Sånn fungerer salg av bøker på Google Play

Enkelte funksjoner som beskrives på denne siden, er kanskje ikke tilgjengelige, siden salg av bøker på Google Play er begrenset til bestemte land.

Sånn fungerer det for forleggere og forfattere

Du leverer bokfilene

Bli med i Googles partnerprogram for bøker for å sende inn bøkene dine. Vi godtar filer i enten PDF- eller EPUB-format. Hvis du laster opp begge formatene, kan leserne velge mellom det opprinnelige oppsettet av PDF-filen og den flytende teksten i EPUB-filen.

Du velger bokinnstillingene

Administrer bøkene og salgsinnstillingene dine i Partnersenteret for Google Play Bøker. Velg landene du vil selge i, velg om du vil bruke DRM (Digital Rights Management), og oppgi listepriser. Bortsett fra tilfeller der Google opptrer som agent, eller der Google er pålagt å selge til en pris fastsatt av utgiveren, forbeholder Google seg retten til å fastsette priser etter eget skjønn. Google kommer imidlertid til å dele inntektene fra eventuelle salg med deg i tråd med listeprisen du har oppgitt.

Google håndterer leveringen, salget og distribusjonen

Bøkene dine selges på Google Play – en digital innholdsopplevelse som er tilgjengelig på en rekke plattformer over hele verden. En begrenset andel av bøkene dine blir også tilgjengelig for forhåndsvisning på Google Bøker. Dette fungerer ganske likt som når lesere går i en fysisk butikk og blar gjennom bøker før de bestemmer seg for å kjøpe dem. Du kan laste ned detaljerte rapporter for forhåndsvisninger og salg, og motta størsteparten av inntektene fra hvert salg.

For å få mer informasjon om hvordan du gjør en bok tilgjengelig for salg på Google Play, se den trinnvise sjekklisten.

Fordeler

Google har en enorm brukerbase og gir deg en enkel måte å administrere innholdet ditt på. Siden vi er eksperter på søk, håper vi å kunne hjelpe mange mennesker med å oppdage bøkene dine. Filosofien vår er å la brukere lese hvor som helst og når som helst – noe som appellerer til mange lesere. Utbredelsen vår internasjonalt – som vi tar sikte på å utvide så raskt som mulig – kan potensielt gjøre bøkene dine kjent for folk over hele verden.

Ettersom Google ikke ber om eksklusive rettigheter til å selge digitale utgaver av bøkene dine, kan du selge både gjennom Google Play og andre forhandlere. Det koster ingenting å selge bøker på Google Play. Du mottar mesteparten av inntektene fra hvert salg, og inntektsdelingen baseres alltid på listeprisen du oppgir.

Vi tar dessuten sikkerheten for innholdet ditt på alvor. Finn ut mer.

Sånn fungerer det for kjøperne

Leserne kan finne bøkene dine ved å bla gjennom Google Play-butikken eller følge en link fra forhåndsvisningen på Google Bøker. Når en bruker kjøper boken din, kan vedkommende begynne å lese direkte i nettleseren eller bruke Google Play Bøker-appen til å lese på farten. Kjøpere kan også overføre boken til støttede lesebrett. Finn ut mer om leseropplevelsen i Google Play Bøker.

Det er for øyeblikket ikke mulig å registrere nye forleggere i partnersenteret for Google Play Bøker.