek de serie.
  3. Selecteer de serie.
  4. Klik op het filter met de serienaam om naar de seriepagina te gaan.
  5. Klik onder Serietitels op Titel toevoegen.
  6. Zoek naar het boek dat je wilt toevoegen aan de serie.
  7. Selecteer het boek dat je wilt toevoegen.
  8. Selecteer het type serierelatie.
  9. Voeg een serienummer voor het boek toe.
    • Het serienummer moet een geheel getal zijn en mag geen nummer in de reeks overslaan of herhalen.
  10. Klik op Opslaan.

Tip:

Zo rangschik je titels in een serie:

1. Scroll op de pagina van de serie naar het gedeelte Serietitel.
  2. Wijzig de volgorde door titels te slepen en neer te zetten.