Sådan fungerer salg af bøger i Google Play

Vigtigt! Google Play-partnere kan sælge e-bøger i udvalgte lande/områder. De funktioner, som er beskrevet her, er ikke tilgængelige overalt. I øjeblikket er det muligt for visse partnere at sælge lydbøger i Play. Google accepterer i øjeblikket ikke nye lydbogspartnere. Vend tilbage hertil med jævne mellemrum for at tjekke, om der er sket ændringer.

Sådan fungerer det for forlag og forfattere

Du leverer bogfilerne

Du skal deltage i Google Bogpartnerprogram, hvis du vil indsende bøger. Vi accepterer filer i enten PDF- eller EPUB-format. Hvis du uploader begge formater, kan læserne vælge mellem det originale layout i PDF-filen og den fleksible omdannede tekst i ePub-filen.

Du angiver bogindstillingerne

Administrer indstillingerne for dine bøger og salg i Partnercenter for Google Play Bøger. Angiv de lande, hvor du vil sælge, vælg, om du vil anvende DRM (Digital Rights Management), og angiv listepriser. Med undtagelse af tilfælde, hvor Google agerer som din agent, eller hvor Google er pålagt at sælge til en pris, der er fastsat af forlaget, kan Google fastsætte priserne efter eget skøn. Men vi deler indtjeningen fra salget med dig i overensstemmelse med den listepris, du angiver.

Google håndterer hosting, salg og distribution

Dine bøger sælges i Google Play – en verden af digitalt indhold, der er tilgængelig i flere lande og på en lang række forskellige platforme. En begrænset procentdel af dine bøger vil også være tilgængelige til forhåndsvisning i Google Bøger, på samme måde som læsere i fysiske boghandlere kan bladre gennem siderne, før de beslutter sig for at købe en bog. Du vil kunne downloade detaljerede rapporter om forhåndsvisning og salg, og du modtager størstedelen af indtægten fra hvert enkelt salg.

Se, hvordan du sætter en bog til salg i Google Play, i vores detaljerede tjekliste.

Fordele

Google tilbyder dig en gigantisk potentiel kundebase og en nem metode til at administrere dit indhold, og da vi har stor kompetence inden for søgning, håber vi at kunne hjælpe mange brugere med at finde dine bøger. Vores filosofi med at give brugerne mulighed for at læse hvor som helst og når som helst tiltrækker mange læsere. Og vores internationale rækkevidde – som vi arbejder på at udvide hurtigst muligt – kan potentielt gøre dine bøger tilgængelige for brugere over hele verden.

Da Google ikke beder dig om eksklusive rettigheder til at sælge digitale versioner af dine bøger, kan du sælge via både Google Play og andre forhandlere. Der er ingen udgifter forbundet med at sælge bøger i Google Play. Du modtager størstedelen af indtægten fra hvert salg, og din indtægtsandel vil altid være baseret på den listepris, du angiver.

Vi lægger også stor vægt på at beskytte dit indhold. Få flere oplysninger.

Sådan fungerer det for køberne

Læsere kan finde dine bøger ved at gennemse Google Play Butik eller ved at følge et link fra forhåndsvisningen i Google Bøger. Når læsere køber din bog, kan de begynde at læse den direkte i deres webbrowser, eller de kan bruge appen Google Play Bøger til at læse bogen på farten. Købere kan også overføre bogen til understøttede e-læsere. Få flere oplysninger om læseroplevelsen i Google Play Bøger.